På det här lilla företaget premierar vi att avstå extra uppdrag mm ?
Tvärtom mot vad de flesta av oss gjort. Tror inte jag läst om någon på forumet berätta att hen haft alldeles för lite omkring sig, värt en tanke.
Tre veckor är riktigt bra, mer än halva januari har gått, ditt första delmål i sikte. ??

Dag 23, lördag. Inget sug! Känns bara skönt vara nykter, förbli nykter hela dagen. Kände dock ett litet hugg i magen/ saknad förut hid tanken att jag om några timmar ska ställa mig o göra mat. Utan vin. Den där stunden i köket då jag stänger in mig i mat- och vinbubblan. Tiden liksom stannar o jag mår bra. Är lycklig. Finns ingen stress, inget jag behöver skynda på, ingen som vill jag ska göra nåt annat. Det ör i dessa stunder jag fyller på o fyller på. Plötsligt har jag druckit 4-5 glas. Är berusad. Och sedan inte konstigt att resten av kvällen är en dimma.
Men jag gjorde som Andra Halvlek har tipsat om, jag sa bestänt NEJ. Nej, det kommer inte bli nåt vin. Jag vill ju inte ha baksidorna av det. Och det är faktiskt rätt trevligt att uppleva hela lördagskvällen, inte fadea bort hid 20-tiden....

Har missat att du kommit igång med målen som du laddade för förra året. Visst är det knepigt ibland med situationer där vinet varit en viktig del. Jag kan forfarande efter tre månader få impulser att vinet hade passar in Men det blir alltmer sällan. Vet inte om detta funkar för dig men jag häller upp lite alkoholfritt i fint glas. Köpte till och med nya drinkglas för att lyxa till det.kanske du kan hitta det som du tycker om och ha något trevligt o glaset till matlagningen. Önskar dig stor lycka till med dina mål och tack för att du delar med dig. Kram ?

Tack mattan!
Ja tänk att jag faktiskt klarat 3 veckor o lite till! Just nu är det övervägande positivt att vara nykter. Känner mig stolt istället för sunkig o skamsen.
Ungdomarna är betydligt gladare. Tar kontakt o tom kramar spontant sin gamla mamma! Undviker mig inte!

Vill ha en framtid där jag på allvar är "En sån som inte dricker", som jag läste i en annan tråd. Jag var ju "En sån som inte dricker" när jag var ung. Vad hände???
Men som sagt, jag är glad att vara alkoholfri. Trots vissa dagar som känns botten.

Här kommer en superkort version av Annie Graces framgångsrecept:

1) Tro på att du klarar av det.
2) Fokusera på fördelarna med nykterheten.
3) Identifiera dig som en som inte dricker.

Ni är redan på väg in in i steg 3, tjoho!

Kram ?

Det är ju små steg på vägen.
Jag är en sån som inte dricker. Det är fortfarande viktigast, varje dag.
Kanske kommer det alltid att vara så, men kan säga att tex en lördagkväll med skaldjur väcker NOLL procent sug numera.
Och det är helt märkligt. Och fortsatt ljuvligt!
Heja dig! ?

Fint att se det så. Och livet blir inte ett dugg tråkigare tvärt om. Vi forsätter tillsammans och stöttar varandra när det blir svåra tider. Kram ?

Snart 4 veckor. Har identifierat att jag har två sorters sug: det ena pga trötthet. Kommer dagar jag jobbar o framåt eftermiddagen. En längtan att skjuta undan alla plikter och bara ge mig hän åt vila, slippa ta ansvar, slippa vara duktig o redig. Det andra suget är mer förknippat med fredag o lördag. Det "hör till" som vana o som guldkant.
Men svaret på trötthet o känslan av att bli uppäten av jobb o plikter är ju vila och se över vardagen. Eller faktiskt inse att detta är att vara vuxen. Man måste vissa saker helt enkelt. Försörja sig tex.
Och helgerna föredrar jag trots alkt nyktra. Kunna gå och träna en söndag kl 9, som jag alltid annars tackar nej till eller försöker senarelägga. Kunna se en hel film. Inte vakna i soffan kl 3....
Även om maken inte fortsätter utan alkohol i februari gör jag med all sannolikhet det. Dels för att jag vill, dels för att jag inte vågar deala med mitt beroende. Vill inte väcka det.

Det ramlar in insikter på löpande band här ser jag, bravo!

Det är lite magiskt faktiskt när man inser att man inte måste agera på sina tankar och känslor. Att det aldrig är suget som lyfter glaset. Att det faktiskt är du som bestämmer - och du gör det utifrån rationella insikter, som att du inte vill deala med ditt beroende.

Precis så känner jag också, det är inte värt risken. Jag avstår gärna från de där fåtal glasen med ”guldkant” om det innebär att jag får fortsätta vara grundglad och grundnöjd.

Kram ?

Det är lite intressant det där med guldkanten tycker jag. För länge sedan innan beroendet och mitt osunda förhållande till alkohol tog över så kändes det så. En längtan, trevligt, guldkant. Det funkar ju inte så längre, kommer aldrig mer att kunna sjunka ner i soffan en fredagkväll med ett glas vin. Jag vet inte om jag egentligen saknar just det längre. Det slutade vara en guldkant tror jag i det ögonblick som det blev berusningsdrickande istället. Det blev bara jobbigt. Det är skönt med fredagar nu istället. Vilan och fredagen måste dock signalera avkoppling tror jag. Det är nog det som guldkanten har handlat om ofta. Inget som måste eller borde göras. Jag måste vila, se nån icke ansträngande film, strunta i att disken står kvar. Pusta ut! Vila, det är guldkant. Det är också lite guldkant kl 10 när lördagens träning är avklarad och i princip hela dagen är kvar. Det kan man njuta lite av.

Aldrig har jag klarat en månad (4v) utan att räkna ner dagarna tills det är "fritt fram" igen!
Jag uposkattar verkligen nykterheten mer än längtan efter att vara berusad. Lärt mig tänka steget längre, konsekvenstänk både på kort o lång sikt.
Japp, jag har tankar om alkohol var o varannan dag, men autopiloten drar inte igång. Finns säkert flera faktorer, men något rent konkret är medicinen. Eftersom ett återfall isåfall måste innebära att jag låter bli att ta medicinen x antal dagar innan, så har den absolut en viktig funktion.
Ingen ide att dricka om jag inte blir sådär mjuk, varm, surrig, avslappnad etc. Har ju varit med om att dricka massor av glas vin utan att nåt händer...och vad är meningen med det????
Så, jag låter bli att ta reda på hur länge man behöver hålla uppe med medicinen för att den ska gå ur kroppen. Istället tar jag den absolut först av mina morgonvitaminer. Säger högt inombirds "den viktigaste först". Blivit nästan en liten ritual...
Om någon "ny" läser detta, ge inte upp!!! Det GÅR att förändra sitt drickande! Herregud, jag trodde aldrig jag skulle skriva att jag fortsätter en månad till, men det gör jag! Jag fortsätter vara nykter en månad till!!
Och till er fina människor som brukar skriva till mig; TACK!! Och tack för ert tålamod med mig innan jag väl kom över på nyktra sidan....

Det är det som gör skillnaden tror jag. Att man gör något extra eller annorlunda jämfört med tidigare. Extra motivation och tålamod och medicin tex. För min del var det att jag hittade det här forumet som gjorde skillnad jämfört med alla andra otaliga försök tidigare till att förändra mitt drickande.

Bra jobbat och grattis till 1 månad! ?

Så fint att läsa om din första månad, och fortsatt nykter tid.
Viktigast först är nykterheten, och så bra att du har hjälp av din medicin. Klokt! Nu hejar jag dig in i helgen som jag hoppas du får njuta av. Malla dig och var nöjd!
Har du tänkt på att det faktiskt är som en stor sten som man slipper släpa runt på, det där pimplandet? Kram ?

Det gör mig verkligen glad att läsa om hur du mår och tänker nu, vilket styrkebesked! Njut vidare av nykterheten!

Tack alla för era inlägg!
Jag är gladare o lyckligare än på länge! Har börjat ha lust till skapande igen, stickning bla. Riktigt längtar! Går ju inte att följa ett mönster smålullig. Orkar inte följa ett mönster trött o bakfull.
Börjat baka, laga nya maträtter.
Men ibland tar energin slut, pang bom. Får lära mig det där, balansen. Funkar inte att bli arg som ett bi plötsligt för att energin tagit slut...