I början sneglade jag alltid åt Systembolaget ”dit brukar jag åka”. Det gör jag inte alls sen väldigt lång tid tillbaka. Enda gången jag ens tänker på systemet är inför storhelger då jag råkar höra om de långa köerna, och då tänker jag ”stackars satar, skönt att slippa det”. Jag köper inte ens alkoholfritt på Systembolaget längre, jag vill inte stötta deras verksamhet alls faktiskt. Jag tror på konsumentmakt.

Kram ?

Åtta veckor och "ny identitet". Härligt!

Jag var vid Systemet igår. Parkerade på vanliga platsen. Det var en så skön känsla!!
Klev ur bilen och gick in på apoteket som ligger mittemot, ingen dragning alls till att smita in och köpa alkohol trots att det var bara tio steg bort ?.

Önskar dig en härligt solig nykter dag!?

Så bra jobbat av dig!
Jag VAR på systemet igår men jag tycker mest synd om alla som måste handla. Köpte vin till en middag. Och a-fritt till mig.
Efter en lång dag tog jag ett glas rött a-fritt till middagen som jag tyckte var så gott och lyxigt! Och så skönt att slippa skadeverkningarna i form av berusning. Mår illa av tanken. Ha en fin helg!

Min medicin har inte kommit. Har beställt på nätapotek, hur kul är det att gå till apoteket och hämta ut medicin för alkoholism? Stigman är stark, staden är liten. Provat över disk i annan stad o där var det slut i alla 3 apotek...
Så beställde på nätet o har ej kommit. Gamla kartan slut. Klarar mig ju utan medicin, finns inte en chans att jag skulle dricka. Mest förbannad. Ringt kundtjänst igår, idag. Paketet fastnat på vägen, post nord stängt under helgen. Skulle bli uppringd av farmaceut på nätapoteket för att se hur de kan hjäkpa mig, såklart inte blivit det. Får ringa o vara jobbig, hatar det... Sånt här stressar mig!!

Okej, okej, okej. Tänk okej tills okejet verkligen landar lugnt i magen. Allt blir som det blir. Just nu har du gjort allt du kan göra. Ingenting blir bättre av att du låter postnords inkompetens äta din energi. Gå ut i solen istället!

Kram ?

Fy vilken jobbig stress!
Jag minns för några år sedan, jag hade beställt medicin i god tid innan jul, klarade mig inte utan den (mot yrsel). Den kom inte .... och kom inte ....och kom inte... Hur många gånger jag ringde under typ två veckor och tjatade och frågade vet jag inte, ingen förstod varför den inte levererades tills budet äntligen svarade den 22 dec: -Jag kan inte köra ut på landet det är SNÖ!!! Nähä, i december, säger du det?? ?
Gubben fick skjutsa mig till terminalen, själv kunde jag ju inte köra bil utan medicin. 11 mil enkel väg...
Så jag kan verkligen förstå din stress!

Kram!

Ja jag behöver lära mig det i vardagen. Yogar en hel del o är jättebra på att andas...men inte när det väl gäller!
Blev iaf uppringd av farmaceut tillslut. Nu är det sagt att medicinen kommer tisdag. Skulle ha kommit i onsdags...Men men, det är som det är o ska inte låta post nord få ta min energi!!
MEN, nåt bra som kom av detta är att jag o maken pratade om alkostoppet. Han tycker det är skönt att inte dricka. Han har druckit en gång sedan nyår, på tåget för 3 veckor sedan (sån där liten flaska antar jag). Jag känner ingenting för det, helt ok. Sagt jag inte litar på min hjärna, vill inte prova o önskar ej bli frestad. Allt lugnt kring detta. Känns jätteskönt!! Tänk att vi två, som sänkte en box var + en bubbel eller två per helg, nu inte dricker o ej saknar det!

Skrev i Soffis tråd att jag chansat o kört bil i jobbet men inte känt mig säker på att alkolåset på jobb- bilen skulle starta bilen.
Inser jag varit bakfull på jobbet många gånger, seg i huvudet, trött, osammanhängande. Hur sjutton kunde jag med?? De som kommer och söker hjälp förväntar sig att träffa en professionell person. Inte någon som kämpar att ens tänka klart...Tjänstefel?? Så tacksam att den tiden är förbi. Herregud, vem har jag varit egentligen, så många jag direkt eller indirekt har påverkat negativt med mitt drickande...Aldrig mer, det säger jag bara.

Såg inte ditt svar förrän nu. Tänk att de inte meddelade dig från posten! Man vill ju kunna lita på de tjänster man använder sig av....?

Att medicinen är på väg och att mannen också tycker att det är bättre utan alkohol. Jag har märkt att flera i min omgivning dricker mindre nu när jag inte tar initiativ till att det ska korkas upp.. Ja, tänk så många gånger man varit sitt sämre jag pga bakfylla.. Men bättre vakna sent än aldrig, man får tänka på alla situationer man kommer att hantera bra från och med nu istället...

Jag blir så varm inombords när jag läser dina inlägg.
Du gjorde som du sa..
Vilken belöning vi får när vi avstår
Så många fina och stöttande forumvänner vi fått sen vi började skriva här.
?‍♀️??
Kram Pilla

Ska strax iväg, sitter med en kopp kaffe och ser på en strålande sol! Blir nog kanonväder idag!
Så glad att jag o maken pratade igår, och att han inte sitter o väntar på att börja dricka igen. Hade oroat mig mer för det än jag insett. Nu är det bara vårt myckna godisätande som tagit över fredagar o lördagar...Hade ju lite förhöjt socker hos läkaren då i höstas. Hm, borde kanske se upp lite med det. Vill ju bli fri från beroenden!
Ha en fin söndag alla!!!

Tack pilla!
Ja det är härligt att få ett "nytt" liv, för så känns det! Yur går det för dig?

Åh så spännande och bra att maken också trivs utan alkohol. Två månader är lång tid.
Jag hade mardrömmar ibland om att tjänstebilarna inte startade och att det på nåt sätt registrerades och att allt blev avslöjat. Hände tackochlov lov aldrig så jag vet inte om de har nån sån funktion. Det är ju inte direkt en fråga man vill ställa heller.

Starkt Sattva med två månader!

Jag knappar in, procentuellt sett (jag inte såna procent...?), så se upp där framme ?.

Kram!???