Anonym26613

Det värsta är över ??

Själv på dag 40. Börjar känna mig mer harmonisk. Får mer saker gjorda. Vinnande koncept ???

Kämpa på! ?????

Är på dag 24 ?. Känner att jag har mer energi och ork nu, trots att jag sover lite sämre igen. Men hoppas det rättar till sig med sömnen snart.. drömde nåt konstigt i natt, kommer inte ihåg vad utan har bara en känsla av att det var konstigt.. Men har förstått av er andra här att det är vanligt med märkliga drömmar i perioder!

Märker att jag ibland får nåt slags flyktbeteende när det kommer till lite jobbiga saker.. både privat och på jobbet - att jag har en tendens att skjuta det framför mig. Men nu de senaste dagarna har jag faktiskt inte gjort så, utan tagit tag i saker direkt - så otroligt skönt!
Mer sånt vill jag ha ?

Anonym26613

Jag känner igen det där med att ta tag i saker. Som att man inte längre har trösklar ??

Så bra vi är ??

Jag tror drickandet för många av oss har varit en blurrig plats dit man kan förpassa dåliga samveten. Dvs man är i ett tillstånd där det inte känns jobbigt att man skjutit upp, glömt eller skippat.
Efter en tid nykter inser man liksom att det inte finns nån blurrig plats, där man kan ”vila” från att tänka på sånt man borde. Allt är samma- klarhet. Då är det lika bra att ta tag i grejerna. Jag blir bättre och bättre!

28 dagar, snart 1 månad, har det hunnit bli! Känner mig faktiskt lite stolt över det - den här gången klarade jag det! Blev faktiskt förvånad att det redan gått 28 dagar, men just nu flyger tiden iväg på nåt sätt.. tror det här mycket med nya jobbet att göra.
Om bara några veckor kommer jag vara ensam i min tjänst och på måndag ska jag börja ta telefon... blir stressad av detta men idag ska jag sätta mig och försöka göra nån slags mindmap, för att strukturera upp alla olika delar så jag förhoppningsvis får en röd tråd och en förståelse för hur allt hänger ihop.

Märker att jag inte är lika kvällstrött längre (läs jag har lättare att förtränga tröttheten) vilket gör att jag sover för lite... måste lägga mig tidigare!
Tycker om den här stunden på helgmornarna när bara jag är vaken/uppe... en bra tid att samla tankar och energi för dagen tycker jag.

Idag blir det lite jobbpyssel och sen övningskörning med sonen. Hoppas ni alla får en fin, nykter, söndag!

Tänk att imorgon firar jag 1 månad?. Det känns stort på nåt sätt, en milstolpe!
Har hittills haft mest behov av att läsa i forumet, än att skriva själv. Har verkligen sugit åt mig som en svamp! Måånga lästimmar har det blivit! Det är på ett sätt en tröst att veta att man inte är ensam...att det finns andra som går/har gått igenom precis samma sak. Man får en känsla av hopp, att det här klarar jag!

Nån mer som såg Fråga doktorn hälsa ikväll på SvT 1? Har precis sett det på play nu.. Han beroendeläkaren hade jag lite svårt för på nåt sätt.. Hade hoppats på lite fler berättelser ur livet, helst även från ett kvinnligt perspektiv.. Men det är väl svårt att hitta personer som vill prata om detta antar jag.. Bra att det tas upp i alla fall!

Måste masa mig i säng snart, klockan ringer 5.30 imorgon bitti..
Ska läsa lite här först bara ?

Alla vittnesmål behövs. Så fort någon kan ge alkoholism ett ansikte så bryts stigmat litegrann. Varje gång finns chansen att någon känner igen sig och söker hjälp.

Den stora frågan om varför det är så svårt att få hjälp är fortfarande obesvarad. Psykiatrin och missbruksvården är verkligen katastrofdålig. Det är bara de allra mest sjuka som får tid, istället för att lägga kraft och resurser brett i början när det är lättare att komma till bukt med problemen. Skulle kosta lika mycket sannolikt - och skona mänskligt lidande.

Grattis till första månaden som nykter! ?????

Kram ?

Bra jobbat med 1 månad.
Hehe här sitter vi i ett anonymt forum och funderar på varför det är så svårt att ge beroendet ett ansikte. Jag tänker att det kan vara lättare för ”kändisar” ibland. De har varit kändisar och beroendet är en del hos dem. Jag har en kompis som jag blir riktigt irriterad på. För länge sen berättade jag om en vän jag hade som var lite hypokondrisk. Den irriterande kompisen refererar alltid till hen nu som ”hypokondrikern”. Hen är så mycket mer än det. Jag tänker att det är lite därför.., man vill inte bli reducerad till just den brist man uppvisar. Så att outa sig för människor som har sett andra positiva sidor eller här på forumet för den delen när man äger sin bild är en sak. I övrigt känns det svårt just för att det är en del man inte är så stolt över.

Ja idag "firar" jag en hel månad med att beställa garn och virknål ??. Har tänkt på det länge faktiskt att jag skulle vilja lära mig virka/sticka. Så nu slog jag till! Hoppas det hinner komma innan helgen ?.
Såg att flera här verkar köra med det som lite tidsfördriv. Har sett att det finns en del nybörjartips på nätet, och lite kanske man kommer ihåg från syslöjden. Nån som har nåt tips på nått bra klipp på Youtube kanske?!

Tycker vardagarna flyger fram just nu, mycket att göra på nya jobbet. Men det är bra - då orkar jag inte tänka så mycket på vin!
Apropå vin - jobbet skickade hem en AW påse till alla, som vi ska använda nästa fredag. Digital AW då såklart! Men den innehöll två små vinflaskor, en med alkohol och en utan... Störde mig direkt på att de skickar ut ah till alla... vill inte ha den där flaskan här hemma! Funderar starkt på att kasta den imorgon...så man inte riskerar nåt när helgen kommer! Är absolut inte sugen nu! Men jag vill inte utmana mig så här tidigt.. vet ju att fredag kvällar är värst..!

Man ska inte ha alkohol hemma, det är bara onödig frestelse. Tillfället gör tjuven.

Jag lärde mig virka och sticka efter min första utmattningsdepression 2007. Sen har det följt med mig i perioder. Svinbra återhämtning för hjärnan. Och det är omöjligt att scrolla på mobilen samtidigt ? Just nu stickar jag en mössa, med sådan där reflextråd i så att jag syns i mörkret.

Kram ?

Att slänga den faktiskt! Ska be gubben göra det imorgon bitti.

Fick hem garn och virknål idag, så roligt! Men svårt att få det jämnt ?. Ska göra ett nytt försök imorgon, längtar redan!

”Trycket” sätter sig i händerna med tiden, men det krävs MYCKET träning. Det är bara att prova, repa upp, prova igen. Ibland stickar och virkar jag enbart för sakens skull liksom. Jag har virkat en jättestor rund filt av massa restgarner och ett helt gäng med olika ”blommor” som jag sedan virkade ihop till en annan filt.

Slutresultatet är inte viktigast för mig, det är vägen dit. Själva skapandet. Jag frispejsar alltid, hittar på mina egna varianter. Mönsterstickning och sådant avancerat har jag inte tålamod med. Sen flera år tillbaka stickar jag mest. Raggsockor är roligt, men det är pilligt att få till hälen. Just nu håller jag på med en reflexmössa, som jag hoppas ska passa mig själv faktiskt. Annars får dottern den.

Kram ?

Har läst en del att några tänker mycket på om/hur de ska berätta för bekanta eller arbetskollegor, att de slutat med A. Min spontana reaktion på det är - varför ska man göra en "grej" av det? Man pratar väl inte om motsatsen heller? Jag menar, är det inte bättre att bara låta det märkas efter hand?

Det jag däremot har märkt med mig själv, är att det blivit viktigt för mig att påpeka för andra att jag faktiskt har alkoholfritt i glaset! T ex om jag lägger upp nån bild på fb- så skriver jag nånting med alkoholfritt i texten. Eller hemma en fredagskväll, så vill jag gärna säga högt så barnen hör - häller du upp ett glas av det alkoholfria bubblet? Vet inte om det beror på att jag inte pratat med barnen om detta...men vill inte att de ska tro att jag har A i glaset...

Har haft lite vinsug i helgen. Det kom en kort stund och det var mest som en känsla av sorg...jag saknar den där avslappningen som 1-2 glas ger...
Men har ju börjat virka nu och det ger faktiskt också en slags avslappning - så den ska jag hålla fast i!

Måste snart masa mig i säng.. ny jobbvecka börjar imorgon!

Anonym26613

Ja, varför ska man berättar..? Om man behöver tänker jag. Jag var/är tvungen att säga det högt så jag tror på det. Speciellt i början. Men skulle inte göra en sak av det på jobbet. Bättre att bara vara nykter på en AW än att prata om det. Fast just nu sker inte så mycket festande pga Covid, så har inte behövt ens tänka på det.

Jobba på Mamsen! Du gör ett kanonbra jobb ???

Har börjat med veckobudget och det har gått riktigt bra nu i februari (första månaden). Ett av målen är att dra ner väldigt mycket på shoppingen och betala av en del skulder till tex klarna. Men vad hände idag??! Som att alla spärrar försvann och jag klickade typ hem allt jag såg... Blir både ledsen och besviken på mig själv, nu känns det som att jag förstört min fina start... Såklart går det ju att skicka tillbaka det sen, men vet med mig att det är svårt när man tycker att kläderna passar...
Men måste styra upp detta nu, innan skulderna blir övermäktiga..
Att man är en beroendepersonlighet blir ibland så himla tydligt...

Anonym26613

Det där är så lätt hänt ?
Jag har köpstopp och förra veckan gick jag och köpte en örontermometer. Den visade olika temperatur beroende på öra så jag gick och lämnade tillbaka den. Kändes så bra när jag fick skriva i min bullet journal att jag klarat av hela månaden.
Så jag tycker du kan skicka tillbaka. Du behöver inte ens prova på. Du kommer att vara nöjd. Tänk att om 6 månader är kläderna redan gamla. Bättre att vara fri från skulder istället ?

Kram ?❤?

Känner mig lite nedstämd ikväll.. Vet inte riktigt varför.. eller jo det vet jag ju egentligen..Det är ekonomin som tynger lite, och även stressen/pressen över nya jobbet. Men det är bara att ta nya tag och göra sitt bästa. Ska sova nu och hoppas på en bättre dag imorgon - trots att jag ska till tandläkaren...