Det är aldrig försent

248 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Sattva
Elefanten i rummet...

...eller kanske inte elefant, men nej, vi pratar inte om att vi inte dricker någon av oss! Han sa härom veckan att det vore gott med vin, att han kan ta ett glas när jag lagt mig (jag lägger mig alltid i stort sett före honom). Tror dock inte han gjort det. Rörande att han vill ta den hänsynen till mig, det betyder mycket! Men jag tror att han också märker fördelarna. Han är ingen tänkande person så sett, så att han skulle ha druckit för mycket av någon annan anledning än att det "är gott" tror jag inte att han reflekterar över. I hans värld har vårt drickande inte varit något problem.
Ingen av barnen/ ungdomarna säger heller någonting. Men jag märker ju att de inte drar sig undan till sina rum på samma sätt. Kanske detta är helt naturligt för dem, jag sa att jag skulle sluta o så gjorde jag det. De har ju ingen aning om den kamp jag haft.
Men maken borde jag kanske prata med. Jag är bara orolig att jag väcker en lust hos honom. Så länge det är som nu, är jag jättenöjd! Avvaktar nog tills han själv tar upp det...

Se klart
Lite i taget

... så har processen varit för oss. Nej jag har inte delat mina värsta minnen. Jag gräver ner dem i mig själv men är enkla att hitta.
Men med tiden har vi pratat mer och mer och i takt med mina beslut, som växt. Och i takt med fördelarna; nu mår jag såhär! Och insikter gemensamma om att jag alltid drack mer än han.trots att vi är så olika stora. Det har varit en ok process och främst jobbar man ju så mycket med sin insida att det inte är säkert att det är bäst att någon annan är involverad.
En rädsla jag hade var att vår relation skulle bli sämre, men tvärtom har det blivit bättre- eller åtminstone i verkligheten, allt!

Självbedrägeri
Det går långsamt

för mig. Jag skulle så gärna få bort alkoholen helt från mitt liv men har ännu inte fixat det. Är på dag 8 nu, utan mål så vi får se var det leder 🤷🏻‍♀️ Det värsta suget är över och det är väldigt skönt att slippa alkoholen

Sisyfos
Dela

Anhöriga fick vara med när jag gick i samtal. Min sambo hade nog gärna deltagit och från början tyckte jag kanske att det var ok, lite senare, men sen bestämde jag mig för att det där var för mig. Det var min tid att fokusera på mig själv och på att jag skulle vara i centrum. Egoistiskt kanske, men det var fullkomligt nödvändigt. En orsak till att jag drack var just att det var så många andra som hade behov som jag måste ta hand om och när man inte orkar det så.
Det är bra och omtänksamt att han låter bli tycker jag. Och sunt också för den delen. Och visst är det mysigt med barnen/ungdomarna. Jag drack ju ”i smyg” när de gått till sina rum. Somnar fortfarande i soffan ibland, men det är så skönt att jag är nykter och inte har några gömda flaskor om de kommer in på kvällen och väcker mig.
Jag pratar ibland om att jag dricker a-Fritt. Jag har i och för sig druckit det i många år, men de omkring mig märker ju att jag är piggare nu.
Det är en process att bli nykter och jag vet inte om det måste vara en process för hela familjen. Det beror nog på hur det sett ut.

Sattva
Dela

Ja förr eller senare behöver vi ju prata om min nya nykterhet, jag o maken. Så att han förstår att jag aldrig kan gå tillbaka som det var. Men tror faktiskt inte han vill det. Men det är ju just detta med förväntningar på framtiden etc vi behöver prata om. Eller så är det bara stort för mig? För vi pratar ju om allt möjligt annat framåt, renovering, båten/ sommaren etc etc.
Skulle också vilja prata m barnen framöver när det gått några månader. När de kan känna sig trygga.
Tänker en hel del på att det är nu det börjar. Har ju alltid tagit till bedövning av något slag, hela livet. Fast jag inte fattade att det var det jag gjorde. Vill bli fri en gång för alla.

Kennie
Livet..

Ja, visst blir man lite förundrad och glad när man tänker på det så... Att man möter livet, som det är, att det är nu det börjar. . Vissa dagar får man acceptera att roligare än såhär blir det inte. Andra dagar fyller en med livsglädje över enkla saker. Jag jobbar med mitt tålamod. Att varje gnällig impuls från min hjärna inte behöver bejakas. Vartefter blir det lättare och lättare att motstå lusten att stilla de där pockande behoven. Hjärnan tror att den behöver något, men jag vet bättre, liksom.

Soffi
Små portioner

Jag tänker, för min del, att det blir bäst med små portioner av "avslöjanden" och samtal om nykterhet. Det får komma när det kommer eller när jag själv känner mig tillräckligt säker i sadeln för att ta upp det.
Det kan ligga något i det du skriver: "Eller så är det bara stort för mig?"
För jag och gubben har pratat minimalt om det än så länge...

Vilken härlig tanke/känsla! Att det är nu livet börjar.
Så hoppingivande!

Kram! 🌷🌷🌷

Miss Mary Poppins
54 dagar 🥳❤

Så du vet 🤣🥳❤

Sattva
Ha ha tack!!

Vilken tur att jag har dig!😄🤗💗

Sattva
8 veckor

Idag 8 veckor nykter!
Det går bra. Sug ibland, som jag lärt mig handlar om trötthet o stress för det mesta. Det är ju vila och att vara snäll mot sig själv som gäller då, alkoholen gör det ev bättre för stunden men inte i längden. Börjar ta plats i min identitet som nykter. Gick förbi systemet igår o kände faktiskt inget speciellt, skönt!

Miss Mary Poppins
Grattis! 💚💜🥳

Ifall jag gör bort mig idag så är det dag 57 imorgon, bara så du vet 😅❤

Andrahalvlek
Hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra! 🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳

I början sneglade jag alltid åt Systembolaget ”dit brukar jag åka”. Det gör jag inte alls sen väldigt lång tid tillbaka. Enda gången jag ens tänker på systemet är inför storhelger då jag råkar höra om de långa köerna, och då tänker jag ”stackars satar, skönt att slippa det”. Jag köper inte ens alkoholfritt på Systembolaget längre, jag vill inte stötta deras verksamhet alls faktiskt. Jag tror på konsumentmakt.

Kram 🐘

Soffi
Grattis!

Åtta veckor och "ny identitet". Härligt!

Jag var vid Systemet igår. Parkerade på vanliga platsen. Det var en så skön känsla!!
Klev ur bilen och gick in på apoteket som ligger mittemot, ingen dragning alls till att smita in och köpa alkohol trots att det var bara tio steg bort 😊.

Önskar dig en härligt solig nykter dag!🌻

Se klart
Grattis

Så bra jobbat av dig!
Jag VAR på systemet igår men jag tycker mest synd om alla som måste handla. Köpte vin till en middag. Och a-fritt till mig.
Efter en lång dag tog jag ett glas rött a-fritt till middagen som jag tyckte var så gott och lyxigt! Och så skönt att slippa skadeverkningarna i form av berusning. Mår illa av tanken. Ha en fin helg!

Sattva
Jäkla post nord

Min medicin har inte kommit. Har beställt på nätapotek, hur kul är det att gå till apoteket och hämta ut medicin för alkoholism? Stigman är stark, staden är liten. Provat över disk i annan stad o där var det slut i alla 3 apotek...
Så beställde på nätet o har ej kommit. Gamla kartan slut. Klarar mig ju utan medicin, finns inte en chans att jag skulle dricka. Mest förbannad. Ringt kundtjänst igår, idag. Paketet fastnat på vägen, post nord stängt under helgen. Skulle bli uppringd av farmaceut på nätapoteket för att se hur de kan hjäkpa mig, såklart inte blivit det. Får ringa o vara jobbig, hatar det... Sånt här stressar mig!!

Andrahalvlek
Andas

Okej, okej, okej. Tänk okej tills okejet verkligen landar lugnt i magen. Allt blir som det blir. Just nu har du gjort allt du kan göra. Ingenting blir bättre av att du låter postnords inkompetens äta din energi. Gå ut i solen istället!

Kram 🐘

Soffi
Åh!

Fy vilken jobbig stress!
Jag minns för några år sedan, jag hade beställt medicin i god tid innan jul, klarade mig inte utan den (mot yrsel). Den kom inte .... och kom inte ....och kom inte... Hur många gånger jag ringde under typ två veckor och tjatade och frågade vet jag inte, ingen förstod varför den inte levererades tills budet äntligen svarade den 22 dec: -Jag kan inte köra ut på landet det är SNÖ!!! Nähä, i december, säger du det?? 😡
Gubben fick skjutsa mig till terminalen, själv kunde jag ju inte köra bil utan medicin. 11 mil enkel väg...
Så jag kan verkligen förstå din stress!

Kram!

Sattva
Andas...

Ja jag behöver lära mig det i vardagen. Yogar en hel del o är jättebra på att andas...men inte när det väl gäller!
Blev iaf uppringd av farmaceut tillslut. Nu är det sagt att medicinen kommer tisdag. Skulle ha kommit i onsdags...Men men, det är som det är o ska inte låta post nord få ta min energi!!
MEN, nåt bra som kom av detta är att jag o maken pratade om alkostoppet. Han tycker det är skönt att inte dricka. Han har druckit en gång sedan nyår, på tåget för 3 veckor sedan (sån där liten flaska antar jag). Jag känner ingenting för det, helt ok. Sagt jag inte litar på min hjärna, vill inte prova o önskar ej bli frestad. Allt lugnt kring detta. Känns jätteskönt!! Tänk att vi två, som sänkte en box var + en bubbel eller två per helg, nu inte dricker o ej saknar det!

Sattva
Insikt

Skrev i Soffis tråd att jag chansat o kört bil i jobbet men inte känt mig säker på att alkolåset på jobb- bilen skulle starta bilen.
Inser jag varit bakfull på jobbet många gånger, seg i huvudet, trött, osammanhängande. Hur sjutton kunde jag med?? De som kommer och söker hjälp förväntar sig att träffa en professionell person. Inte någon som kämpar att ens tänka klart...Tjänstefel?? Så tacksam att den tiden är förbi. Herregud, vem har jag varit egentligen, så många jag direkt eller indirekt har påverkat negativt med mitt drickande...Aldrig mer, det säger jag bara.

Sattva
Tack soffi!

Såg inte ditt svar förrän nu. Tänk att de inte meddelade dig från posten! Man vill ju kunna lita på de tjänster man använder sig av....🤗

Kennie
Skönt..

Att medicinen är på väg och att mannen också tycker att det är bättre utan alkohol. Jag har märkt att flera i min omgivning dricker mindre nu när jag inte tar initiativ till att det ska korkas upp.. Ja, tänk så många gånger man varit sitt sämre jag pga bakfylla.. Men bättre vakna sent än aldrig, man får tänka på alla situationer man kommer att hantera bra från och med nu istället...

Pilla
Sattva

Jag blir så varm inombords när jag läser dina inlägg.
Du gjorde som du sa..
Vilken belöning vi får när vi avstår
Så många fina och stöttande forumvänner vi fått sen vi började skriva här.
🧘‍♀️🕊🌹
Kram Pilla

Sattva
Två månader imorgon!

Ska strax iväg, sitter med en kopp kaffe och ser på en strålande sol! Blir nog kanonväder idag!
Så glad att jag o maken pratade igår, och att han inte sitter o väntar på att börja dricka igen. Hade oroat mig mer för det än jag insett. Nu är det bara vårt myckna godisätande som tagit över fredagar o lördagar...Hade ju lite förhöjt socker hos läkaren då i höstas. Hm, borde kanske se upp lite med det. Vill ju bli fri från beroenden!
Ha en fin söndag alla!!!

Sattva
Tack Pilla!

Tack pilla!
Ja det är härligt att få ett "nytt" liv, för så känns det! Yur går det för dig?

Sisyfos
Toppen

Åh så spännande och bra att maken också trivs utan alkohol. Två månader är lång tid.
Jag hade mardrömmar ibland om att tjänstebilarna inte startade och att det på nåt sätt registrerades och att allt blev avslöjat. Hände tackochlov lov aldrig så jag vet inte om de har nån sån funktion. Det är ju inte direkt en fråga man vill ställa heller.

Sattva
2 mån!

Härligt, 2 mån nykter idag!

Andrahalvlek
Grattis till 2 mån nykter! 🥳🥳🥳🥳

Kram 🐘

Miss Mary Poppins
Grattis! 💚💜🥳

Stolt över oss 🥳👑💃💚

Kennie
Stort grattis!

Så bra gjort av dig!

Blanka
Grattis 😃🎉

Bra kämpat stort Grattis 🤗🌸💃🏻🌹💕

Sidor