Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Läser i din tråd. Du är naturligtvis inte dum i huvudet men jag kan förstå att du dricker på att vara uttråkad. Jag vet inte om jag hade överlevt att sitta och jobba hemifrån i nästan ett år?Det är ju otroligt påfrestande! Så heja heja nya tag igen!

Kram?

Alkoholhjälpen på zoom
På måndag 25 Januari, från kl 14:30 kommer vi vara online från alkoholhjälpen på zoom igen. På zoom kan ni välja själva om ni vill vara med med bild, ljud, skriva i chat eller bara lyssna. Tänk på att ställa in ert namn så att det inte identifierar er.
Vi håller på så länge som deltagarna vill, dock längst till 16:30.
Vi på alkoholhjälpen håller i det hela. Det kommer inte att finnas några krav på att säga något, utan det går bra att bara lyssna. Det kommer även gå bra att skriva frågor eller reflektioner, så läser vi upp. Förra gången vi hade träffa så var de flesta med via ljud eller textmeddelanden.
Fundera gärna på frågor eller teman som ni tycker skulle vara intressant att ta upp. Skriv gärna i en kommentar här eller ta med det till träffen.
Här kan ni anmäla ert intresse och få länken till zoom-träffen:
https://alkoholhjalpen.se/zoom_anmalan

Jag har överlevt covid-19 men har tappat mycket ork och kondition. Har börjat träna igen efter en månads uppehåll. Blir helt slut av det minsta lilla jag gör. Känner inte igen mig alls vad det gäller ork och styrka. Det blir liksom att börja om och bygga grundkondition. Alkohol djävulen är tyst för tillfället. Har inget sug och känner mest avsky när jag tänker på alkohol. Jobbar fortfarande heltid hemifrån och ska göra det minst till efter sommaren. En dag i taget ?

Hallå Mrx
Hoppas helgen varit bra och att du klarat dig från frestelser ?
Styrka ??

Tomen, Jag har haft en toppen helg utan A. Det har blivit långa promenader och bubbel vatten. Jag mår så jädrans bra av det. Vi kör vårt vinnade koncept, EN DAG I TAGET!
???

Jag valde själv av egen vilja att njuta av öl, vin, ostkrokar, vit marlboro i kväll. Dåliga val jag gjorde men ändå var jag snäll mot mig själv. Det låter kanske konstigt men det är min resa på den här vägen mot ett hälsosammare liv. Jag slutade runtinmässigt röka år 1993. Jag fick röka cigg som verkligen smakade gott. Det blev mindre och mindre cigg för min del. Jag får dock röka om jag vill. Jag har alltid ett paket cigg hemma. Min farsa rökte 3 paket om dagen och morsan typ ett halvt paket. Så var det när man växte upp på 60 talet. Ikväll har jag tagit 3 st vita marlboro. Det är nästan två månader sedan jag rökte cigg. Ostkrokar är det mer än tre månader sedan jag käkade. Jag älskar dem. Tyvärr är det ej hälsosam föda som bör undvikas. Alkohol är en annan drog som man ska passa sig för. Jag har dragit ner rejält. Men i kväll var det väldigt gott med öl och vin tillsammans med mina andra laster. Jag föll men jag står upp imorgon igen. Det kommer att bli 28/3 för mig i Januari dvs 28 vita dagar och 3 med droger. En dag i taget ;). Jag mår bäst när jag avstår från mina laster. Jag romantiserar ej över dåligt beteende. Helt ärligt var min dag som jag skrev. Jag har utgått från mig själv. Har ej känt behov av att läsa böcker och kolla på Youtube om alkohol. Vi har alla olika bakgrund och behov. Metoden mot våra önskemål av livsstil varierar därför.
/Mrx

Läste lite i din tråd, i början och i slutet faktiskt :)
Funderar lite.
Om jag hade kunnat välja mina dagar med laster, skulle jag var ganska nöjd med mig själv. Planera och välja. Tyvärr väljer mina laster ganska ofta när de vill ha mig, ha ha. Sötsaker, vin eller något annat.
Ibland har jag en känsla, att när de inte ser mig under lite längre tid, då glömmer de bort mig och fokuserar på andra stackare.
Ok, ok, ingen behöver vara perfekt. Man kan ta snedsteg då och då.
Jag tänker så, samtidigt som jag är frustrerad att ibland har jag lust att prata med kompis bara när jag har druckit en flaska vin. Finns det verkligen inte något mer i mitt liv än en rolig och spännande kväll med laster? Trist skulle det var, väldigt trist.
Jag slutade dricka för några år sedan, kommer inte ihåg hur många exakt. Innan var det konstant vinflöde.
Nu händer det då och då, kanske 5 vinflaskor per år. Som sagt, inget hälsoskadligt direkt. Men jag retas på det ändå.
Vem är jag som inte kan hitta något bättre? Som ångrar? Som ser spänning i vin?
Jag kanske är en människa, vem vet.

Rabbitgirl, jag är människa med min fel och brister. Jag ser mina svagheter och inser att jag kan välja. Jag kan välja att inte aggera alls och låta svagheterna ta över eller vara stark. Jag väljer att vara stark människa. En dag i taget ?

Ostkrokar är goda men det blir klet på tänderna. Jag har ett val göra någonting åt problemet eller avvakta. Jag väljer att agera. I kväll blir det stor rengöring av käften innan jag kryper till kojs.

Hej Mrx
Ostkrokar är förrädiskt gott och i stort sett omöjliga att avnjuta utan vissa drycker :-)
Bara att hoppa upp på benen igen. Snart Februari . Då siktar vi på nya resultat som ska kännas bra . 28/3 är superbra jobbat . Jag slutar på 29/2. Men gått ovanligt lätt tack vare dopning med covid . Blir tuffare i Februari. Men vi kan ??
Önskar dig en fin Lördag .

Tomen, 29/2 är ett väldigt bra resultat för januari. Vi kör vidare i februari med vårt vinnade koncept. Om vi faller reser vi oss snabbt och tar nya tag. Vi peppar varandra och gör vårt bästa. Vi är starka och har en vilja av stål. ??

Önskar dig en fortsatt trevlig helg.

Det är bra, ni peppar verkligen varandra, Mrx och Tomen. Kul att ni har ungefär samma mål: att dricka så sällan som möjligt, men ändå ha valet att göra det ibland. Huvudsaken är förstås att må bra i sitt val. Och det verkar ni göra.

Tack för kommentarer hos mig när jag har haft det jobbigt.

Kram på er

Vi har bra flow och samma inställning. Jag är inte heller så aktiv i forumet längre. Tomen är den människan som jag skrivit med lika länge som dig. Vi har kommit långt i våran kamp. Vi har varit tillåtande och snälla mot oss själva. Räknat vita dagar och blivit besviken när vi fallit. Nu räknar vi dagar per månad istället. Vi faller ibland men har som mål att hålla oss nykter. Jag får supa hur mycket jag vill. Jag vill ju oxå må bra. Jag mår inte bra när jag dricker för mycket. Alltså, jag har ett val. Jag väljer hur jag vill leva mitt liv och hur jag vill må. En dag i taget ?

Härligt att höra.
Tyvärr är jag inte här inne lika ofta.
Igenkänningsfaktorn är hög när man läser mångas inlägg. Man lider med andra, men bästa är när man läser om hur många kämpar igenom den värsta ångesten och hoppet tänds.
Din resa har ju varit fantastisk Mrx. Trygg i dig själv och ett litet snubblande sänker inte dig.
Kämpa på !!!

Jag sprack ikväll! Är gift med en människa som jobbar skift inom sjukvården. Hon fick helg mitt i veckan. Hon ville dricka vin. Jag gjorde oxå det. Nu går hon på helg skift i morgon och jag ser inga andledingar för mig att dricka alkohol. Hon jobbar och jag sköter maten och passar på att gymma och promenera.

Tomen, mitt mål för februari är 0-4 dagar med droger. Alla andra dagar ska jag njuta av livet utan droger. Jag föll ikväll. Väldigt vanligt att vi dricker alkohol mitt i veckan när frun får helg. Hon jobbar fortfarande skift inom sjukvården. När kidsen var små jobbade jag också skift inom tung. Verkstadsindustri. Nu kör vi framåt! Jag kan titulera mig som morfar.

Vilket jag vill undvika. Inte ikväll. Det blev mys med gumman i kväll. Vi har snackat med barnbarn via teams. Imorgon är jag en bättre människa. No drugs tomorrow. Alkoholism ligger och lurar i generna! Frun Har 6 morbröder i Norrbotten. och 5 super ihjäl sig. Jag har inte så bra koll. Min farfar var alkis. Han dog när jag var 15 år. Har aldrig träffat honom. Nej jag vill inte gå till puben nu. Nya idéer växer fram. Nu är det quin i lurarna.

Idag mår jag helt ok även fast jag drack igår. Med facit i handen skulle jag lika gärna kunnat avstå. Nu valde jag att dricka alkohol och kände mig trygg i detta. Har inget sug eller önskan om att dricka mer idag. Nu ser jag fram emot en vit helg. Det kommer att bli skönt att vara utan droger. En dag i taget ?

4-1 är ju ett jättebra resultat och tänk när helgen är över så står det 7-1. Sen börjar ju veckan med Månd och Tisdagar. Det är ju fasen inga roliga dagar o kröka till det på. Så när de är över så är du uppe i 9-1 och då börjar ju övertaget likna ren utklassning ;-)
Kämpa på min vän...och önskar dig en trevlig helg.