Har verkligen haft en riktigt fin ledighet. Ätit gott och umgåtts med de närmsta samt passat på att ta hand om både kroppen och själen.

Ingen saknad efter alkohol, trots att det druckits vin i min närhet, lukten har dock gett mig obehagskänslor. Djävulen har velat få mig till förhandlingsbordet då några gånger, men jag har blånekat, sekundsnabba övertalningsförsök som försvunnit så fort jag sagt nej. Konstigt det där, att trots att jag nu mer tycker alkohol luktar illa och väcker obehag så är det då hen försöker. Ska hålla mig i från såna tillfällen så mycket det går.

Snart har jag i alla fall varit nykter i ett halvår noterar jag i loggen. Så nu passar jag på att önska god fortsättning till mig själv och alla på forumet!

Jag har märkt att när jag är lite trött och sliten så är jag mottaglig för sekundsnabbt sug.

Minns särskilt en fredag när jag var helt slut efter en intensiv jobbvecka och jag skulle hämta hämtmat på Thai. Plötsligt stod en halvöppen vinflaska i baren, en meter ifrån mig. Som en blixt kom tanken ”Mm, ett glas hämtvin hade varit gott”.

Sen började jag nästa skratta åt mig själv. Var kom ens den tanken ifrån liksom? Jag tog inte ens förslaget seriöst, det var mer som reflex typ.

Däremot på jul och nyår, när mitt sällskap drack vin, öl och whisky, brydde jag mig inte alls. Jag registrerade knappt att de drack. Jag drack ju också, fast alkoholfritt.

Kram ?

Jag tyckte att det var just runt halvåret som det lossnade på riktigt liksom. Innan dess var det mest olika faser av övningskörning.

Det där reflexerna som kunde dyka upp ibland när man såg alkohol känns igen.? Det sitter tydligen djupt inne i det undermedvetna. Bara att skratta åt det som AH säger.

Kram

Vad bra kämpat av dig! Jag har tyckt att julen ändå skuggats lite av alla dessa flaskor. Även om ingen dricker i närheten av vad jag gjorde. Men nu ska flaskor rensas ut och välkomnar vardagen! Kram.

Känns så bra detta, just för att det inte känns något särskilt alls. Det är en helt vanlig onsdag i januari och jag gör helt vanliga saker. Känner mig normal, det ska inte underskattas!

Sänder lite hopp till er där ute som vill sluta dricka men tror att livet skulle bli grått utan alkohol. Det trodde jag med, så blev det dock inte för mig.

Får ofta höra från omgivningen att jag verkar må så bra och ser så pigg ut nu för tiden, det är sant. Härligt att omgivningen uppfattar det också.

Kan vara pandemitrötthet eller ett säkert vårtecken men den senaste veckan har jag fått två dejt-erbjudanden, kul att vara på den marknaden igen ? Tror på en fantastisk vår och sommar!

Firar 8 månader idag! Nykter har blivit det nya normala. Tänkte förut idag att jag ju kan dricka vin om jag vill, men jag vill ju faktiskt inte det. Jag vill vara och ha det som det är precis nu. Inte för att livet är helt fantastiskt hela tiden, men satan vad mycket enklare det är att leva. Man blir fasen bipolär av alkohol när det tar över ens liv.

Grattis till tid!🍃🌺🍃..Jättebra jobbat. Och håller med dig, det finns många som blir psykiskt förvandlade av alkohol. Har sett närstående bli psykotiska efter en tids drickande.🥺. Nu fortsätter vi, den fria vägen.💫