Jag har haft alkoholproblem något år. Mitt största problem tror jag är att även partnern är törstig. Vi har försökt att vara nyktra några veckor och leva hälsosamt. Oftast har det lyckats. Nu den senaste tiden har det spårat ur med alkoholen. Vi har skött jobbet båda 2 men druckit så gott som var och varannan kväll. Det är ofta jag varit rädd att polisen ska stoppa mig på morgonen på väg till jobbet. Jag har varit rädd att jobbarkompisar ska känna lukten av fylla. Det har även synts i ansiktet, svullnad, trötthet, bakfylle-ögon. . Jag tycker jag har fått lite krämpor som förmodligen varit alkoholrelaterade. Kramper och domningar, högt bltr. yrsel. Jag har barn äldre och yngre. Ett av barnen har jag diskuterat mycket med om alkohol, alkoholism osv. Hon har frågat mig när jag ska söka hjälp? Jag har svarat lite vagt och försökt att komma undan med olika svar. Min bakgrund är som många andras alkoholism i släkten. En pappa som var väldigt charmig och glad, men beroende av alkohol. Jag minns tillbaka på barndomen som ändå var fin och trygg mestadels p g a en stark och trygg mamma. En mamma som ställde upp på oss ungar till 100%. En mamma som aldrig drack när vi var barn. Mamma gav oss självkänsla genom att ge beröm och styrka. Hon gav mig kraft för att ge mig ut i livet med nyfikna ögon. Ändå trillade jag dit. Jag har varit medveten om faran och även sagt till mina syskon att jag kan bli alkoholist, jag vill inte men ibland blir det inte som man vill. Flera av mina syskon har problem med A. 2 har slutat helt, en med hjälp av bl a AA. Min nya chef som har jobbat med missbruk har pratat med mig, efter att ha fått ett mail av min dotter. Dottern skrev att jag behöver hjälp med mitt alkoholproblem. När chefen sa detta kändes det som om någon dragit ner byxorna på mig... Chefen var förstående inte alls fördömande. Det märktes att hon var van att hantera detta. Efter samtalet drack jag 2 planerade pubkvällar. Sedan dess har jag varit nykter snart 4 veckor!! Det känns fantastiskt, men jag vet att faran lurar bakom hörnet. Känslorna går lite upp och ner. Ibland har jag känt mig euforisk, andra gånger har jag tänkt på separation och andra jobbiga saker. Vet ej hur det blir med mig och sambon som nu försöker hålla sig nykter, efter påtryckningar från barnen. Vi är så olika när det gäller A. Jag har för första gången i mitt liv tänkt att leva helt nykter!! Jag har aldrig förr tagit orden i min mun. Nu efter mycket tänkande, läsande om A, hört berättelser om A och hur barn påverkas av förälders missbruk, känns det som det enda rätta för mig.Jag tänker även på andra som har lyckats sluta med A som varit långt ner i träsket. Dessa starka människor, då vill jag också vara stark!! Kram på er:)

Var hos min kille i helgen..Jag kom hem till honom innan han var hemma..Tänkte att jag skulle elda i hans kakelugn..Jag ville visa honom mer av min praktiska sida..???.Fick eld på veden...Kände mig riktigt nöjd..Rätt vad det var började det ryka av bara H-e..?.Brandlarmet satte igång...Jag öppnade fönstrena, det började tjuta mer och mer i alla rum, en tv-kamera började blinka och vrida sig i taket..?..Försökte stänga av, för det tjöt öronbedövande.Försökte nå en brandvarnare i taket med ett skaft, ståendes på en stol...Då ringde min kille, Securitas hade ringt honom..Fick larmet avstängt..Huset var kallt och rökigt, istället för varmt och välkomnande..?.Jag hade missat att öppna spjället...Min dotter som fick höra om händelsen, skulle gett mycket för att se filmen sa hon..???..

Det kan hända den bästa.? Jag brukar komma ihåg spjället numera, men när min son ska tända en brasa så är det mer regel än undantag att han glömmer att öppna spjället.

Förstår att det blev”lite” jobbigt med alla larm mm dock.?

Kram

Så fel det kan bli ibland när man bara vill göra rätt liksom. Vilket pådrag ? Jag hade också velat se filmen!

Kram ?

Tack för ditt svar i min tråd.?Det är så fint att vara bland likasinnade som gör resan själva.Jag fick svar utan att behöva fråga dig vad jag undrade.Då är jag inte ensam med sådana tankar.Svaren som erfarenheten ger betyder så mycket för mig.Jag märker skillnad på pålästa svar.Så härligt då känner jag mig tillfreds och fortsätter.
Ha vilosam Lördag?
Kram Pilla

Visste inte att det var den frågan om att få sug av vissa trådar du ville ha svar på..Bra att du fick det i alla fall..???..Tror att det kan handla om personer på Forumet som beskriver alkohol på ett tilldragande och glamoröst sätt..Även känslor som känns sköna när man druckit LITE..Men det är ju precis det de flesta av oss inte kan..När vi har förstått det, och aldrig glömmer det, så blir livet lättare. Vi ska ju bara läsa trådar på Forumet som stärker oss..?✨??..Inte sånt som sänker oss..Varm kram..???

Jag har varit ledig i flera dagar..Mest myskläder, eller utejobbarkläder på mig..Burit en massa ved från lidret till pannrummet..???..Känns friskt och skönt..Bastade och badade igår..?..Känns som om jag kan slå ihjäl tiden på ett vettigt sätt. Tycker det är jätteskönt att vara hemma och ledig..?..Har tagit en del semester i februari också..Hoppas få åka till Norge ??..Det beror på hur Corona-läget ser ut framöver..Just nu är det bara att stå ut..Längtar efter att gå på second hand, och simhall, (inte så noga med simmandet, mer bastu och bubbelbad?) Även åka på biltur och utflykter med killen utan att det är restriktioner överallt..På utställningar, sevärdheter Mm..Det kommer..???...Hoppas så många som möjligt vaccinerar sig, så vi kan bli tryggare igen..Jag har väldigt svårt att förstå den som inte vill vaccineras..Det finns väl ingen som frågar om biverkningarna på tatueringar? Hur mycket vet man vad som finns i den färgen? Alkohol, används i kopiösa mängder .Av det får man synrubbningar, sluddrigt tal, högt blodtryck, hjärtklappning, minnesluckor, leverskador, ja den är ju dödlig i långa loppet.Men hur många frågar av bolagskassörskan om vad det är för biverkningar av alkohol? Vi i Norden har ju med vaccinationernas hjälp lyckats utrota många sjukdomar som övriga världen brottas med..Vi har en av Världens bästa sjukvård, vår barndödlighet är låg..Tack vare mediciner, kunskap och vaccinationer..Jag skulle aldrig vilja bli omvårdad av en ovaccinerad personal om jag behövde hjälp. Många som finns i riskgrupperna är beroende av att vi andra också vaccinerar oss..Varm Kram..???

En del trådar innehas tex av personer som egentligen vill vara helvita men det fungerar helt enkelt inte för dem. Då skriver ju de kanske om hur nöjda de är med att kunna dricka i bland. Det kan säkert uppfattas lockande hos en del som önskar att de kunde dricka lite grann. Å andra sidan kan det säkert kännas tufft för en del att läsa om personer som klarar att vara helvita och mår jättebra av det.

Det är helt naturligt att det blir så här. Jag som tror stenhårt på att har man väl en gång blivit beroende så är det hopplöst att kunna dricka kontrollerat och må jättebra av det har inget att hämta i vissa trådar, och därför läser jag dem inte.

Helvitt eller inte, det fungerar olika för olika personer, var och en är salig i sin tro. Men din tråd läser jag alltid miss lyckad.?

Edit: Och där läste jag ditt inlägg som du skrev när jag skrev mitt.?

Härligt! Kram

Jag var med på det idag..Ville inte synas eller höras än i varje fall..?..Det kändes jätteintressant att vara med..Verkligen något som tog Forumet till en annan nivå..Nu blev det på riktigt..Intressanta frågor och synpunkter..Rekommenderar verkligen detta till alla..Dessa möten behöver man inte resa till, utan kan vara med överallt ifrån..Spännande och kul..Vinterkram..✨❄️✨

Jag tycker att livet är väldigt annorlunda idag, om man jämför med för ett år sedan..?..Tidigare fick vi energi av varandra på jobbet, på fritiden, eller av helt okända människor när man gjorde ärenden..Vet inte om det bara är jag, men min positiva energi dippar snabbt..Jag har nog inga reserver..?..Kan nog handla om att jag inte träffar så mycket folk längre..Den positiva energin uppstår ju mellan människor(djur)..Har man avstånd hela tiden+skyddsutrustning försvinner det spontana, och även humorn som jag älskar..Nu till helgen ska sonen åka skidor(så han får go energi?), och jag ska grilla korv ute med kompisar..Det ska bli mysigt..Jag och många med mig behöver mer skratt och energi..Gärna Nu..?????

Träffade vänner i helgen och vi skrattade- åt allt! Uppdämt behov av roligt som behövde komma fram.
Allra mest saknar jag att få krama min mamma! ??

Förstår att du vill krama din mamma.❤️.Min dotter i Norge tog på sig mask och handskar och kramade mig i somras när jag åkte hem..?❤️?

Har förstått att många lider av sömnproblem..Det är ju jättejobbigt för både kropp och psyke..Jag minns åren med småbarn..Vaknade och somnade, och vaknade..Turligt nog, så slutade alla mina barn natt-amma ganska tidigt..Men inte den yngsta, och han var enda sonen..Jag var jättetrött, och han var jättenöjd..Han vägrade att ta flaskan..Till slut gick det..Då fick jag äntligen sova ut.?.Åren gick, och sen började jag själv ta ”flaskan”..För mig blev det tvärtom nu..Jag var aldrig utsövd..Stora mörka ringar under ögonen, trots att jag ibland låg till både 11- och 12 när jag var ledig.Bakfull och ångerfull..?...Alkoholen förstörde mitt sömncentrum..Det var i olag ett tag efter att jag slutat förgifta mig..Men sen så märkte jag att jag blev piggare och mer utvilad..?Visst det händer att jag vaknar någon gång på natten, om jag har mycket att tänka på, oro för något..Men dom allra flesta mornar har jag sovit gott??..Det är mycket därför det syns så tydligt, vem som dricker och inte..Huden blir grå, organen får ta hand om gifter istället för näringsämnen, sömncentrat, och andra viktiga funktioner i hjärnan påverkas,..Tur att våra kroppar har möjlighet att återhämta sig..Vilken tur att jag lyckades sluta dricka innan jag fick bestående skador..Tack Forum❤️ Och en Omfamning till mig själv också..?⛄️Vinterkram⛄️?

Härligt att läsa ikapp sig i din tråd???
Du står som en varm och välkomnande fyrbåk✴️ i vinterkylan❄️☃️.
Bra att ha dig och navigera efter??

Kram ???

Å jag behöver verkligen läsa dina kloka inlägg. Jag vaknade nu och låg kvar i sängen och funderade: är det nu det vänder? Börjar jag få tillbaka min förlorade energi? Efter 5 helvita månader sover jag gott. Men har noll energi och lust att göra nåt. I går hade vi våra bästa vänner här på god mat och mycket alkohol ( inte för mig). Det är helt lugnt för mig att de fortfarande dricker och de vet och hejar på mig i mitt val. Idag vaknar jag nykter, ångestfri och känner kanske doften av spirande glädje.

Fina Lisa vad kul att du ser mig som ljuset till en fyr?..En av de finaste komplimanger man kan få..❤️??..Och EmelinaKarina det tar lite tid att bli av med alla bekymmer som alkoholen har ställt till med..Mycket bra jobbat av dig med 5 månader..?????..Våra kroppar har ju filtrerat ett gift länge..Klart att det tar tid att bli återställd..Såg en man när jag var ung..Han hade varit nykter i 15 år..Men han sluddrade och såg allmänt härjad ut fast han var nykter..Så tyvärr blir vissa skador bestående..Usch..Ha en mysig vinterkväll båda 2. Kramar..???

Vill skriva här att jag håller med Fina Lisa.
Jag är också en som "följer"dina inlägg och flera också här på forumet❤Fick ett råd när jag var vilsen att "ta rygg på nån som ligger före"och är tacksam att jag kan fråga här ibland i din tråd om jag behöver?ville bara säga det.
Kram Pilla

Pilla och Se Klart..?..Jag hade vissa jag tog rygg på också i början..Kändes fint att få råd och pepp av andra som visste hur det kan vara..❤️Många av dom är knappt inne på Forumet längre..Dom flesta har klarat av ett nyktert fortsatt liv..??..Jag tycker om att läsa och skriva på Forumet fortfarande..Enkelt eftersom jag alltid skriver på mobilen..Idag är jag hos särbon..Han fixar med maten, då städar jag lite åt honom. Tycker det är kul att städa, mestadels..?..Funderar på om vi 2 ska flytta ihop i framtiden..Har mycket i hans hem som jag ser som ”utvecklingsområden”??..Vi får se..Jag är en person som gillar tvåsamhet, och samarbete..Är inte typen som vill bo själv resten av livet.Vi eldar i hans kakelugn, och ikväll blir det finmiddag..?❤️❤️?

Så lugnt och fint det låter om er relation ? härligt att det gått så bra för dig miss lyckad ?

Det är så jättebra att du är kvar härinne och stöttar och peppar oss som svajar till ibland ?
Tack för att du finns ?

Kram ?♥️?

Börjar kännas som att det finns ett ljus i tunneln..Saknar allt som är vanligt..Mina barn med familjer, vänner, resor, att träffa min killes närstående..Och han mina. Sånt brukar ju gå snabbare än att vänta ett år, som vi nu har träffats..Måtte detta Pandemi-Helvette ta slut någon gång. Jag önskar alla en fortsatt fin februari..Och att Sommaren-21 ska bli skön och fin..⛱????