Tack Miss Mary Poppins. Lördag nu och nykter, så skönt. Hoppas att ni andra också är det. Är dessutom i fjällen, kanske första gången utan afterski med vin? men funkar bra. Är så tacksam för er allas peppande och stöd.
Fortsatt trevlig lördag

Trött och ledsen, bra att du håller 0:an. Visst är det skönt att vara nykter. I morgon vaknar både du och utan baksmälla. Det kallar jag livskvalitet. En dag i taget ?
/Mrx

Anonym26613

Första helgen är svår. Nästa vecka kommer du förhoppningsvis känna många fördelar med ditt nyktra liv. Håll ut! ???

Tack Miss Mary Poppins
Ja jag ser fram emot alla fördelar.
Hoppas du känner dig ok, har tänkt på dig idag. En separation är ju så jobbig, du är så duktig som inte tar till A, annars lätt hänt...

Det borde du kunna ändra ditt nick till om du kämpar på som du gör. ? För min del var det viktig att vara riktigt bestämd i början. Hur tufft det än var, så var det prio 1 att absolut inte dricka. Efter två veckor var det värsta över. Och nu efter drygt ett år så trivs jag med det nyktra livet som fisken i vattnet. Det har jag gjort länge nu. Tack för din kommenterar i min tråd förresten! Du kan också må som jag gör, det tror jag helt säkert. Det gäller bara att ha viljan, bestämdheten, tålamodet och tron på sig själv. Positivt tänkande och humor har varit viktigt för mig med.

Bra jobbat!

Kram ?

Torn
Tack. Kanske dum fråga men vad menade du med nick?
Jag är ju också benhårt att inte ta ngt att dricka.
I natt drömde jag att jag tog ngt att dricka och jag kom ihåg panikkänslan jag fick i drömmen att jag gjorde det. Faktiskt riktigt konstigt haha....
Låter härligt, dit vill jag också komma?
Det jag redan hunnit märka är att man får så mkt mer gjort hemma på kvällarna, skön känsla.
Ha det så bra! Kram

Nick är förkortning för nickname, det vill säga din signatur/smeknamn ”Trött och ledsen”.

Bra jobbat med nykterheten!

Kram ?

Vägen mot nykterhet är nästan alltid guppig. Så var det definitivt för mig. Gör så bra du kan av dagen. Försökt sova ordentligt i natt. I morgon är en ny dag att vara nykter på!

Kram!

Upp och hoppa. Det blir inte bättre av att du går omkring med ångest. Var glad och tacksam för att du har börjat din förändringsresa mot ett sundare liv. I bland faller vi och då gäller det att resa sig upp fort. En dag i taget ?

Tack Mrx.
Nej jag vet
Känns ändå tungt, hatar den här känslan
att inte ha haft fullt koll och minnesluckorna som jag har...
Har du åkt dit ngn gång?
Och hur gör du för att det inte skall hända igen?
En dag I taget?

Trött och ledsen, jag väljer att dricka kontrollerat ibland. Jag har slutat att slentrianmässigt åka till bolaget på autopilot. I mitt gamla liv drack jag varje onsdag, fredag och lördag. Jag trodde det var normalt men vet bättre nu. Jag började min resa mot en sundare livsstil för flera år sedan. Jag har haft helt vita perioder och kan låta bli att dricka. När jag dricker måste jag ha stenkoll för min broms funkar dåligt. Jag skriver upp ärligt allt jag dricker i min loggbok här inne.

Mrx ja det är också mitt problem, att bromsen funkar dåligt.Bra att du hittat ett fungerande sätt för dig. Vill inte säga att jag aldrig mer skall dricka, hoppas att jag kommer fram till att jag inte vill ha ngt annat än det nyktra livet. Dagen efter är ju inte rolig, det är verkligen inte värt det...

Några sätt som jag hanterade sug på kommer här.

I början drack jag enorma mängder bubbelvatten och åt salta jordnötter eftersom jag förstod att hunger var en tydlig trigger. Jag undvek stress. Sov så mycket jag kunde. Läste på och såg på youtubefilmer om alkoholberoende och missbruk. Skrev här när suget satte in. En av de viktigaste sakerna jag gjorde var att tänka på morgonen efter. Vakna bakis eller piggelin och glad. Lätt att välja då. Morgnarna fick bli mina nya kvällar. Det är de fortfarande och jag älskar dem!

Kram!

Mrx ja det är också mitt problem, att bromsen funkar dåligt.Bra att du hittat ett fungerande sätt för dig. Vill inte säga att jag aldrig mer skall dricka, hoppas att jag kommer fram till att jag inte vill ha ngt annat än det nyktra livet. Dagen efter är ju inte rolig, det är verkligen inte värt det...