Solkatt 2021

Har druckit alkohol i olika stora mängder sedan 30 år tillbaka. Har en anhörig som fick delirium tremens och är livrädd för att utveckla det själv! Är det någon här som har erfarenhet av detta och vet vilken typ av behandling som är bäst för att eventuellt lindra sjukdomsförloppet? Efter en dags uppehåll fick jag huvudvärk vilket jag inte haft sedan jag var tonåring.
Huvudvärk kanske är en helt normalt reaktion då kroppen och hjärnan försöker rentvå kroppen från gifterna som alkohol innebär?
Jag har kikat på youtube om sjukdoms förloppet och det är inget trevligt alls kan jag meddela de personer som inte råkat ut för detta.
Snälla, hjälp mig med information, vill iallafall minska mitt drickande!!

Om du känner att du är bestämd över att minska ditt drickande alternativ hålla dig ren under en längre period skulle jag rekommendera att du tar hjälp via din husläkare/vårdcentral. De kan hjälpa dig vidare till rätt instans.
Huvudvärk, oro, svettningar, sömnsvårigheter och lättare hjärtklappning är vanligt när man slutar dricka. Det är, som du skriver, kroppen som rensas från gifter och är vanliga symtom vid abstinens. Men vid minsta oro över att det är allvarligare så bör man kontakta läkare.
Jag hoppas att du hittar rätt i ditt kämpande. Stort lycka till.

Du vill göra en förändring med alkoholen och har vänt dig hit till forumet med frågor om abstinenssymptom. Tror att det är många som kan känna igen sig i oron för vad som komma skall vid alkoholstopp, klokt av dig att fråga andra om erfarenheter. Hoppas att det kan skingra lite av oron och på så sätt underlätta för dig att sätta igång med din förändring!

När det gäller abstinenssymptom så är det precis som Maaxel skriver här ovan - vissa lindrigare symptom kan du ta hand om själv, ungefär som en tar hand om en influensa. Det är dock viktigt att ha koll på om symptomen blir värre och i så fall kontakta sjukvården. Mer information och tips på hur en kan tänka kring abstinens finns på https://alkoholhjalpen.se/akut. Vill du bolla tankarna (anonymt om du vill) med någon på telefon vill jag tipsa om att ringa Alkohollinjen på 020-84 44 48, där du får prata med erfarna rådgivare.

Du kanske redan har hittat informationen, oavsett önskar jag dig lycka till. Fortsätt gärna skriva här och berätta om hur det går för dig!

Varma hälsningar
Kristoffer
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Jag rekommenderar dig att be om hjälp med avgiftning via sjukvården.
Det är inte att leka med och kan bli farligt. Det finns bra hjälp att få, så man inte råkar ut för kramper eller DT.
Lycka till ?