Tack Vjlo! Jag har självförtroendet med mig från alkostoppet och vet att det hjälper att hålla ut. Fortsätter så. Har precis gått en runda. Egentligen önskar jag att jag hade tid att vara ute hela dagarna och gå. Just där och då finns bara det vackra livet.

Kram!

Tack Charlie70 för dina inlägg! Har läst igenom tråden nu och vill bara säga att dina inlägg ger hopp! Hopp om att även i mörka stunder så är det så värt att fortsätta vara nykter!
Kram Mamsen ?

Vad fint att du läst min tråd och tycker den bidrar. Skriven helt från hjärtat.

Här går livet lite kräftgång. Ställde mig på vågen, fick en chock och nu deppar jag. Mycket världsligt, jag vet men nu är det så. Jag väger som jag gjorde som gravid i 8:e månaden. Pratade med min mattant i dag. Hon uppfattade och fattade läget. Lite trösterikt var det att prata med henne.

Håller på att fylla min halvtid på jobbet efterhand. I går var väl första dagen jag kände att det tog stopp. Så fyller INTE på med mer där just nu.

Som vanligt inget vinsug men nikotinsuget håller i sig. Det senare avtar i styrka efter hand. Det gäller att hålla i och hålla ut. Jisses vad vi gnetar på här inne!!

Kram!

Jag måste dricka 1,5-2 liter vatten varje dag. Annars upplever min kropp att det är brist på vatten och samlar vatten. Dricker jag tillräckligt släpper kroppen ifrån sig vatten. Bara ett tips.

Kram ?

Dricker jättemycket vatten. Har alltid gjort. Vi pratar minst tre liter om dagen. Det är fett jag lagt på mig. Tror inte att jag bör hoppas på något annat.

Mina volanger börjar bli liiite tunnare. Mäktig känsla ? Jag känner i fingrarna att kroppen förändras. Håll i och håll ut!

Kram ?

Det måste du hålla med om är en mäktig sak att skriva sådär i förbifarten.
I perspektiv blir vågens trista budskap ändå ett problem av annan karaktär. Men ändå. Segt ju. Och så vet man att vartenda hekto är nåt man mumsat i sig vid ett tillfälle och nu ska man betala för det? Vikt är långsint materia.
Jag kämpar också med min diet. Lite enklare än vad jag trodde, denna gång. Det är nåt med nykter- kämpandet som funkar här med. Det här; jaja vi pratar vidare om detta trista fakta imorgon. Nu är det apelsin-stund.
Men snart är det åtminstone helg och hittills innehåller sovmorgon inga kalorier vilket iofs kanske bara är en tidsfråga. Nu segar vi på. Kram!

Vill bara säga att du har en vilja av stål och att du är värd att få må riktigt bra. Som du har kämpat. ?

Kram

Skrev jag verkligen som vanligt inget vinsug? Måste le. Det var inte länge sedan jag var sugen men det är bra. Hjärnan väljer att minnas det positiva!!

Tänkte skriva några rader om snus. Värsta suget har lagt sig dock fortfarande sugen. Men humöret alltså. Jag är glad att jag inte trappat ut SSRI innan jag började med det här projektet. Jag är också glad att jag inte "bantar" samtidigt. Det hade jag aldrig klarat av. Om en stund får jag avlösning här hemma. Ska passa på att gå en långpromenad då. Andas och hämta nya krafter att hantera mig själv och flickan som är i värsta tonårshumöret (ni vet det klassiska med att slå i dörrar, göra drama av små saker, hänga på toan i timmavis så vi andra håller på att pinka på oss m.m. m.m.). Tänker att jag kör en vecka till med full dos Champix och därefter en om dagen. Då har jag ett rejält antal veckor framför mig med stöd som jag tror jag behöver.

Nu undrar du Se klart hur det går med min mattant :D. Det går bra! Vi "ses" en gång i veckan och pratar om detaljer i min kosthållning för att äta rätt saker på rätt tider och att jag ska slippa blodsockerfall som kommer särskilt vid fysisk ansträngning. Vi har mycket fokus på protein, långsamma kolhydrater och att äta tillräckligt mycket. När vi har allt rätt i den delen så tar vi nästa steg med viktnedgången.

Tack för påhälsning Vinäger! Hoppas allt är lugnt för dig och vi hörs snart igen.

Kram!

Oj vad du jobbar på, du är ju jätteduktig ju. Själv vågar jag mig inte på att sluta med snuset än men snusar mindre än förut. Och vikten, det kommer du fixa när det är dags. En sak i taget så går det mesta verkar det som. Blir mäkta imponerad av kämparglöden härinne. Den smittar av sig oxå, kanon. Kram till dig.

När jag tänker tillbaka på det senaste året så finns där självklart många tankar och känslor som kopplar till nykterheten. Det har varit i ett tufft jobb men - hör och häpna - ett roligt jobb. Roligt därför att fysiska och psykiska skillnader till det positiva blir så tydliga. Roligt därför att det är så lätt att känna sig stolt över att ha klarat ännu en nykter dag. Roligt eftersom hjärnan helt plötsligt får utrymme att tänka andra tankar i stället för att ockuperas av tankarna på när jag ska få dricka vin nästa gång. Ok.

Hur kul är det att sluta snusa då? Inte alls. Inte om ni frågar mig. Jag är snusfri på vita knogar. Nyss hemkommen från en veckas skidsemester med flickan. Veckan var en lättnad då utevistelse och fysisk aktivitet helt tar bort tankarna. Så fort jag satte mig i bilen för att köra hem kom allt tillbaka. Drog ned Champixen till hälften innan vi åkte för att få en lite längre utfasning. Just nu lever jag på hoppet om de 6 månaderna. Det blev ju så väldigt mycket lättare med nykterheten efter 6 månader. Kanske är det detsamma med snuset? Jag håller i t.v. men ännu inte helt övertygad.

Tack Jullan och Se klar för att ni tittar in! Och Se klart, att du orkar kommentera just nu är förunderligt för mig. Läste om din pappa. En stor kram kommer här från mig.

Kram till er andra också!

Du har fått på den här resan! Du kommer klara av att sluta snusa också, du verkar så bestämd på det och har bra strategier. Det är nog det jag själv måste jobba på nu - att ha bra strategier att ta fram när jobbiga tankar kommer.
Kram ?

duktig du är som kämpar på! det är få känslomässiga belöningar i att sluta snusa - kicken som fanns där får man ju inte på något annat sätt. Har du någon sköterska som du pratar med?

Kul vara iväg på skidsemester! jag kommer nog ge mig ut en tur i skogen trots att det är snålblåsigt ute nu.

Känner mig just nu rätt ok i mitt snusfria liv. Ser i kalendern att torsdag denna vecka är sista Champix-dagen. Nu har jag ju valt att halvera dosen på slutet så jag kör på någon vecka till. Har just mat-fuskat med småkakor och glass. Märker på en gång (till skillnad från tidigare) att kroppen inte trivs med denna typ av "mat". Lite ont i magen (har jag aldrig annars) och så kommer jag att svettas i natt (hände iaf förra veckan när jag avslutade en dag med kexchoklad). Intressant detta att lära känna sin kropp på nytt. Kunna lyssna på kroppens signaler och dessutom förstå vad den menar. Steg för steg kommer jag tillbaka till mitt riktiga jag. Jo, jag måste uttrycka mig så för jag har inte känt att den jag sett i spegeln varit jag - på många år.

Kram!

Bra Charlie, jättebra att vara lyhörd för kroppens signaler.
Det är så roligt att följa din resa för du får så tydliga resultat i dina ansträngningar.
Så tacksam för att du delar med dig för det sporrar och ger inspiration 👏🙏👍
Kram 🧡

Intressant att du ser att jag får tydliga resultat av mina ansträngningar, Finalisa. Har en känslomässig dag här. Extremt sällsynt. Jag brukar köra på och om jag känner något är det "arg". Men nu är det snudd på tårar för flickans liv och leverne utifrån alla funktionshinder, för sonen som det går krattigt i skolan för, för min vikt som inte pekar nedåt som jag hade önsketänkt och tusen andra saker. Ser just nu lite dystert på tillvaron helt enkelt. Har en plan (som vanligt) för allt ovan så det kommer att vända till det bättre. Både i mitt känsloliv och i praktiken.

Men - INTE en tanke på vin trots detta. Hade inte kommit på fråga för ett år sedan. Då hade jag förmodligen suttit och hållt mig i stolskarmen för att inte rusa till Systembolaget. Nu - sätter jag på en panna kaffe till. Tänker klart och redar ut mina frågor i den takt jag kan och förmår. SKILLNAD!

(Har du pratat med doktorn Finalisa?)

Kram!

Tusen styrkekramar till dig Charlie, som har det kämpigt med både dig själv och barnen just nu. Inget vidare stöd från barnens pappa heller har jag förstått.

Det är så jobbigt när barnen inte mår bra, man kan nästan slå knut på sig själv för att få det att funka. Man vill bära deras smärta själv helst, men då skulle de ju inte lära sig något så det vore att göra dem en björntjänst många gånger.

Vissa förändringar är nästan plågsamma som en förlossning, men resultatet gör det värt allt jobb när man kommit ut på andra sidan. Håll i, håll ut. Och var stolt och glad över att alkohol inte längre är någon lösning på något problem.

Kram 🐘

Flickan får mat och kärlek av sin pappa varannan vecka. Har inget annat, djupare samarbete med honom tyvärr. I dag har vi ett telefonmöte. Tre månader sedan sist. Finns mycket som behöver tas upp men det får begränsas till en eller två frågor. Han kan inte ta in mer än så.

Tycker du för det mesta har positiva kommentarer om din kamp. Inte alltid såklart men ofta...
Men barnen är det alltid/ofta orostankar runt, jag vet för jag är en sjukt medberoende mamma och det har jag berättat om tidigare.
Jag talade med doktorn igår, jag får hålla ut ett tag till. En del får covid-19 såhär krångligt och utdraget🤒😢
Kram 🧡