Hej!

Jag vill bara dela med mig om mina erfarenheter. Jag har inga direkta diagnoser men 2012 började jag medicinera mot ångest och oro. Jag hade sedan några år självmedicinerat med alkohol. Att bli mamma, flytta långt hemifrån och kanske att vara vuxen på riktigt blev för mycket för mig och jag var deprimerad. Sedan ordnade det upp sig och jag mådde bättre efter ett tag. Jag slutade dock inte med alkoholen.

Jag gjorde många försök att dra ner på det men till slut fick jag nog. Min man var väldigt trött och orolig. Bråken eskalerade och barnen påverkades.

Efter snart 5 månader nykter kan jag se bakåt och förstå att mycket av oron och ångesten berodde på alkoholen. Jag hoppas att jag kan sluta med medicin snart.

Här är några tankar till dig:
- kan du träffa en läkare och prata om medicinering? Det är inte beroendeframkallande med ssri men tar udden av oron. Ger inget rus men stabiliserar. Dåligt i kombo med alkohol dock.
- måste du sluta snusa nu? Kan du vara snäll mot dig själv och ta en sak i taget? Jag har slutat med alkohol och gått upp i vikt. Nu ska jag ta tag i det. Sluta snusa ska jag göra till våren tänkte jag.

Unna dig gott att äta och dricka. Unna dig nykter tid med din familj. Varje dag utan alkohol är en seger. Vi är nog i samma ålder och jag har också barn. Allt är så mycket bättre utan alkohol och jag försöker att blicka framåt och inte ångra. Det kan bara bli bättre. Mycket bättre.

Kram ?

Jag har testat ssri, ganska länge, och det funkar med vissa saker, men det har negativ effekt på min adhd osv, blir speedad. Vilket jag sen dämpar med alkohol ??

Snuset har samma effekt den med, att nikotinet ger oro och nervositet osv. Jobbigt läge för snus är bland det godaste som jag vet. Men nu har iaf den abstinensen gett med sig ganska bra.

Stämmer bra att vi är i ganska samma ålder. Jag kanske är något äldre iaf.

Idag så har det varit en precis hur jäkla skitkass dag som helst med massa skit och eländen osv. Vilket jag i vanlig ordning brukar parera med att dricka alkohol och slappna av. Men inte idag dock.

Styrka och nykterhet till er folket!! Och en kram tillbaka Kvinna38 ?

Anonym26613

Du är bra på det här! Det kommer att gå bra ?????

Jag får alltid "jag mår bra, nu kan jag dricka "-tankar. Tror jag skrev igår om ämnet och funderade på varför man så lätt ger upp ett fungerande koncept?? Borde det inte vara "Ah, nykterhet fungerar! Låt oss stanna nykter!"??? Vi människor är knäppa ??