Tänk på att förändring går lättare om man tillför bra saker istället för att bli av med något negativt. Du har ett bra tänk kring måltider - och matlådor är svinbra. Då har man mat de dagar man inte hinner.

Nötter är perfekt mellanmål både hemma och på språng. Jag har två stora glasburkar på diskbänken. En med valnötter och paranötter och en med sötmandel, hasselnötter och pumpakärnor. Det kostar flera hundra att fylla dem, men sen har jag många mellanmål!

Kram ?

Matvanor är nog viktigare än man tänker...

Frukost är antingen äggröra eller numera oftare gröt - enkelt och gott när den kokas på spisen. Microvågsgröt är ännu enklare (en del gryn, två delar vatten, lite salt, och tre minuter i micron), men det smakar inte lika gott.

sedan lunch - antingen lunch i restaurangen på jobbet, då jag vill stödja deras verksamhet i dessa kristider, eller en matlåda. och lagad middag.

behöver inte anstränga mig mer än så ett bra tag tänker jag - jo, sluta köpa godis flera gånger i veckan... utan kanske rikta in det på helg.

Jag hade samtal med sköterskan häromdagen, och nu är det dags att börja trappa ut champixen helt och bli helt fri :-D

Hennes förslag var 3-4 dagar med halv dos, och 3-4 dagar med bara en halv tablett på morgonen.

Nu är jag ganska less på att ta tabletter och klyva dem och hålla på så.. jag kör lite mer brutalt tror jag. Jag har med mig tabletter i ryggsäcken till jobbet, men har inte tagit någon alls än ; tänker att det är bättre lida lite granna och få tillbaka god sömn och slippa en del av drömmarna så snart som möjligt.

Så är det här. Det är bra i övrigt, inget dumt inköp på bolaget.

Ha en fin dag.

Jag följer dig fortsatt. Mitt värsta andravågensug tycks ha lagt sig något efter en vecka av till synes konstant och kraftigt sug (utom då jag promenerade).
Jag har ju några veckor kvar. Oklart hur många men kommer nog köra en långsammare uttrappning än du men du har kört på en halv tablett ett tag nu, eller hur?

Ah men bra! Ja det går ju över. Det är nog att vara vaksam på sådana sug ett tag - jag tycker själv just det här med perioder med huvudvärk har varit småjobbigast.

förresten, känner mig jättefräsch i munnen mot tidigare - och tänkte häromdagen på hur mycket trassel det var köpa dosor, hålla på med dem, det är ju jätteofräscht! :-)

Jag har kört halv tablett större delen av tiden, men senaste dagarna - som jag sa till sköterskan, jag har inte *orkat* hålla på dela tabletter varje dag, så då har det blivit hela tabletter. rörigt men har inte gjort extremt stor skillnad. antagligen är största skillnaden när man väl har noll medicin i sig. och det märks nog inte förrän efter någon dag eller ett par dagar.

Kan vara så jag inte kör lika mkt cold-turkey som jag tänkt, men ..... ska testa den vägen något först innan gör helt som hon tyckte ;-)

Om jag ska vara helt ärlig upplever jag inga särskilda vinster med snustoppet mer än att slippa all "administration" kring snuset. Jag är säkert också fräschare i munnen men inget jag tänker på. Flickan är mycket glad över att jag har slutat. Men det är nog det. Lite visset är det.

Om suget lägger sig inom veckan tror jag att jag börjar med en Champix om dagen i stället för två. För att förlänga utfasningen. Biverkningarna som du fortfarande tycks ha gick över för mig efter första veckan eller så. Förstår att du vill bli av med medicinen så fort det går!

Kram!

Såg i din tråd, Charlie70 - att ditt humör lider av snusstoppet, jag hade tänkt skriva där, men lägger kommentaren i min egen tråd, och även status på hur det går för mig:

Jamen... visst så hemskt fruktansvärt humörpåverkande snuset faktiskt är och var. Klokt köra en vecka till med full dos, och trappa ut sen, lite långsamt försiktigt.

Själv hade jag planerat (med visstvekan) att köra cold-turkey, och klippa av helt. Jag körde så i torsdags, fredags, och märkte av att det humöret led av det jag fick främst stort behov av att sova och svårt koncentrera mig (typiska abstinenssymtom ju). Kanske inte så mycket ilska och så, men ointresse och trötthet. ?

Jag ändrade mig går morse då det kändes onödigt sova bort hela helgen, så ligger på en halv tablett per dag nu, det får vara så ett par dagar till, kanske sluta helt på onsdag. Skulle tro det är bäst för mig att klippa någon dag jag faktiskt är på jobbet, då jag där har saker som aktiverar mig.

I övrigt, det är helg så jag har tillåtit mig käka onödigt mycket onyttigheter.

Och ska försöka vara ute mer idag, ladda ryggsäcken med lite mat, kaffe och ge mig ut i skogen tänkte jag, då det faktiskt är ljust och fint även om det inte är soligt ute.

Det vari inte lätt med alkoholen men jag undrar om inte nikotinet är ännu värre att sluta med. Kanske påverkar nikotinet signalsubstanserna mer än alkoholen och det tar längre tid att komma iordning efter stopp? Mycket snillen som spekulerar från min sida nu men det är väl klart att en förklaring till varför tingen är som de är brukar underlätta. Sitter just nu och räknar minutrar till avlösaren kommer. Är inte superpedagogisk gentemot flickan nu. Behöver komma ut på min promenad. Solen börjar titta fram lite här nu!

Ha en fin dag!

Håller nog med - jag tror att långtidseffekterna av nikotinet, eller avbrottet från den ständiga tillförseln är minst lika jobbig. Eller kanske - det är en helt annan sak än att sluta med alkohol, och långsiktigt jobbig på ett annat sätt. Förmodligen av massa skäl.

Jag är mindre trött idag än jag varit tidigare, och mindre däckad än jag känt mig på länge, så kanske en effekt av att ... ja du vet inte, men jag är nöjd att jag faktiskt inte sovit bort hela helgen som jag nog hade kunnat göra. Det blev bara en långpromenad ner till stan och en kvalitétsstund på ett av de söndagsöppna caféerna, det fick räcka, och var faktiskt ganska trevligt. Inte lika trevligt som att plumsa i snö och dricka kaffe inne i skogen. Men just biten "plumsa i snö" fick mig tänka till.. Äger inga snöskor.

:)

Jag är mindre trött och slut i huvudet denna helg än flera av de tidigare veckorna. Känslan just nu är att jag mår bättre nu när jag håller på "trappa ut" rävgiftet som en del kallar champixen.

Det må så vara, ett rävgift, men det andra - nikotinet är det också. Jag visste ju att det var en tidsbegränsad övergångsperiod som jag skulle äta den medicinen, och nu är det snart slut, senast onsdag tar jag sista halva tabletten.

Jag sköter inte maten lika bra som jag planerat, men äter bra frukost, och har i alla fall med mig en fryst paj till lunchen (ska toppa den med sallad), och sen kanske jag faktiskt lagar mat hemma ikväll :-)

Det är fortfarande en förmån att få gå till jobbet, få miljöombyte, träffa några, och förhoppningsvis fortsätta vara frisk.

Själv lagar jag alltid minst fyra portioner, då slipper man laga mat så ofta. Igår kom jag äntligen till skott och lagade mina kikärtsbiffar och sötpotatismos ?

Kram ?

Matlådor borde jag gjort i helgen , för flera av kvällarna denna vecka är det möten, aktiviteter och annat, inte mig emot egentligen, för det är ju kul göra saker också, men ids inte laga mat en sådan kväll :)

Idag, på lunchen, så bar jag iväg de överblivna champix-tabletterna till apoteket, för jag kände jag ville göra rent hus och ta klivet ut i "after-champix" på ett tydligt sätt. Två kartor (dvs 2 veckors normal dos) fick de tillbaka. Och... jag fick bonuspoäng på nått medlemsskap jag tydligen hade på det apoteksbolaget, för att jag var duktig och lämnade tillbaka medicin på rätt sätt istället för slänga i avloppet.

Kändes bra få dra ett streck. Det känns inte särskilt mycket jobbigt idag, kommer kanske bli lite de närmaste dagarna, men bör vara "ganska" lugnt.

Var hos tandläkaren idag på den årliga undersökningen passade ju extra bra att få en koll på tänderna och under läppen nu. Det blev ett kort "vad duktig du är" på axeln-klapp :-)

Otroligt imponerad av ditt och Charlies snusstopp! En dag ska jag göra detsamma. Jag har alltid hört att det är ”omöjligt” att sluta snusa. Ni har bevisat motsatsen ?

Kram ?

Vilken milstolpe att definitivt har slutat med Champixen nu, grattis till det! Jag och flickan åker på skidsemester under nästa vecka. Den myckna utevistelsen som kommer att bli kommer att vara välgörande för oss båda. Den veckan börjar jag ta en pilla om dagen i stället för två. Om jag kör så har jag fyra veckor kvar. Jag behöver nog dem. Men hur är det med dig Vjlo, inget nikotinsug alls längre, eller?

Sitter på jobbet och såg era kommentarer :-D

Det var ju stor hjälp av medicinen att komma hit. Nej inte något särskilt sug efter snus denna vecka.
Jag klev ju av helt för några dagar sedan, och det har gått bra, förutom lite trötthet i början, så känns det helt okay nu. som jag sa på fikat nyss - nu måste jag börja sluta med godis, för har väl blivit lite väl mycket sånt ett tag...

:)

Tisdagskvällsstatus
Lite drygt en vecka (väl...?) sedan jag helt slutade med champixen. Pulsen. ja ni, den har gått ner brutalt. kanske på gränsen till brutalt låg när jag sover :-) Jag är inte så vältränad som vilopulsen ger sken av, men jag antar det är en del i att hitta nya normala.
Känns mest rak linje i det mesta nu, inget brutalt jobbigt i huvudvärken. Vaknar ganska lätt på morgonen. Minskad mängd drömmar. Kan vara jättetrött ibland på kvällen, men då unnar jag mig sova :)

Skönt vara post-champix

Skönt att du mår bra post-champix! Och att allt annat verkar rulla på också. Hur går det med kost och promenader? Kommit igång med att göra matlådor på helgen?

Lilla affären i mitt hus säljer egengjorda sallader om man beställer, så nu stöttar jag deras verksamhet och får en god sallad med kyckling eller tonfisk, kokta ägg, kidneybönor, sallad och tomat två kvällar per vecka. Min standardlunch är två fröbröd och kallrökt lax. (Delar ett paket på 200 g i fyra ”smörgåsbitar”.) Tröttnar aldrig, och jag slipper tänka på vad jag ska äta. Kan man äta samma frukost dag efter dag kan man väl äta samma lunch?

Kram ?

Jag håller mig mer än armslängsavstånd från bolaget. Det och snuset är nog det viktigaste att hålla nollan med nu.

Promenaderna går det ju ganska bra med, det är ju väldigt lätt komma sig ut på en lunchpromenad nu när det börjat töa rejält och det är plusgrader stor del av dygnet, ännu så länge. Däremot matlådor och matlagning blev ett lite misslyckande, delvis för att lägenheten nu är i renoveringsläge i badrummet och all tankekraft har gått åt till att ställa i ordning för att hantverkarna ska vara här i ... 2 eller hur många veckor det nu blir ?.... Blir fint när det är klart. Men under tiden, måste gå till ett grannhus för att kunna nyttja toalett...

Det hindrar väl inte egentligen bra mathållning, men hindrar att jag stoppar i mig något extra hemma alls, eller tar en kopp kaffe för mycket.. :-)

Ska nog ta tag i mat på någon nivå innan de här veckorna är över.

Lever du på fröbröd och lax till lunch varje dag? räcker det i energimängd?

100 g lax = 210 kcal, 100 g fröbröd = 300 kcal, Bregott mellan 3 msk = 150 kcal, dvs totalt 650 kcal. Och då äter jag en dl nötter under förmiddagen också, som ger ungefär lika många kcal. Men jag står mig utan problem till middag kl 18, och då äter jag bara protein och grönsaker. Lax är bra fett. Och gott ? Kokt ägg är bra mat också, det kan man äta som mellanmål.

Jag räknar inte kcal normalt, jag gjorde det nu eftersom du frågade om det var tillräcklig energimängd.

Kram ?

Ah., ja det blir ju ganska "bra" måltid med ca 650, runt 1/3 - 1/4 av dagsbehovet.

jag blev lite inspirerad.... och på väg till jobbet köpte jag lax och bröd, och sen smör o lite grönt jag stoppade i kylskåpet här på jobbet, så kan käka det några dagar istället för lunchen i matsalen. Mindre onyttigt.