Kaffetanten88

Klokare 74. Ja då jag känner igen mig från förr när jag slutat. För ett år sen var jag nykter 3 månader sen bestämde jag bara nä jag vill dricka sen har jag hållit på av och till i ett år. Nu har jag varit nykter 1 månad och började med antabus igår. Är jäkligt skönt med antabus. Jag slipper ens fundera för jag kan inte dricka. ??

Kaffetanten88

Och just det andrahalvlek. Jag känner igen den liknelsen från en annan bok. Head strong. Men där är det en labrador inte en apa. Den handlar inte om alkohol direkt utan om alla val reptilhjärnan vill göra.

minns inte just detta, bra påminnelse och visst är det så att det gått för långt när jag väl bestämt att jag vill dricka något. Har kört på med the alchohol experiment men tappat lite sista dagarna, pga så sjukt mycket att göra. Börjar inse att en trigger är verkligen stress för mig. Ensam hemma och kvällsjobb då blir det svårt.

Kram

Tack, ja jag märker liksom att det är bra att skriva här eller engagera mig i the alchohol experiment eller liknande. Utan detta och i o med mycket på jobbet blir det väldigt mycket svårare. Det blir nog lättare och lättare, känns bara så trist att man trillar dit igen och igen. En dag i taget är klokt, för det är många luriga tankar som försöker locka en åt fel håll.
Tack och kram

Ja jag har ju försökt sluta flera gånger... Åker dit och så håller jag på ett tag. Tar tag i det, åker dit och tar tag i det. Skillnaden är nog att denna gång känner jag mig faktiskt ändå närmare ett definitivt slut, har tidigare alltid sett det lite som temporärt. MEN om det inte går så är det ju bra att veta att det finns annan hjälp om jag inte kan styra min egen hjärna. Tack och kram

Känner igen det där med att vara närmare ett riktigt avslut denna gången. Jag tänker att jag har hållt på och göra slut med alkoholen nu ett par år, det är ett sånt där pissigt och destruktivt avslut och det tar mkt kraft för att göra det permanent men ju känns det mer på riktigt än nånsin. Ha en fin kväll ??

Ja roligt är det inte... Supertufft, men vi kommer förhoppningsvis lite närmare hela tiden och till slut så. Jag tror att det också är att acceptera att det är en process. Och att när den väl startat så går det åt rätt håll om än väldigt långsamt och lite bakåt ibland.
Ha en fin kväll du med ?

Troligen väldigt läsvärd. Jag försöker också samla fakta och kunskap för att verkligen känna att jag gör rätt och för att skapa en känsla av att det är bättre att avstå. Att på riktigt känna det.
Tack för tipset!
Ha en fin kväll!