Att ni bryr er om mitt välbefinnande betyder mycket för mig! Det gör mig varm i hela kroppen, jag till och med gråter en skvätt av någon slags känsla av samhörighet och förståelse. Man känner sig så ensam i detta annars. Inte ens min man delar jag hela bilden med och smygdricker inför. Jag mår lite bättre idag, men börjar känna av stressen över att jag inte hunnit fixa allt härhemma som jag planerat. Men av erfarenhet vet jag att det kommer att ordna sig och det kommer vara nästintill perfekt inför barnens ankomst. Jag var sååå nära att åka in till systemet och köpa vin som jag kunde smygdricka men tog en snabb promenad runt kvarteret och sedan räknade minuterna tills bolaget stängde så jag kunde släppa tanken. Så skönt när jag inte hade valmöjligheten längre. Det är nog så det måste bli som du säger Sisyfos, att inte ha alkohol hemma och fokusera på barnen helt och fullt. Upptäckte blåmärken på armen idag. Jag var så full i lördags och hade vält en blomkruka på väg till toaletten mitt i natten. Min man hade vaknat och hjälpt mig. Stått och kramat om mig. Jag minns ingenting...Så trashigt och pinsamt. Så vill jag inte ha det! Nu tittar solen fram mellan molnen - otroligt! Äntligen lite ljus i mörkret <3. En liten lunchpromenad får det bli.
Kram alla kämpar därute!

Så nöjd idag. Ingen alkohol, och knappt något sug. Har fått sjukt mycket gjort hemma och är så nöjd. Men jag sov dåligt inatt, typ fyra timmar...och drömde sjuka drömmar så när jag vaknade hade jag typ hög puls och kände mig ledsen. Jag trillade ner i en simbassäng där en mamma med sitt lilla barn tittade föraktfullt på mig och sade "Du är ju full". Jag försökte förklara att jag inte var det (för det var jag inte i drömmen heller) men hon trodde inte på mig och jag kände mig så värdelös. Tappade bort saker i drömmen, missade tider och när det var eftermiddag trodde jag det var kväll och så vidare. Huh...Hoppas denna natten och drömmarna blir bättre. Godnatt vänner därute!

Lyft de nyktra fördelarna till skyarna och okeja det som är jobbigt. Okej, okej, okej. Tänk okej tills det landar i magen och axlarna sänks. Efterhand kommer fördelarna att överväga med råge.

En dag i taget, heja dig!

Kram ?

Intressant dröm. Just den där typen av stressdrömmar är jättejobbiga, men den där föraktfulla blicken... det är kanske lite så vi ser på oss själva när vi dricker fast vi inte ”vill” eller vet att vi inte borde.

Just det där att få mycket gjort är ju så skönt. Älskar den tillfredsställelsen. Mycket bättre än alkorus, samtidigt så valde nog jag i bland alkoholen just för att jag inte orkade ens tänka på att få mycket gjort. Men nu känns det som att jag kan välja... välja vila nykter eller välja att göra när jag orkar. Har ju både mer tid och mer ork nu så det blir mer gjort.
Önskar sig en fin helg och fin jul!

Jag har medvetet inte skrivit här under julen då barnen varit hemma, för allt fokus har varit på dom. Har dock varit inne och läst lite nu den senaste tiden. Vilka kämpar ni alla är!
Det var en underbar julhelg med mycket sällskapsspel och umgänge med den närmaste kretsen. Nyår firade jag ensam med mannen, och det blev en av de bästa med god middag, spel och sen vid tolvslaget gick vi en runda i kvarteret och hejade och skålade med alla grannar. Och ja, jag skålade i champagne. Jag har druckit vin var och varannan dag sen nyår tillsammans med min man - inte för mycket, men ändå. Men i fredags bestämde jag mig igen för att köra på en helnykter period till påsk om inte annat. Jag började Annie Grace 30-dagars nykterhetsprogram igår och är supertaggad. Såg en film på hennes hemsida om hur levern kan se ut även om man inte druckit kopiösa mängder och de som blivit svårt sjuka av detta. Huh....inte roligt. Och jag är verkligen livrädd för att bli sjuk! Jag mår bra och ska nu komma in i bättre vanor igen. Idag skiner solen och jag ska ut på en långpromenad. Dag 2 för mig som nykter idag.
Kram från mig<3

Annie Grace är superbra! Jag har inte gjort programmet, men läst och lyssnat på hennes böcker, hennes youtubekanal och podd massor. Jag gillar hennes tänk - att hjärntvätta hjärnan med nyktra argument.

Ser fram emot att läsa om din upplevelse av programmet ”The Alcohol experiment”.

Kram ?

Det betyder mycket för mig Torn att du tycker jag är en riktig fighter - det är så jag känner mig. Och denna fight ska jag vinna!
Jag återkommer med hur jag upplever Annie Grace experiment @Andrahalvlek.
Så skönt ute idag, har varit ute och gått i 50 minuter samtidigt som jag lyssnat på Alkispoddens nyårsavsnitt. De pratade bl.a. om vilka utmaningar/löften de har inför året. Det var en av dom som sade att han skulle bli sin egen bästa kompis (Anna Diaz låt Bästis inspirerade honom). Det lät väldigt bra, tycker jag. <3

Jag har ju påbörjat Annie Grace 30 days Alcohol Experience där jag är inne på dag fyra och tycker att det är väldigt bra. Man får en text att läsa med tillhörande video med ena Annie själv som reflekterar om ett ämne eller där en expert gör det. Så får man varje dag uppgifter och fylla i sina egna reflektioner. Jag kom till en insikt idag om att när jag känner mig besviken och ensam så är det första jag tänker på att trösta eller döva mig med är alkohol. Det kommer som en stark våg som sköljer över mig. Om jag inte fått Annie Grace förklaringar på vad detta plötsliga starka sug kommer från och att man bör omfamna känslan och möta den som ett barn som tjatar om glass. Ge alkoholdjävulen svaret "jag ser och hör dig, men du får inget idag!" så kommer tjatandet/suget snart att försvinna. Ger man bara en liten öppning så växer sig det inre tjatet tills du ger med dig. Jag provar det nu. Jag säger starkt NEJ och försöker vara vuxen och stark i detta. Men oj, vad gott det hade varit att dränka mig i alkohol just nu....Istället ska jag ta en promenad i solen och snön. Det är också något som avleder - motion. Sen ska jag sova en stund - jag har bara sovit typ fyra timmar inatt. But that too shall pass :)
Ha en fin dag alla och ta hand om er bäst ni kan <3

Nu har jag gjort mina fem första dagar i Annie Grace Alcohol Experiment och jag tycker det är jättebra! Kan verkligen rekommendera det. Hon gör så att man får reflektera, tänka, tänka om och bli mer medveten om sina känslor, val och laster. Ser fram emot nya insikter varje dag :)
Jag vaknade innan klockan ringde imorse, pigg och utvilad. Läste bok innan jag lade mig igår istället för att spela Wordfeud på mobilen, och jag tror det var det som gjorde att jag sov så gott. Jag kände mig lycklig också när jag vaknade - gick runt och sjöng och hade en härlig känsla i kroppen. Och så kom ju solen! Vilken härlig dag, även om ansiktet håller på att frysa sönder när man är utomhus. Ikväll blir det hummer och alkoholfritt bubbel "Rawsons Retreat" som är min favorit. Min man ska inte heller dricka alkohol ikväll - yippee!
Trevlig helg på er alla kämpar därute! Kram

Vad glad jag blir att Annie Graces tänk funkar för dig. Själv är jag helt frälst sen länge, och hon tillhör mina husgudar ihop med Craig Beck som är svinbra på youtube. Honom kan jag också rekommendera!

Kram ?

Tack @kvinna 38 som frågar <3. Jag är inne på min 14:e nyktra dag och läser, lyssnar och lär mer och mer om alkoholens påverkan på kropp och knopp. Jag följer Annie Grace 30 days Alcohol experiment vilket jag tycker är jättebra! Därinne skriver man och reflekterar en hel del, så jag har bara inte hunnit var härinne den senaste tiden.

Det som gör det extra bra i min nykterhet är att min man inte druckit någon alkohol heller dessa dagar, så vi följs åt och stärker varandra. En sak som förvånat mig mycket är att sexlivet (hoppas inte någon tar illa upp för att jag tar upp detta ämne...) har blivit så mycket bättre när vi båda är nyktra. Min man upplever detsamma. Det var inte så när bara jag var vit, men när båda är det blir det en avsevärd skillnad - allt blir liksom starkare. Han har inga planer på att bli nykterist och har inget behov av att skriva eller lära sig saker i nuläget (förutom det jag delar med mig av), men han vill verkligen ändra sitt drickande också vilket är jättebra. En sak ska sägas att han aldrig haft samma problem som jag med sitt drickande. Visst, han har druckit ofta och mycket, men alltid skött det bra och sällan tagit något mitt i veckorna och aldrig gjort bort sig inför familj eller vänner som jag gjort. Jag hoppas nu på en längre nykterhetsperiod än förra gången då jag föll efter drygt två månader.
Jag måste dock sluta att äta så mycket godis. Är konstant sugen...Men en sak i taget.
Ha en bra söndag alla!
Kram

Känner mig just nu handlingsförlamad. Har ingen lust med någonting. Dricker bara en massa alkoholfritt, äter en massa onyttigt och kollar serier. Jobbar mycket mindre än vad jag borde i min karantän här hemma. Mitt liv är liksom på paus. Så himla tråkigt på något vis. Måste ta mig upp och i kragen och GÖRA saker. Inget händer av sig själv, liksom. Skulle bara vilja komma bort från allt just nu. Äter lite mer choklad som tröst...Snacka om patetisk självömkan...Känner mig inte ens glad över att vara nykter, men vet såklart att det inte skulle hjälpa att dricka heller - tvärtom.

Smilla7

Efter många års slentrian drickande, varje dag så avslöjade min chef mig. Nej har aldrig druckit på jobbet, men var ständigt trött, ofokuserad, frånvaro hit o dit (spec mån) och glömsk. Det gjorde mina kollegor fundersamma liksom min chef. Jag fick chansen många ggr att ex dra ner på drickandet, men det funkade sällan. Man blev duktig på att ljuga för andra, men framförallt för sig själv. Mitt peth och cdt test visade som högst 0,87 och lägst 0,32, det sistnämnda vet jag inte hur jag lyckades med, men levde på det ett tag tills sommaren o sem började. Då tog det fart igen och det blev en mkt blöt semester.

Fortsatte att ta cdt o peth och värdet åkte upp och ner, det gick verkligen inte att låta bli. Jag provade med att dricka 3,5 i tron om att jag kanske kunde dra ner, men det slutade alltid med att jag köpte starköl iaf. Under denna två årsperiod så gick jag både på kommunhälsan o Beroendecentrum, jag blåste ett tag oxå för sporra mig själv, men resultaten blev dåliga där med. Jag tänkte att jag skiter i det här, jag är ett hopplöst fall. Under hela denna resa så tänkte jag många ggr på antabus, men ville verkligen inte det tills jag vaknade upp en dag och kände att nu får det vara nog! Jag valde själv tillsammans med min chef o kommunhälsan att börja med det.

I 10 dagar nu har jag varit nykter o jag sköter medicineringen själv. Det är sagt att jag ska åtminstone ta det i 3 månader, sen får man se hur långt man har kommit i processen. Under denna tid ska jag gå till Beroendecentrum för KBT o återfallsprevention. Så ta all hjälp ni kan få, antabus är INTE skam! Den gör att du INTE kan dricka, du blir sjuk o därmed så släpper man alla tankar på alkohol, hjärnan går inte på högvarv. Se det som en hjälp att avstå alkohol.

Det värsta suget försvann på ca en vecka och är jag sugen på själva öl smaken så tar jag alkoholfritt. Sömnen tar det lite längre tid med, men är inte bakis trött utan trött på ett normalt sätt. Inga fler missförstånd, tjafs o göra bort sig senarium med nära o kära och även okända.

SÄG JA TILL ANTABUS, SÄG JA TILL LIVET!

Lycka till alla!