Ja, kan du ta semester från dig själv? Jag har försökt analysera mitt drickande eftersom jag är så otroligt trött på det. ”Härligt avtrubbad” det var nog dit jag ville nå, men det blev mindre och mindre av den varan eftersom jag enbart smygdrack på slutet och var allt annat än avslappnad i det.
”Barnen bråkar” hade ju varit en trigger för mig eftersom jag har tagit på mig den stora uppgiften att alla i familjen ska må bra... tror ju inte att lite syskonbråk är skadligt någonstans, tvärtom, men jag hade haft svårt att koppla av då. Tänker att vi är många härinne som borde ta hand mer om oss själva, så vad händer när barnen bråkar? Är du fixerad vid det? Kan du stänga av och vila i dig själv en stund? Kan du föreslå dem att ni spelar. spel tillsammans? Kan du gå ut på en promenad? Som SeKlart skriver, var snäll mot dig själv.

Kloka tankar! Jag tänker att barnen bråkar oavsett om jag dricker eller ej och eg blir inget bättre av att jag dricker så ? idag blir det en promenad och försöka känna mig nöjd med att jag klarat nästan hela helgen. Söndagar är dock oxå en dag jag brukar dricka på för att känna att söndagen är lite bättre ? men nu satsar jag på tv-serie, läsa bok o dricka te. Ha en fin o nykter söndag allihop ❤️

Känner igen mig så väl i att vilja ta semester ifrån mig själv.
Det slår mig nu att jag som barn, innan jag upptäckte alkohol, ofta flydde in i böcker.
Så tv eller en bok kanske verkligen är det bästa sättet att ta semester!?

Kram!

Bra kämpat med helgen och jobbiga barn. Som jag använt vinet för att känna att det är okej trots allt. Har förvillat mig så att jag trott det har varit nån sorts mindfulness, att dricka! Knäppt.
Jag läste ett inlägg i en nykter fb-grupp om att längta efter bedövning, och att ett sätt att motverka det, är att vara mycket i naturen.
Nu är jag ingen skogsmulle av tradition, men att gå, gå, kan verkligen skingra tankarna och i synnerhet i fin natur. Skogen står där, hur mycket mina tankar än bråkar. Mossan, hundra år, oavsett korka upp eller korka i.
Skogen får mig att känna mig lite obetydlig och konstigt nog känner jag mig då lite betydelsefull.
Men böcker och filmer funkar också bra tycker jag. Dock får jag fortfarande öva på att verkligheten är det som gäller. Finns inga genvägar kring det. Kram!

fysisk aktivitet funkar bra för mig. Tack för din kommentar! Nu lägger jag mig denna nyktra söndag. Reflekterar mkt kring tankarna som kommer i mellanåt, att inget kommer vara kul utan alkohol. Den tanken i sig är skäl nog till att fortsätta vara nykter. Sov gott ? ❤️

Ingen vidare dag idag. Känner mig så fruktansvärt låg och funderar över meningen med livet...Alltså inte som att jag inte vill leva utan vad jag ska göra med mig sjäv och mitt liv, Dessa tankar har jag alltid haft i perioder men tror jag varit bra på att slå bort dem genom att dricka. Jag varken vill eller ska dricka idag. JAg sk istället gå och träna och tänka att jag får lösa mysteriet med livet någon annan gång :) kanske när jag mår lite bättre och är lite gladare. att grubbla brukar inte hjälpa mig utan försöka mig på acceptans istället. Ha en fin måndag :)

... det är ett som är säkert. Det går bra att pausa tankarna nån dag till förmån för annat ?
Sen får man lösa saker lite i taget.
Att dricka på olika känslor är att aldrig kunna vänta in, och därmed inte heller låta livet överraska- på det bra sättet. Att liksom stoppa en strumpa i munnen på den process det är att, ja leva. Sen går vi och inbillar oss att det är livskonst vi ägnar oss åt när vi går igenom kvällarna halvfulla.
Livet är mer spännande än så!

Den där allt-är-meningslöst-känslan är egentligen abstinens. Alkoholen har kidnappat din hjärnas belöningscentrum, så när du slutar dricka störtdyker dina må-bra-hormoner. Det tar lite tid innan nivåerna blir normala igen. Din hjärna vill ha sin drog, och den försöker på alla sätt.

Träning är bra! Då frisätts må-bra-hormonet endorfin, som gör att du känner dig nöjd efter träning.

Kram ?

Hoppas du mår bättre efter träningen?
Känner igen mig i att bli låg och fundera över meningen med livet när jag slutar dricka. Det är nog som AH skriver obalans i hormonerna orsakade av alkohol.
För när jag mår bättre igen brukar meningen med livet vara just att må bra. Att göra alla de där sakerna som jag vet att jag mår bra av.

Kram!

Anonym26613

Ja, dom tankarna kommer fortfarande ibland. Själv har jag "värkliga problem " (jag gör för mig själv skillnad mellan A-ångest och värkliga problem så som ekonomi, barnens svårigheter, sjukdom. Bara så jag inte ska grubbla hål i huvudet på mig själv). Dessa problem kan jag få ångest över men också göra något åt, eller inte. Men A-ångest är som du beskriver din dag 5. Diffusa tankar som trycker ner mig. Teman kan vara svartsjuka, låg självkänsla, självkritik och hopplöshet.

Så innan du bestämmer att du har en existentiell kris, vänta några dagar. Mitt liv är betydligt mindre mörk nu än 13 dagar sedan. Stå ut ?????

För era fina kommentarer. Känns lugnare i kroppen efter träning men känner mig ändå rätt låg. Dock inget sug, konstaterar mer att det känns deppigt men att jag hade mått ännu sämre imorgon om jag hade druckit, är nog inne på det som flera av er skriver om abstinens, låter bara så hemskt ? men nu har jag lagt mig i sängen o ska läsa och sen sova. Redo för vad dag 6 ska erbjuda mig. Oavsett så ska det bli en nykter dag. Känns så skönt o hänga här i forumet o känna att man inte e själv i detta ❤️❤️ Tack för att ni finns.

Känner mig mycket lättare till mods idag. :) Jobbar hemma och är riktigt effektiv och löser olika saker. Hade svårt att somna igår och sov oroligt men känner mig ändå ganska full av energi. Idag blir en ok dag :) och nykter!

Det verkar vara den helt klart vanligaste effekten i början när man har slutat dricka. Att man har
svårt att somna och sover oroligt på natten. Det brukar bli mycket bättre efter en vecka,
fjorton dagar. Jag tror det bästa är att man räknar med detta, och inte stressar upp sig
om man inte kan somna på kvällen. Blir man svintrött under dagen/eftermiddagen så
unna dig en slummer då. Alltså, passa på och sov när du verkligen är trött, för det är
inte bra att gå runt och vara jättetrött hela tiden, det är en sug trigger. Det är inte
hela världen om inte all sömn hamnar just på natten, särskilt inte nu i början. Prioritera
en tupplur framför annat.

För min del, och även många av mina kompanjoner (tex Se klart och Andrahalvlek) så har tupplurar, höneblundar och kycklingpausar varit A och O även långt fram i nykterheten. Förr dövade
jag trötthet med alkohol, nu sover jag i stället. Det är mycket bättre! ?

Kram

för din kommentar :) Jag e ganska van att sova kasst så det stressar inte mig. Märker dock precis som du skriver att själva insomningen tar längre tid nykter....men det e ju skönare o vakna :)

när jag läser att du är lättare i sinnet och har mer energi.
Det visar ju tydligt att vi är på rätt väg!

Klart vi är ?❤️ Jag har lagt mig i sängen för att läsa. Läser jättemkt när jag inte dricker, klar vinst. Känner mig helt ok idag men har fortfarande huvudvärk ? men det går väl över. Har lånat Annie Grace book på svenska, ska bli intressant o läsa den ? imorgon väntar jobb och sen träning. Ska bli en bra dag hoppas jag. Sov gott alla kämpar ?

Anonym26613

Bra kämpat med 6 dagar. Det värsta är över. Framåt bara ?❤

Efter denna dagen som är den 7:e har det gått en vecka. Första veckan jag e nykter sen mina 3 nyktra månader 2019. Så skönt ? ha en fin dag alla ❤️❤️

Tack Mary ?

Anonym26613

?????? Bra jobbat ❤

Hur känns det? Jag har dag 20!! Kan berätta att det blir bara bättre ??