Mitt första inlägg här även om jag varit medlem i 6 månader. Mitt drickande har successivt blivit värre med tiden. Jag jobbar skift så är ledig ~ 2 veckor i sträck ganska ofta. Det har hänt att jag druckit alla dessa 14 dagar, det är inte bara 2-3 öl utan oftast 9-10 stycken eller en flaska brännvin.
Funkar bra under jobbveckorna men direkt jag är ledig åker alkoholen fram.
Får inte saker gjort hemma och undviker att göra saker för att kunna supa.
Dricker i smyg för min sambo och hon har nån gång kommit på mig och blir såklart ledsen och säger att jag dricker för mycket. Har inte vågat säga till henne hur stora mina problem egentligen är, ingen vet nog det förutom jag och personalen på Systembolaget.

Sköter mitt jobb exemplariskt och mitt liv ser nog bra ut. Alkoholen är både min bästa vän men även min värsta, den är orsaken till ångesten men även lösningen till den.
Skäms så otroligt mycket för detta och önskar att jag kunde hålla mig till fredag och lördag.
Jag vill ha hjälp men vill inte att folk ska ringa och vara arg om jag tar mig några öl fredag och lördag. Super mig aldrig redlös utan kan kontrollera mängden ganska bra. Jag vet att man behöver inte dricka 70cl sprit för att kunna slappna av framför Postkodmiljonären fredagkväll.
Jag tror jag inte är ensam om denna situation, har ett underbar partner, ett fantastiskt jobb och ett underbart hus som jag är så rädd om. Är rädd att om supandet eskalerar så kommer jag bli av med allt detta en dag. Har mycket alkoholism inom familjen och har sett effekterna det kan få.

Jag har tidigare sagt till mig själv att inte dricka under vardagarna, men det har blivit ett belöningssystem direkt jag gjort något bra. Jag får väl ändå se det som ett steg i rätt riktning att skriva mitt första inlägg här.
Kom gärna med tips och idéer hur ni gått tillväga.

Nog är vi många som har begränsat oss men sen förhandlat. Jag vet inte exakt hur det har gått till. Jag vet att för ett par år sen bestämde jag mig för varannan helg och inget på veckorna. Det gick periodvis, men sen satte förhandlingarna igång där inne i mitt medvetande. Det var väl egentligen en alkoholdjävulen mot en försvarslös stackare som förlorade lite för ofta.

När jag tänker efter känns det nästan som när man utövade någon sport mot en äldre bror när man var lite. Ibland tilläts man vinna för att man inte skulle ge upp och strunta i det totalt. Mycket var väl förhandlingarna med alkoholdjävulen på den sättet, ser jag nu när jag kan tänka tillbaka på det. Principerna urgröptes allt mer och mer. Första gångerna behövde man ju en bra anledning för att dricka något i mitten på veckan. Man kunde slå tillbaka lite också och hålla igen ett tag och få känslan av att man hade kontroll. Kvalitéten på ursäkterna för att dricka blev allt mer tvivelaktiga "Vi drack ju igår, kan ju lika gärna köra på idag" och mot slutet hoppade man över förhandlingssteget helt och gick raka vägen till systemet.

Det är ett bra första steg att du är här och skriver. Det där med tips kan vara lite vanskligt, just för att vi alla är så olika och det finns så många sätt som fungerar olika bra på oss. Du kan ju läsa runt här och skriva här och fundera på det. Du verkar ju inte ha hamnat i den sitsen att det är panik, men mer att det är dags att börja med en förändring snart och då har du ju tid att komma upp med en strategi. I slutändan är ju det viktigaste att du verkligen vill ha en förändring, och jag vet att det är svårt för någonstans där vill man ju kunna fortsätta dricka också.

Testa att göra programmet som finns här på sidan. Det är nog en bra start för de flesta. Om du har läst här på forumet så vet du ju redan att vi är några här som har lyckats hålla oss nyktra ett tag och några som kämpar med det.

bär på den här bördan och det är skönt få skriva av sig. Det har inte gått för långt än men känner att det blir sämre för varje fylla. Jag vet att det kommer gå riktigt dåligt om jag fortsätter såhär. Jag ska nu försöka bryta mönstret och även hitta någon att prata med här hemma om alltihop.
Jag kommer försöka börja med några nyktra månader och få kontroll över mig själv. Tack för ditt svar, känns skönt att inte vara ensam

Ja, det känns som en perfekt start. Kör några nyktra månader och se hur det känns efter det. Kan ju vara bar att vara härinne och skriva och reflektera över det också. Här är du ju inte ensam om dina problem. Hur långt för långt är kan ju vara svårt att avgöra, men ju tidigare man kan bryta mönstret, desto bättre.

Bra början att skriva här.
När man kommit dithän att man letar upp detta forum första gången då tror jag att man har erkänt för sig själv att det finns ett problem i relationen med alkohol. Kan vara stort eller litet, men dock ett problem.
Att erkänna för sig själv och därefter börja skriva sina första rader är ett STORT steg i rätt riktning.
Skriv och läs här så ofta du kan och orkar, för det hjälper faktiskt.
Här finns pepp och stöd oavsett hur det går och hur du mår.
Bra att du är här, välkommen!
Ha en fin (kanske vit) lördag!

Har jobbat hela helgen så den har varit vit.. fått saker gjorda hemma. Känns bra!
Nu väntar en ny vecka och kanske första nyktra veckan på något år