Under några år då jag bodde i huset gick jag helt bananas på pelargoner. Köpte sticklingar och planterade. Sen lyckades jag inte övervintra dem, så det blev en väldigt dyr hobby ?

Det är något speciellt med gröna vänner. Jag har en relation till alla mina krukväxter, de flesta är typ jättegamla eller sticklingar till en jättegammal. Den äldsta krukväxten jag har är snart 30 år. Moderplanta till många sticklingar. Min yngsta dotter har ett så kallat paradissträd som jag planterade som stickling när hon föddes för snart 22 år sedan. Den ska givetvis följa med henne till det nya hemmet.

Kram ?

PS. Vi får föreslå en träff även söderut. Stockholm är alldeles för långt bort, om man inte flyger.

Nu har jag sått lite av varje. Jag vågar inte ens berätta vad, för jag är förmodligen lite väl naiv som försöker mig på allt detta på balkong :) Det kommer säkert inte gå så bra, men kanske något av det lyckas i alla fall.

Jag skriver lite mindre här, märker jag, men kikar in här då och då. Som jag tror jag nämnde innan så ska jag njuta fullt ut av de 6 månader jag har tills jag kan fira 1 år som nykter. Inte en dag ska gå till spillo! Eller jo, jag kommer väl ha dåliga dagar ibland emellanåt där allt känns trist och grått. Men jag ska inte låta det påverka mig utan köra på. :)

... är du inte alls naiv utan framåtblickande med twist.
Och det kommer alldeles säkert att gå hur bra som helst ?
Jag sätter igång i helgen! Kram och njut av dina dagar.

Jag sådde kattgräs för ett par veckor sedan och planterade redan mina första tomater tidigare, så de har redan kommit upp små gröna. Nu väntar jag på resterande men idag ska jag påta på balkongen och egentligen åt jag bara lunch men ville kika in här lite snabbt.

Det är en fantastisk dag idag! Jag tror att odlandet blir bra för mig, även om det inte går så bra i slutändan :) Det är roligt ändå. Och visst är det så spännande när den bruna jorden till slut bryts upp av lite tunnt, än så länge, men sprudlande grönt?

Jag odlar inte jättemycket, men jag har en tajt och långvarig relation till mina gröna vänner krukväxterna ? Och till mina vilda grannar fåglarna, som nästan äter mig ur huset. Nä, jag har råd. Jag dricker ju inte längre och man får mycket fågelnötter för motsvarande pengar.

Kram ?

Nu skriver jag inte jättemycket här återigen. Jag kikar in och gör en kommentar här och där och då och då och jag läser åtminstone det mesta av det nya. Jag tänkte att jag skulle göra en liten uppdatering här i alla fall.

Häromdagen hade jag en riktig "Jag var, påfallande okaraktäristiskt, beredd att gå så långt som att använda ett könsord här men lämnar det upp till den som läsers fantasi"-dag. Det var osannolikt mycket som gick på tok under en och samma dag. För en stund kände jag att mitt humör var på väg att ryckas med men jag lyckades påminna mig själv att det är jag själv som väljer hur jag reagerar på det som sker omkring mig och jag är inte en marionett som bara rycks med. Jag tog dag i de bitar jag kunde åtgärda och accepterade de som jag inte kunde göra något åt och avslutade dagen nöjd och glad och tacksam! Det hade absolut varit omöjligt för ett år sen. Jag tackar nykterheten och meditationen för den gåvan!

Idag är det så härligt väder! Jag planterade om lite igår och så kom jag på igår att min balkong förmodligen har för lite soltimmar för de växter jag valt. Jag har ingen sol direkt på morgonen, men som jag minns det så dyker den ju upp ganska snart och sedan full sol på eftermiddag kväll. Men förmodligen är det lite för lite sol första delen av dagen. Menmen, jag kör på i alla fall så får vi se hur det går. :) Kan man kanske köra en stödväxtlampa de första timmarna?

I nöden prövas vännen brukar man säga, och här hade du några ”vänner” som grep in och räddade upp dagen. ”Vännerna” nykterhet och meditation stod pall när det krävdes. Bra att du delar med dig, för all denna träning vi gör syftar ju till att vi ska ha nytta av den när det väl kniper liksom. Varje gång sådant sker blir vi bara mer övertygande om att vi har valt rätt väg. Bring it on liksom.

Kram ?

Ps. Några odlartips får du inte av mig, jag inser mina begränsningar ?

Jag läste din kommentar hos Tvången. Då är vi åtminstone ett par st som har haft ett annat tankesätt om det här med aldrig mer. Jag kunde/ ville inte sätta någon tidsgräns för det var aldrig mer som gällde liksom. Att börja dricka igen efter tex tre månader var inget som lockade från början. Jag behövde sluta för gott, så enkelt var det.

Ha det bra, och glöm inte att våren är den bästa och härligaste tiden för att ägna sig åt sportfiske...? Att göra det helt nykter lyfter det till ännu än dimension dessutom. Testa!

Jag har funderat på det där mer och mer för det brukar ofta sägas som en sanning att man inte får tänka aldrig för då fungerar det inte. Förvisso är det väl ofta så med råd man ger andra att det är underförstått att de inte är 100% allmängiltiga. Sen handlar det väl också om två saker. Det ena är ju att det är viktigt att kunna fokusera på här och nu och hur man mår och vad man gör idag. Samtidigt är det väl så att jag kommit fram till att jag ser på saker på ett väldigt annorlunda sätt än många andra gör, men inte ens det gör mig ju unik.

Jag har blivit meddelad att jag har en dag semester jag måste ta ut om den inte ska gå förlorad i Mars, så kanske kan det bli lite fiske. Jag har också ett jobbärende nästa vecka närmare mina hemtrakter så jag kanske ska slå slag i saken och fiska.

I övrigt är det 7 månader idag för mig.

Vad tycker du, har det hänt mycket med nykterhetstänket den senaste månaden? Själv minns jag inte när nykterheten var en issue för mig senast. Nästan provocerande att uttrycka så när så många här inne på forumet verkligen sliter stenhårt. Men det är ju väldigt skönt att det efter en tid inte blir någon kamp alls. Så länge man 1) aldrig glömmer, 2) aldrig tar första glaset.

Kram ?

Du firar månadsdag på samma datum som Andrahalvlek! Stort grattis! ? Stort grattis till Andrahalvlek också!? Man ”firar” väl kanske inte så mycket varje månadsdag när man passerat halvåret, men det är ett bra tillfälle att reflektera lite och känna sig extra stolt, viktigt.

Ja, det tycker jag du ska göra, passa på att komma ut och blöta kroken lite en dag. Jag tycker ofta att det inte spelar så stor roll om man får någon fisk eller inte. Det är känslan av att det ”kan” nappa när som helst som är så go. Lugnet och naturen i övrigt med olika fåglar mm gör gott också.

Tack för gratulationer! Ja, ibland kan det kännas något förmätet här att skriva när att allt tuffar på medan andra kämpar. Min tråd kanske ger en bild av att min resa var enkel och att det för mig bara var att sluta. Sanningen är ju att det egentligen var precis tvärtom och det känns inte i efterhand som en självklarhet att jag skulle lyckas med att sluta.

När jag läser andras ångestdrypande trådar, som t.ex Tvångens nu senast så känner jag en sådan stark empati just för att jag själv har varit där. Jag känner att jag vill förklara att det går och att det blir bättre bara man bestämmer sig, men jag upplever att jag har svårt att sätta det i ord för jag vet ju att det är svårt också. Just när man är där så kan det kännas så hopplöst. Som jag sa innan också så är det väl egentligen långt ifrån självklart att jag själv skulle lyckas med att ta mig ur det. Vem vet hur mitt liv hade sett ut idag om jag hade fortsatt.

Med det sagt är jag förvånad över hur lätt det är nu att avstå alkohol. Jag drömmer fortfarande ibland om jakten efter alkohol, kanske en dröm i veckan, där det ofta handlar om att jag måste pussla lite för att få till det så att jag kan dricka alkohol, för det finns alltid begränsande faktorer som stängande systembolag etc. samtidigt som jag försöker hålla det för mig själv så att inte de i min omgivning ska inse omfattningen, om än alls, av vad jag ämnar dricka. Handlar ju alltså i princip aldrig om själv drickandet i sig, utan mest jakten. Men när jag vaknar så har jag inget sug alls.

Jag är väl också mer säker på nu att jag skulle vilja kunna dricka normalt och om jag kunde det så skulle jag förmodligen göra det. Men det är en så retorisk fråga att den egentligen inte ockuperar särskilt mycket av hjärnans processorkraft, utan det är jag själv som har tvingat mig att fundera på det. Jag ser det på samma sätt som att jag förmodligen skulle leva ett helt annat liv om jag hade en miljard kronor på banken. Jag säger förmodligen, för jag har inte en miljard kronor på banken så jag ägnar ingen tid åt att fundera på vad jag skulle göra med de pengarna jag inte har. På samma sätt spenderar jag ingen tid på att fundera på hur jag skulle leva om jag kunde dricka normalt. Dessa retoriska tanke-lekar känner jag inte gör mig någon nytta.

Jag är inte ledsen för att jag inte har en miljard kronor. Jag är nöjd med mitt liv och jag är glad ändå för jag har så många andra viktiga saker än en miljard kronor. Jag säger inte det i ett försök att vara gullig(kommer inte på ett bättre ord), utan som ett rent konstaterande av fakta.

Så det är väl det som händer nu. Det känns som att jag blir stabilare och stabilare. Just nu önskar jag att det dröjer länge tills jag får fira ett år och att jag får njuta av tiden till dess.

Angående fiske så är ju inte att man får någon fisk särskilt viktigt, som du säger Torn. Då hade jag gett upp för länge sedan och framförallt hade jag inte gett mig på just flugfiske :)

En till sak jag har lärt mig är det där med perspektiv. Det kommer väl från nykterhet och meditation, kan jag tänka. Skillnaden är väl i det närmaste extrem. Förvisso har jag kanske aldrig varit en överdriven känslomänniska men jag vet att en dag kunde gå från toppen till botten på en inte så lång stund alls och då blev det ofta att jag tröstad mig med alkohol. Vilken skitdag, kunde jag tänka, och varför måste allt hända just mig? Men nu vet jag att det inte är sant. Det mesta är egentligen småsaker som händer, men med fel perspektiv så förstoras de upp.

Jag säger inte att jag är orubblig för ibland rycks jag med också, men för det mesta så kan jag se ur ett större perspektiv hur de flesta dagliga motgångar jag möter egentligen inte är något i det större sammanhanget. Jag löser det jag kan lösa och låter resten vara. Jag kommer inte ens på något exempel just nu på något dåligt som hänt den senaste tiden som skulle få mig på dåligt humör.

Vi blir mer chill som nyktra helt enkelt! Skönt att du känner dig så stabil. Jag är jätteglad för din skull ❤️ Jag minns din desperation i början faktiskt, du ger ett väldigt mycket lugnare och stabilare intryck nu. Förstås. Du är ju nykter sen 7 månader tillbaka!

Jag tänker också att det är svårt att råda nynyktra ibland. Det mesta vi påtalar måste man ju uppleva för att förstå fullt ut. Vi kan bara be dem hålla i och hålla ut, ha tålamod och försöka lyfta allt positivt med nykterheten.

Och jag hoppas att det är hoppfullt att läsa våra inlägg där alkohol numer är en icke-fråga oftast.

Kram ?

Visst är det skönt att slippa ägna sig åt när bolaget stänger, eller om alkoholen räcker, eller hur man ska undvika skammen att verka vara alkoholberoende, i bolagsköp...?..Att testa nya saker är jättebra, och kan leda till ny hobby, eller, okey det var inte för mig..Men då vet man..???

@Andrahalvlek @Torn

Kul att ni inte har glömt bort mig :) Jag har varit inne lite och ströläst här och där men inte hunnit ikapp i någon tråd och funderat på att skriva men det har inte blivit tid. Jag hade ett jobbärende som sagt inte så långt från mina hemtrakter och då passade jag på med ett jobesök till där jag misstänker att Torn inte bor så långt från och så var jag hemma hos min far. Det är ju Covid men jag träffar normal ingen, förutom på denna resan men vi höll avstånd, så det kändes ok att träffa honom på första gången på väldigt länge. Han träffar ju ingen heller. Dock han jag aldrig ta ut min semesterdag så det blev inget fiske. Men jag hann med att hjälpa min far med trädgården.

Hemma så har jag numer ett växhus i köket :o och vissa plantor börjar bli väldigt stora. Jag har precis fått klart en massa jobb och känner mig redig men ser fram emot en lite mer lugn helg nu. Jag hade en dag när jag var iväg då jag blev sugen på ett glas öl på en uteservering i solen och tänkte att jag skulle skriva om det här, men det blev ju inte så mycket av det. Jag var lite förvånad egentligen och att den dök upp och alkoholjävulen försökte nog med att jag nog kunde hantera ett glas efter ett så långt uppehåll, men där är jag nog ganska orubblig. Det var åtminstone ett sådant sug jag kunde resonera kring på ett logiskt vis och sådana sug har ju inget att hämta. Det är väl när det börjar bli irrationellt som det blir svårt.

Jag ska försöka läsa ikapp lite hos er i helgen nu när jag förhoppningsvis får det lite mer lugnt.

@miss lyckad

Så glömde jag också att du hade skrivit här :) Jag såg det inte ens förrän en vecka efter eller så, även om jag hade varit och skrivit på forumet om annat. Jag är inte så bra på att navigera här som sagt.

Gött att du kommer med ett livstecken!😅 Inte för att jag direkt trodde att du hade korkat upp, men man undrar ju lite vad som har hänt, när någon plötsligt blir knäpptyst här. Fiska kan du göra senare, det är aldrig försent för att fiska, och alla kan fiska är mitt motto. 🎣

Får du sug efter alkohol, så skriv här för bövelen! Släpp allt annat. Det är det första man ska göra tror jag. Jag läste till min förskräckelse att Varafrisk aldrig har skrivit här när hon haft sug. Det kan förklara en hel del till att hon har det extra kämpigt. Det är ju här på forumet som expertisen och hjälpen mot sug finns. Ensam mot alkoholdjävulen är man inte stark, särskilt inte i början.

Ha det bra !