”Livet som nykter är ju skönt!” Den meningen säger allt viktigt. Det har varit en ynnest att få följa dig på din nyktra resan, och himmel vilken skillnad det är på ditt tänk nu. Har du läst din egen tråd från början? Man kan knappt tro att det är samma person ??

Kram ?

Sju veckor - hela året nykter!
Men ännu bättre: "livet som nykter är ju skönt!" ???

Kram!

Bra jobbat med 7 veckor och nya insikter. Kan inte låta bli att dra lite på munnen angående din kommentar om godis. Jag har vetat länge att jag inte mår riktigt bra av godis... betydligt lättare att identifiera det än hur man egentligen mår i magen och kroppen i av alkohol. Har troligtvis inte mått särskilt bra av det heller.

Det är jättehärligt att hänga med på din resa. Så glad för dig och så mycket som har hänt. Hoppas du känner dig riktigt stolt. Smågodis-extra allt blev det här ikväll. Kram ?

Jo, jag är stolt. Eller kanske mer förundrad, förvånad. Det gick äntligen. Försöker komma på vad som var skillnaden mot tidigare försök, men tror det är en kombo av att barnen/ ungdomarna mådde dåligt av mitt drickande, jag märkte att jag fungerade allt sämre på jobbet, ökande oro för fysisk o mental hälsa, trött på att slösa bort alla helgkvällar på att inte minnas ett enda tv program eller ens vad maten smakade, trött på att vara trött o seg, trött på att känna mig usel o ovärdig. Kände att åren bara försvann, jag är 52 i år, hur ser mitt liv ut om 10 år om jag fortsätter såhär???

Och nu, börjar till o med känna att det är ok om maken skulle vilja ta ett glas vin. Men det säger jag INTE till honom. Det är jätteskönt att han fortfarande håller upp.

Haha, ja att reflektera vad smågodis gör med ens kropp en kväll i veckan, men hälla i sig alkohol typ alla kvällar i veckan så länge utan samma reflektion (förrän nu i höstas då) är faktiskt komiskt!

Förresten, skulle beställa nästa månads medicin på nätet. Då var mina uttag slut. Trodde jag hade 3 st, men tydligen bara 2. Kände att det är ok. Jag klarar det ändå. Men skickade ändå ett kontaktformulär till kliniken, och fick svar att det förnyas på måndag. Lika gott det. Jag är mycket ödmjuk inför min hjärna.

Jag följde din tråd i slutet på förra året men tog sedan en paus från Alkoholhjälpen fram till förra veckan. Så himla roligt att läsa att det går så bra för dig och att du upptäcker så många fördelar med att inte dricka, det ger mig inspiration till att låta bli alkoholen

Hej Självbedrägeri!
Ja hösten var helt annorlunda mot nu, och jag vill inte tillbaka dit...
Kul att jag kan vara till inspiration! Hur går det för dig?

Det är lite kul att mannen din fortfarande hänger på. Pratar ni aldrig om det? Hur som helst även om han inte fortsätter helt vit så är det nog bra att ha upplevt de faktiska fördelarna med nykterheten och nu när ni har hunnit så långt så finns det ju en del. Det är kanske det han har upptäckt eftersom han hänger kvar? Så oavsett om han väljer a igen så kanske han faktiskt inte går tillbaks helt.
Jag tänker att ett alkoholstopp ofta inte räcker helt. Man måste nog jobba lite med och analysera fördelarna, nackdelarna och vad man använde a till egentligen, precis som du gör. Tänker att det faktiskt är nyttigt för våra barn att se och reflektera över också. Min kloka dotter reflekterar en hel del över sin egen stress just nu. I det här alkoholstoppet och livsreflektionen så kan vi kanske ge dem verktyg för att hantera sina liv och sina demoner på ett smartare sätt än vi gjort.

...eller kanske inte elefant, men nej, vi pratar inte om att vi inte dricker någon av oss! Han sa härom veckan att det vore gott med vin, att han kan ta ett glas när jag lagt mig (jag lägger mig alltid i stort sett före honom). Tror dock inte han gjort det. Rörande att han vill ta den hänsynen till mig, det betyder mycket! Men jag tror att han också märker fördelarna. Han är ingen tänkande person så sett, så att han skulle ha druckit för mycket av någon annan anledning än att det "är gott" tror jag inte att han reflekterar över. I hans värld har vårt drickande inte varit något problem.
Ingen av barnen/ ungdomarna säger heller någonting. Men jag märker ju att de inte drar sig undan till sina rum på samma sätt. Kanske detta är helt naturligt för dem, jag sa att jag skulle sluta o så gjorde jag det. De har ju ingen aning om den kamp jag haft.
Men maken borde jag kanske prata med. Jag är bara orolig att jag väcker en lust hos honom. Så länge det är som nu, är jag jättenöjd! Avvaktar nog tills han själv tar upp det...

... så har processen varit för oss. Nej jag har inte delat mina värsta minnen. Jag gräver ner dem i mig själv men är enkla att hitta.
Men med tiden har vi pratat mer och mer och i takt med mina beslut, som växt. Och i takt med fördelarna; nu mår jag såhär! Och insikter gemensamma om att jag alltid drack mer än han.trots att vi är så olika stora. Det har varit en ok process och främst jobbar man ju så mycket med sin insida att det inte är säkert att det är bäst att någon annan är involverad.
En rädsla jag hade var att vår relation skulle bli sämre, men tvärtom har det blivit bättre- eller åtminstone i verkligheten, allt!

för mig. Jag skulle så gärna få bort alkoholen helt från mitt liv men har ännu inte fixat det. Är på dag 8 nu, utan mål så vi får se var det leder ??‍♀️ Det värsta suget är över och det är väldigt skönt att slippa alkoholen

Anhöriga fick vara med när jag gick i samtal. Min sambo hade nog gärna deltagit och från början tyckte jag kanske att det var ok, lite senare, men sen bestämde jag mig för att det där var för mig. Det var min tid att fokusera på mig själv och på att jag skulle vara i centrum. Egoistiskt kanske, men det var fullkomligt nödvändigt. En orsak till att jag drack var just att det var så många andra som hade behov som jag måste ta hand om och när man inte orkar det så.
Det är bra och omtänksamt att han låter bli tycker jag. Och sunt också för den delen. Och visst är det mysigt med barnen/ungdomarna. Jag drack ju ”i smyg” när de gått till sina rum. Somnar fortfarande i soffan ibland, men det är så skönt att jag är nykter och inte har några gömda flaskor om de kommer in på kvällen och väcker mig.
Jag pratar ibland om att jag dricker a-Fritt. Jag har i och för sig druckit det i många år, men de omkring mig märker ju att jag är piggare nu.
Det är en process att bli nykter och jag vet inte om det måste vara en process för hela familjen. Det beror nog på hur det sett ut.

Ja förr eller senare behöver vi ju prata om min nya nykterhet, jag o maken. Så att han förstår att jag aldrig kan gå tillbaka som det var. Men tror faktiskt inte han vill det. Men det är ju just detta med förväntningar på framtiden etc vi behöver prata om. Eller så är det bara stort för mig? För vi pratar ju om allt möjligt annat framåt, renovering, båten/ sommaren etc etc.
Skulle också vilja prata m barnen framöver när det gått några månader. När de kan känna sig trygga.
Tänker en hel del på att det är nu det börjar. Har ju alltid tagit till bedövning av något slag, hela livet. Fast jag inte fattade att det var det jag gjorde. Vill bli fri en gång för alla.

Ja, visst blir man lite förundrad och glad när man tänker på det så... Att man möter livet, som det är, att det är nu det börjar. . Vissa dagar får man acceptera att roligare än såhär blir det inte. Andra dagar fyller en med livsglädje över enkla saker. Jag jobbar med mitt tålamod. Att varje gnällig impuls från min hjärna inte behöver bejakas. Vartefter blir det lättare och lättare att motstå lusten att stilla de där pockande behoven. Hjärnan tror att den behöver något, men jag vet bättre, liksom.

Jag tänker, för min del, att det blir bäst med små portioner av "avslöjanden" och samtal om nykterhet. Det får komma när det kommer eller när jag själv känner mig tillräckligt säker i sadeln för att ta upp det.
Det kan ligga något i det du skriver: "Eller så är det bara stort för mig?"
För jag och gubben har pratat minimalt om det än så länge...

Vilken härlig tanke/känsla! Att det är nu livet börjar.
Så hoppingivande!

Kram! ???

Idag 8 veckor nykter!
Det går bra. Sug ibland, som jag lärt mig handlar om trötthet o stress för det mesta. Det är ju vila och att vara snäll mot sig själv som gäller då, alkoholen gör det ev bättre för stunden men inte i längden. Börjar ta plats i min identitet som nykter. Gick förbi systemet igår o kände faktiskt inget speciellt, skönt!

Anonym26613

Ifall jag gör bort mig idag så är det dag 57 imorgon, bara så du vet ?❤