Nu känner jag att det är dags för mig att göra en tråd i det här forumet och börja vara lite aktiv igen.
Tänkte dela med mig lite av vardagliga tankar och problem.
Just nu mår jag hyfsat bra och livet rullar på men jag är lite uttråkad, det saknas något, jag vill ha en förändring men jag vet inte hur och vad.
Kanske är det bara det att jag är trött på vinter och mörkret.
Ser verkligen fram emot våren nu.

Välkommen till ”Det vidare livet” och en egen tråd är alltid bra att ha. Då kan man gå tillbaka själv och läsa, och inspirera andra. Dags att återuppliva en gammal hobby kanske? Eller hitta en helt ny? Min upplevelse är att man är hjälpt av att fylla tomrummet som alkoholen lämnat efter sig med trevliga saker.

Kram ?

Jag har vart på mitt första pass på crossfit. Det var jätteskoj men fruktansvärt jobbigt!
Tänker att jag ska gå flera gånger så det kanske blir en ny hobby.
I övrigt så håller jag på mycket med jakt.
Friluftsliv är något som ligger mig varmt om hjärtat och den senaste tiden har jag läst mycket om att sova ute på vintern.
Så jag ligger i startgroparna i planeringen av en övernattning, har inte bestämt mig ännu om det blir under bar himmel eller tält.

Snart är ditt liv inte alls innehållslöst, utan tvärtom rikt på en massa häftiga upplevelser. Den där sova-ute-trenden har jag hört talas om. Låter som självplågeri nu i vintertider. Jag hade valt hängmatta med myggnät som skydd, och enbart sovit ute under sommarhalvåret ? Man sover bra utomhus! Riktigt mäktigt upplevelse med alla ljud och dofter, stjärnklart ?

Kram ?

Jag får prova en natt hemma på tomten så jag kan testa utrustning, så kan jag bara gå in om det blir för kallt ?

Är ledig från jobbet idag, har startat morgonen med kokkaffe på vedspisen och havregrynsgröt med min lilla dotter.
Ögnade igenom min allra första tråd här på alkoholhjälpen som jag startade för ca 6 år sedan i ett annat konto som jag inte längre kommer in på.
Jag mådde inte bra där och då och trodde det var min absoluta botten.
Men det har blivit många vändor ner på djupare botten sedan dess.
Mycket i livet har förändrats sedan dess till det bättre samtidigt.
Ny partner.
Ny stad.
Ny arbetssituation.
Barn ❤
Vi har köpt vårt drömhus.

Alla de sakerna som skulle ha gjort mig lycklig har alkoholen förstört.
Men det är ingen idé att grubbla på det som vart .
Vi lever här och nu med en dag i taget.

Idag har det vart fantastiskt fint väder. Jag har förmånen att kunna välja om jag ska jobba ute eller inne och idag var jag ute. Så skönt med torr luft, sol och minusgrader.
Bonusen på det hela var att ikväll åt vi rester här hemma så har sluppit stöka i köket men tiden rinner iväg ändå, fattar inte hur jag har haft tid att dricka jämt förut.

Inspirerad av andra här på forumet så har jag skaffat storytell och ska snart krypa ner i sängen och lyssna på bok.
?

Kontentan, Igår hade vi en riktigt kanon dag här i Stockholm. Torr luft, sol och minusgrader precis som det ska vara den här tiden på året. Jag tog mig en långpromenad och njöt av livet. Det glädjer mig att det går bra för dig i kampen mot alkoholen. En dag i taget blir med tiden många dagar.
/Mrx

Det är mycket med firman nu.
Jag har blivit av med ett stort jobb och det är mycket pengar för arbetad tid och material som inte kunden kan betala och nu är kunden under pågående konkurs.
Det i sin tur är att jag inte kan betala mina leverantörer längre och har hamnat rejält i klistret. Efter lönerna går iväg den här månaden så ekar det nog tomt på kontot.
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, ångesten som jag inte behövt känna på länge nu är tillbaka, får flera små anfall om dagen och det brukar tyvärr sluta i ett stort panikångestanfall tillslut.
Men skillnaden nu är att jag vill möta mina motgångar som nykter istället för att köra huvudet i sanden och ignorera tills jag inte kan gömma mig längre.

Igår tog jag en imovane till kvällen för jag behövde verkligen få sova men jag känner nu att det triggade igång merbegär men jag står emot.

Allt du går igenom klarar du bättre nykter, men jag förstår samtidigt att reaktionen att dricka är väldigt stark. Grymt bra gjort att stå emot!

Kram ?

Idag blev det verklighet när jag gick in på tingsrätten med konkursansökan i handen.
Det var det bästa att göra.
Tänk så det kan vända från en dag till den andra.
Om det här hänt mig när jag var aktiv så hade jag låst in mig och supit ner mig totalt utan hopp om framtiden men nu känner jag mig ganska lättad trots allt.
Nu kan jag släppa massa stress och koncentrera mig på mig själv och min familj.
En ny och fräsch start helt enkelt

Vilken styrka att i nykterheten se just nyktert på tillvaron och inte stoppa huvudet i sanden. Allt blir som det blir. Fräsch och nykter omstart låter toppen!

Kram ?

Ångesten var som bortblåst så fort jag skrev på.
Redan 3 timmar efter så ringde sen som hade blivit utsedd av tingsrätten som konkursförvaltare och ställde massa frågor om skulder och tillgångar.
Det gör mig inte ett dugg att de kommer och hämtar bilar, maskiner och verktyg.
Det är bara materiella grejer.
Jag tror att jag kommer att finna en för mig helt ny form av sinnesro efter det här.

Går dit en gång i månaden och samtalar lite, var där igår och då föreslog min samtalskontakt att jag skulle prova previct.
Det är ny teknik som ska upptäcka återfall i tidigt stadie så man kan få hjälp fort.
Det är en app man kopplar till en alkomätare via Bluetooth.
Man kommer överens om hur många gånger man ska blåsa på en dag och vilka tider så gör man det och då ser hon i sitt program om man är grön och hon kan även skriva till mig.
Skulle jag blåsa rött så kommer hon se det och ringa till mig eller till anhörig om jag tillåter det.
Man kan även bjuda in anhöriga så dom också får se resultaten.
Tyckte det lät som en bra grej så jag ska få en och börja på måndag.
Är inte speciellt orolig för att jag ska återfalla men jag vet hur stark alkoholens kraft är och med många stora livsförändrande händelser i mitt liv just nu så kan det vara skönt att veta att man har en liten krycka.
Trevlig lördag på er alla och hoppas att solen skiner hos er också ❤

Hängslen och livrem kan vara bra att ha när det svajar i det övriga livet. Betoendehjärnan är lurig som sjutton. Man kan känna sig jättestabil ena stunden och sen ha glömt alltihop några timmar senare. Var vaksam på tidiga signaler i form av HALT = hungrig, arg, ledsen/ensam, trött. Att inte ha ätit eller sovit ordentligt har lett till allt för många återfall.

Var det inte något som Previct som du TappadIgen var intresserad av? Eller har du helt släppt de tankarna? Man måste nog gå via beroendecentrum förstås, och det vill du ju inte.

Kram ?

Många liksom jag oroliga över att få en alkoholiststämpel på sig bara för att man går till beroendemottagningen.
Men jag måste säga att det är helt fantastiska människor som jobbar där, de vill hjälpa individen och inte stjälpa men obefogade orosanmälningar och så.
Dom har ingen journalföring när du är där på eget bevåg och inte har tvingade besök från socialen

Hoppas innerligt att Onkel F känner sig lika väl mottagen på onsdag som du har känt dig. Att bli mottagen med empati och omtanke är så viktigt. Och att slippa känna sig skammad och övervakad, eller att det ska få svåra följder. Onkel F är rädd att bli anmäld till transportstyrelsen och bli av med körkortet tex. Vilket gjort att han har dragit sig för att söka hjälp hos beroendecentrum, och det är så tragiskt.

Kram ?

Jag förstår hans känslor då jag kände lika, men jag hade så fel.
Jag har skrivit några rader till honom.
Hoppas det går bra

Nu när vädret är fint och vi går mot ljusare tider så fantiserar jag mig bort till fina sommarkvällar vid grillen med en god öl i handen.
Men det får stanna där i fantasin.
Det finns ju ett enormt utbud av alkoholfria öl, det är lite trendigt har jag förstått.
Vågar inte riktigt köpa hem det ännu för jag är livrädd att det ska trigga igång något.
Men jag saknar faktiskt öl just nu, inte ruset utan smakupplevelser

Märker tydligare ju mer nykter tid jag har i ryggen hur mycket bättre min relation till min sambo blir.
Det är mycket mera kärlek i vardagen.
Hon kan komma från ingenstans och ge mig en kram vilket jag uppskattar massor. Jag förstår också att hon inte finner det så attraktiv med en stinkade sluddrande kille så då blir det inte mycket närhet.
Men nu känns det verkligen att det finns mer kärlek mellan oss igen.
Bara det att gå och lägga sig tillsammans istället för att jag bara ska sitta kvar uppe för att smygdricka ett par timmar känns som en vinst för mig