Det är nog dags!

192 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
MalmMia
Retreat

Härligt att läsa dina insikter efter helgen. Ja, vi behöver nog en hel del träning i att bli fullblodegoister. Det är nog liksom inte vår grej. Jag för min del vill så gärna hjälpa till när jag ser att något inte är bra. Ofta har jag ju dessutom rätt 😉 Men måste också för min egen skull ha mer fokus på mig och vad jag vill. Alla andra får ta ansvar för sig. Det är min lärdom från helgen, med dina ord i bakhuvudet - Be och släpp taget...

Kommer du att lämna över det du skrivit eller känner du att du har fått utlopp i och med att du skrivit?

Backen123
Brevet

Jag kommer lämna över det, sen får han göra vad han vill med det. Kanske ska klistra på barnklistermärken med döskallar och andra varningstexter så han förstår att det är ingen trevlig läsning, att han gör det på egen risk 🤣 jag var ärlig, skrev exakt hur det kändes för mig, hur förbannat kränkt jag blev över kontakten med andra kvinnor, det han sa, vad jag sett och hört om honom från förr och från tiden här på byn. Hur otroligt otrevlig och dum han varit, mest som nykter.
Mitt uppe i alltihopa har jag dragit på mig en 50-års kris, tycker det går bara utför nu, finns ingen spänning och bus att se fram emot, vilk knappt dricka vin, men jag hade samma vid 30 och 40 så jag vet det är övergående 🤪

Backen123
Blandat

Jag tänker när jag läser runt och kan konstatera att inget är lätt, lämna, vara kvar med barn utan barn. Psykisk misshandel är slitigt för alla, och det är vad alkoholisten utsätter oss för om det gått långt. Ilskan, skulden dom lägger över på oss, i mitt fall även ett relationsmissbruk. Vi hamnar såklart i ett läge med sorg, ilska, ångest och oro. Oro för ens egna barn, oro för en själv för hur länge vi håller psykiskt och fysiskt. Jag visste ingenting om anhöriga till alkoholister utan bara om föräldrar till knarkande ungdomar, lite light sådär och där det gått bra.
Jag tycker verkligen det här måste belysas mycket mer. Hos vårdcentralerna kan dom nästan ingenting om alkoholism, där duckats det oftast, i massmedia skrivs det litegrann men jag tycker Socialstyrelsen måste ta tag i det här, och framförallt lyfta fram även riskbruk. Jag är i kontakt med försäljning via Systembolaget och ser vilka mängder som går iväg, varje vecka och det är många med barn som är i riskbruk. Nu klarar ju det flesta det och jag umgås med flera där det dricks endast i glada sällskap fast det är mycket. Men vi vet vad det kan vara start till... I mitt fall så gick jag tidigt om man jämför, men jag hade satsat allt för mannen i mitt liv, köpte hus, gifte oss. Anade aldrig omfattningen av att han "misslyckades" på några fester. Efter vårt bröllop så störtdök han, men jag fattade nog inte heller då, kände aldrig alkoholdoft och så utan såg bara ilskan. Trodde det var mitt fel, så dumt men jag gick länge så, i 2år. Det tog mig hårdast, sorgen av att han inte ville ha mig. Efter att jag gått så är det fortfarande det som gör ondast, det brustna hjärtat. Jag känner ingen oro eller rädsla, jag känner ångest inför alla tuffa beslut som jag måste ta, bodelning, skilsmässa för han gör inget åt saken. Han sitter kvar, är nykter. Och jag sitter här, jobbar med både svartsjuka, ilska och ledsamhet över det som inte vart. Så det jag vill ha sagt, det är inte lätt att gå, det är det svåraste oavsett om det är kort eller lång tid för dom är sjuka och spelar inte med samma spelregler som i en "vanlig" separation, tiden efter är jobbig oavsett och det kommer ta tid jag förstår det idag, så mitt tips är ta hjälp av vänner, anhöriga prata, prata våga berätta om det sjuka, om längtan tillbaka om sorgen, det är så skönt och ger så mycket. Ge dig själv en kram, va snäll mot dig själv och påminn dig vad jävla bra du är som står ut oavsett om du är kvar eller gått. Och när jag var kvar så drömde jag om hur jag ville leva mitt liv när jag slapp det här, när jag då bestämt mig men ännu inte vågade. Drömde hur jag skulle umgås med vänner, mina barn, inreda osv. Fick det tipset och det var så vilsamt, och lite hämnd mot mannen, han skulle bara veta 💪😉 och jag gjorde saker med mig själv, med mina barn fast det inte kändes så kul men såhär efteråt så var det också bra, byggde upp självkänslan lite.
Vill önska alla en fin alla ❤ dag, med önska om styrka och mod att leva det liv man vill ha

Nora81
Så fint budskap Backen123.

Så fint budskap Backen123. Tack detsamma. Det är inte lätt. Styrkekram tillbaka ❤️

Bestemor
Vill bara säga Hej

Jag som hastigt lämnade min alkoholist för 5 månader sedan, inser att jag inte är anhörig längre!
Många tårar, mycket sorg men befriande!
Nu är huset sålt och därmed aldrig mer kontakt med den man som gjort mej illa i 24 år.
Det finns ett slut om man tar ett stort och tydligt steg.
Jag har aldrig " talat ut" med honom, inte sagt " sanningen". Det känner jag som befriande.
Du och jag följde varandra en tid, så jag fick ett infall att se hur det går för dej.
Jag önskar dej frihet och kraft att gå vidare 💜💙💚💛🧡❤

Backen123
Bestemor

Åh vad glad jag blir att höra ifrån dig, höra att du är fri ❤ jag önskar så att du och jag blir fri från alla dåliga minnen en dag 🙏 Ja vi gick ju i samma veva, det var skönt och rätt och beslutet vad det enda riktiga för oss båda, och jag är så tacksam för detta forum. Har tänkt på dig så mycket, hur du har gjort för att finna ro, börjar du känna hopp inför framtiden? Jag tycker det är fruktansvärt jobbigt, jag har haft kraften att flytta, jobba och ta hand om barn. Men jag har sådan ångest och hittar ingenstans att vila ifrån tankarna som mal, tänkte i veckan ta lite time out men då blir nån sjuk på jobbet, osv.
Jag skrev ett brev, till mannen inte till den beroendesjuke. Han kommer inte kunna ta in vad som står, han är inte där än men skönt för mig att förklara i text om saknaden, om varför jag kastade in handduken och frågan varför han var så dum, varför han inte berättade innan vi gifte oss. Att man kan inte skylla alla händelser på sjukdomen, vilket han aldrig gjorde men jag och det var det jag började förstå.
Min offerkofta blir så jävla tung ibland och det spelar ingen roll hur mycket man förstår, läser och få svar så är det nog bara tiden som kan läka. I morgon fyller min yngsten år, redan ifjol åkte mannen iväg till den ouppvärmda sommarstugan när gästerna för han pallade inte, i -20 grader väntade han där i 5tim och så kan jag ändå sakna honom så att vi kunde vara en familj imorgon för att fira, fast det var länge sen han var där. Och samtidigt vill jag inte ha honom, så märkligt att jag då ändå inte kan känna lugnet och känna mig tacksam för att slippa. Imorgon är en ny dag, en dag närmare för oss att få må bra på riktigt💪❤

Azalea
Fina Bestemor ❤

Så glad jag blir att du tittat in här.
Du gjorde verkligen nåt fantastiskt genom att lämna och du ska vara så himla stolt över dig själv.

Bamsekram 🧡🧡Azalea

Backen123
Azalea

Hur går det för dig? Hur har du det? Önskar att du också tar dig framåt och blir starkare för var dag ❤

Azalea
Hej fina😘

Jag har mått rätt väl under sista halvåret men nu börjar min ångest komma lite krypande.
Imorgon kommer mannen hem från LVM och jag packar ihop och lämnar huset igen.
Har kännt mig stark men är rädd att tappa orken nu.
Hoppas bara på att få ett avslut på skilsmässa så jag kan odla mitt eget liv fullt ut.

Kram ❤🧡Azalea

Backen123
Uppladdning

Jag har inte träffat eller pratat med mannen på ca 3veckor, bara det att jag inte vet hur länge sen det är känns skönt. Lämnat skilsmässopapperna i lådan, så får han också ta ansvar. Jag känner riktigt att jag får vila, ångesten har inte sugit tag i mig sen jag fick iväg papperna och bara det i sig är gudomligt, 2 steg framåt. Rädslan att träffa honom gör att jag undviker promenader när den lokala butiken fortfarande är öppen osv, men även det kommer ju lägga sig. Har sagt till dom som är mina vänner att jag vill inget höra om honom. Men jag vet också att vi har rätt tuffa saker att ta tag i, men det tar vi då. God natt alla kämpar 🙏

Azalea
Härlig känsla

Att lagt papperna på lådan är ett så stort steg. Jag kommer ihåg att jag nästan var nervös att brevlådan skulle sprängas eller nåt när jag gjorde det. Men vilken lättnad när det var gjort.
Smart av dig att be om att inte få höra en massa information om honom. Jag tror det är bäst att låta bli att bli indragen vilket man blir vare sig man vill eller inte isåfall.
Ju mindre man vet desto mindre tankar lägger man på det.

Jag tränar på det och blir lite duktigare bit för bit.

Ha en go kväll min vän🧡🧡Azalea

Sidor