Missdottie,
Välkommen hit!
Känner igen mig mycket i din beskrivning. Är också inne på dag 17 och har haft mycket stöd av att vara inne på detta forum. Både för att läsa, känna igen, få tips och känna hopp.
Vi är flera som startade upp 1 januari.
?

2021 nykter

Kul med några meddelanden i min tråd :) Dagarna tickar på ganska snabbt för mig, är på dag 26 nu. Hade glömt vilken dag jag var på och blev glatt överraskad. För mig är det störst fara när jag väl börjar förhandla med mig själv och vet att det kommer. Har egentligen inga problem att avstå en period utan gör det titt som tätt. Men sen kommer den hemska fyllan med minnesluckor och grov ångest i många dagar. Det är det jag inte vill vara med om. Känner mig klar med a och vill inte längre. Hejar på er alla! Kram ?

Kaffetanten88

Heja oss alla. Jag har en månad idag! Inte hängt med i den här tråden då jag haft mitt eget kaos men nykter är jag och nykter kommer jag förbli. Tar antabus sen i måndags. ?❤

Ja Nykter förhandla är alltid farligt. Som Andrahalvlek sagt till mig så säg nej direkt. Börja aldrig förhandla. Men det är fasen inte lätt. Därför fuskar jag med antabus men det tar bort en del ångest.?❤

2021 nykter

Vilken härlig morgon att fira 30 dagar utan alkohol med ☀️ Hamnade i en situation då jag normalt att druckit igår kväll men stod emot, så glad över det idag. Men nej tack satt ändå en bit in. Tänkte först att ett glas vin vore ju gott, du har ju jobbat så hårt i veckan och varit duktig så du är värd ett glas ? Fast blä jag är värd att inte ta ett glas!! Varför tänker man så? Som om alkoholen vore något bra, nej det är precis tvärtom! Helt sjukt när man tänker efter! Nej jag är värd att avstå! Så enkelt är det! Nu ska jag ta en promenad i solen! Kram och ha en fin helg ?☀️

2021 nykter

Fattar inte varför jag är så trött hela tiden. Vill vara pigg och full med energi men känner ingen lust till något just nu. Någon som har tips på vitaminer eller liknande. Orkar inte ens träna just nu. Men nykter är jag, 44 dagar idag. Något att glädjas åt!

Anonym26613

Jag äter D-vitamin och omega 3. Båda tar ganska lång tid att ge effekt så löser inget idag. Hört att vissa äter järn. Efter att man slutat dricka har man ju överskott av hjärnceller som kämpade med alkoholen. Så hjärnan behöver ställa om sig till det nya livet. Det tar tid. Om jag minns rätt så blev jag piggare efter ca 60 dagar. Kände flera positiva känslor. Så det finns mer att vinna när du fortsätter din resa. ??

Jag är en vecka efter dig! Tar din rygg och följer efter ?????

2021 nykter

Tiden går ju så fort. Nu känns det mer som en vana att inte dricka bara för att det är fredag. Ser på kollegor som inte snabbt nog kan ta sig hem och korka upp. Jag tar det lugnt, stressar inte, åker och tränar, äter något gott. Sover hur bra som helst numera. Samma kollegor kommer sen slitna och rödmosiga till jobbet på måndagen efter en tillsynes alldeles för hård helg. Så glad att det inte är jag! Nu kör vi på ett tag till! Kram till alla som kämpar för att må bra ?

Håller med, vill inte byta en fredag med kollegorna som stressar hem för att hinka så mycket alkohol som möjligt över helgen.

Mina fredagar är mycket lugnare, ingen stress, god hämtmat, är mer spontan om någon vill hitta på något kul. Om det inte inbegriper alkohol, så det sker inte så ofta. Fredagar är heliga: ”Stör inte, vila pågår”.

Kram ?

Anonym26613

Några dagar bakom dig 🙏💚🌸

Håller med! Så skönt att inte behöva skynda till vinet ❤

Man märker så väl hur kidnappade deras hjärnor är av alkohol. Även om många kanske ”bara” dricker på helgerna så klassar jag det som beroende så länge någon inte med kort varsel utan minsta besvikelse kan avstå att dricka när dom har längtat efter det. Men så är det, har man aldrig varit helt alkoholfri en längre period, så vet man inte hur bra man mår då.

Grattis till 70 dagar! ?

2021 nykter

Kände inte igen mig när jag loggade in här, fin sidan har blivit!
Dag 93, skönt att fylla på med massa nyktra dagar och jag mår toppen. Men har börjat tänka i banor som uteservering med bubbel och när jag åker dit vore det gott med vin osv. Är lite rädd att min hjärna kommer övertala mig att dricka lite snart. Läste min tråd och kastades tillbaka till första dagarna och det räcker för nu. Dit vill jag under inga omständigheter tillbaka! Kram till alla som kämpar 💕

2021 nykter

Det blir definitivt en nykter påskhelg! Så skönt! Gick förbi ett bolag igår och massa stressade människor som bara måste hinna handla massa A inför helgen. Hur skönt är det inte att bara gå förbi och i och för sig in i godisaffären men lite gott måste man ju få i helgen 😂 önskar er alla en fin påskhelg! Imorgon firar jag dag 💯 🎉🎉

Härligt med nykterheten. Och bra att läsa sin egen tråd, det får en att minnas varför man inte dricker. Om man har trevligt sällskap på uteserveringen så funkar det lika bra med alkoholfritt bubbel. Till och med bättre, för man kan vara närvarande i samtalet istället för att hela tiden känna sug efter mer att dricka, och parera så man inte blir för full.. Så mycket jobb, så skönt att slippa!

Anonym26613

Grattis på 100 dagar 🥳🥳🥳💚🌸💚🌸💚🌸

Jag är en vecka efter dig!! Så fantastiskt vilka vinnare vi är ❤🥳❤🥳❤

Jag tittade också på människorna som stod i kön och funderade om alla kommer att släppas in eller ej. Vissa såg panikslagna ut 🙈🤣 Förlåt att jag skrattar, men det är så löjligt.
Minns hur jag själv stod i den kön och kände lite skam. Idag tacksam över att jag slipper 🙏❤

2021 nykter

@Miss Mary Poppins Tack snälla 🥰 Vad glad jag blir för ditt meddelande!
Jäklar vad bra jag mår! Kan inte fatta att jag så många år sett tex påsken som en helg att dricka massa vin?!? Så urbota dumt. Ikväll blir det lite påskfirande med familjen (såklart på avstånd). Inga problem att avstå alkoholen, kör bil och har köpt lite alkoholfritt bubbel.
Heja oss! Kram och ha en fin påskafton 🐣🐥😍

2021 nykter

@Kennie så sant! Märker tydligt det där med närvarande i samtal nykter. Vi brukar också spela en del spel, särskilt på högtidsdagar. Inte så kul när man tappar tråden och glömmer vad man sagt osv. Ikväll kommer bli så trevligt och jag saknar inte alkoholen ett dugg! Ha en fin påskafton 🐣🐥

Grattis till 100 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 En oerhört viktigt milstolpe! Då har fördelarna med nykterheten liksom landat ordentligt, men det finns fler fördelar att upptäcka. Tiden 5-7 nyktra månader minns jag som väldigt ögonöppnande.

Kram 🐘