Två LVM efter varandra honom måste du "köra över" om något ska hända. Vad ska du annars göra, invänta att han kommer hem från ett tredje LVM. Du har fått många bra råd om vart du ska vända dig. Ta emot den hjälp som finns och kanske löser det sig på ett mycket bättre sätt än du kan tänka dig. Det gäller bara att agera, att sätta bollen i rullning, göra det du måste göra och ofta blir det inte så svårt som man tror. Vi människor har ju en tendens att alltid förvänta oss det värsta och vi låter ofta rädslan styra vår liv. Min erfarenhet är att det inte blir bra. Läste någonstans att - när man gör rätt saker i rätt tid, ser universum till att det blir så. ❤

Ja, vi får hålla ihop igenom detta och stärka varandra.
De är verkligen optimister när det gäller husen. Min anser att han ska köpa men har ingen möjlighet till lån så undrar hur han tänkt göra med det.
Jag tänker hålla fast vid att jag vill köpa det eftersom det är mitt barndomshem men blir det för mycket tjabb och drar ut på tiden så tänker jag att jag måste släppa det. Skapa ett nytt hem och kanske vore det de bästa.
Tar det lugnt i helgen och lägger detta problemet att ta tag i nästa vecka. Jag tänker det som ett jobb och nu tar jag helg.
Vila dig i form du också så tar vi tag i det sen.

Kramar ?Azalea

Tack, jag behöver lite sparkar i häcken för att få lite fart och kraft att göra nåt konstruktivt.
Jag är vek och får så lätt katastroftankar och tappar då fotfästet .
LVM funkar ju bevisligen inte på honom och jag kommer aldrig att orosanmäla igen. Ingen nytta verkar det som.
Jag ska hålla mig förbannad nu och använda den kraften till att få saker gjorda för att komma vidare.
Han trodde aldrig att jag skulle våga skilja mig men det gjorde jag och jag ska visa honom att han kan inte bestämma över detta heller.
Men tack för att du peppar mig❤
Kram till dig?Azalea

Jag har ångrat så många gånger att jag inte var tuff från början och så ifrån när det började drickas mer o mer. Även på vardagar. Tänkt att kanske det hade blivit annorlunda då. Men jag har förlikat mig med att jag klarade inte att stå upp för mig själv då.
Det smög ju sig på och man trodde inte riktigt att det kunde bli så illa och visste eller vågade knappt tro på det som hände.
Herregud så mycket jag googlade omkring om alkohol och beroenden på den tiden.
Men vi ger ju inte upp hoppet och tror och önskar att nästa helg eller nästa dag ska det bli bättre och ordna sig. Det var nog sista gången??!! Plötsligt blir det normaliserat och då är det jobbigt när man inser det o ska försöka ta sig ur.
Jag tar till mig det att du delar personen och missbruket, bra sätt att kunna vara tuffare?

Hoppas du har en bra lördagskväll ?Azalea

Jag förstår dig och det är klart att man älskar den personen som finns där bakom missbruket men när missbrukshjärnan har övertag så spelar inget annat någon roll verkar det som.
Det var när det där hoppet om förändring gick över i att jag vill inte leva så här resten av mitt liv tog över som jag steg ur karusellen. Klart man vill tro på vad de säger men tillslut märker man att plattan liksom står på repeat.
Jag ville heller inte vara med att hjälpa honom med saker, vill han leva så så får han ta ansvar för sig själv.
Jag förstår och känner igen mig av det du skriver den där känslan av att inse hur det sjuka normaliserats och så ska man ta sig ur, det är tufft <3
Men du, oavsett vad du än hade gjort så hade han nog gjort samma sak. Det är inte du som ska göra något, det är han och ska han överhuvudtaget ha en chans och du så måste det destruktiva brytas.
Jag tycker mig känna igen något i din historia men kan ha misstagit mig, det är kontrollen.
Mitt ex tyckte att han liksom ägde mig tillslut utan någon tanke på vad han gav i relationen. Jag skulle vara med på allt; köra, städa upp osv. Han utvecklade som ett kontrollbehov som visade sig ibland, han intalade sig själv att "hon finns där, jag ska bara ta en fylla till" typ. För fyra veckor sedan så sa jag att det är över, jag accepterar inte det här längre.
Var rädd om dig Azalea och du verkar vara en helt underbar människa med massa empati och tålamod, var rädd om det och ta ingen skit. Ingen blir frisk av det.

Har haft en underbar dag. Första på jättelänge. Var på second hand och hittade en snygg jacka, tröja och en bänk som en kille hjälpte mig med att bära till kassan. Igår bad jag uppåt om att hjälp att stänga dörren till allt som inte fick mig att må bra och bestämde mig för det själv.

Hoppas din lördagskväll är bra med! /Nora

Jag släppte tankarna som du så Tröttiz? Gav fanken i det över helgen och har promenerat runda på runda i solskenet. Det ger energi känner jag och är så mycket bättre än att sitta inne och oroa sig.
Jag tror att jag har landat lite igen och lugnat mig lite. Klart allt blir upp i ner när han kommer hem och börjar dricka direkt. Blir förbannad och besviken och mest sörjer jag över att barnen mår dåligt utav det. Sonen blev så ledsen och han får lätt ångest så han är mitt största mål att stötta så mycket jag kan. I denna härvan så är det han som mår sämst och det är inte rättvist.
Läste nån stans idag att: Föräldrarna har ingen rätt till barnen men barnen har rätt till föräldrarna.
Solklart, vi har satt dem till världen och det är på vårt ansvar att finnas där för dem.
Så det är hög tid för hans pappa att steppa upp och ta det ansvaret.

Min dag har varit fin och imorgon tar jag på arbetshandskarna och ska driva på bodelningen. Pratade med honom ikväll och dottern har tydligen fått honom att lova att inte bråka om detta. Få se hur det går men han sa ikväll att han skulle gå med på det.
Håll tummarna?

Må väl fina vänner ?Jag är så glad över er?Azalea

Håller alla tummarna för dig!
Förstår din besvikelse över honom när det gäller barnen. Hoppas han kommer på andra tankar och det betyder nog allt för de att ha en mamma som finns där ?

Vill bara lite snabbt före jobb önska dig Lycka till i dag Azalea. Hoppas det går bra att dela allt så att det blir klart.
Sedan börjar en ny tid.....?

Du skriver att du hatar att vara hård och att du hatar att köra över honom. Känner igen mig mycket i såna känslor och tankar. Men du kanske kan se det lite utifrån som jag gör när jag läser ditt inlägg: det är inte du som kör över honom utan han som har kört över dig i över ett år nu. Det du gör är att vägra låta dig köras över mer nu, du reser dig upp och står upp för dig själv. Låt inte honom förstöra för dig mer nu genom sitt passiva motstånd och supande. Du kräver inget orimligt utan bara det lagen och faktiskt också sunt förnuft/moral ger dig rätt till. Låt konsekvenserna hamna på rätt person. Som det har varit i över ett år nu så har du tagit konsekvenser av hans val att fortsätta supa. Dags att han tar konsekvenserna nu. Du förtjänar att ha det bra! Tänker på dig idag och håller tummarna för att du får bra hjälp av tingsrätten. Många kramar ♥️

Usch, jag vet inte riktigt ärligt talat.
Jag har använt tiden nu till att sammanställa mina papper så noggrannt jag kan. Försöker använda både livrem och hängslen så att allt kommer med.
Han har varit i full gång med a hela tiden men han säger att han skickat in sitt. Är dock tveksam på vad han skickat så jag tänker att om mina papper är utförliga så kan det gå så mycket smidigare.
Det är jobbigt att pyssla med men det går och jag tar det som en avledare och jobb så tänker jag inte så mycket på vad han sysslar med.
Jag har fått så många sms som är både snurriga och taskiga under veckan så till slut ringde jag upp honom och så till på skarpen att han skulle lägga av. Det var skönt.

Snäll du är som skickar en tanke till mig❤
Jag mår bättre nu och har valt mig lite igen vid att ha orosmolnet hemma igen efter att haft det så lugnt senaste halvåret.
Försöker pyssla om mig själv och träffa vänner som jag tycker om under tiden.

Stor kram ?Azalea

Vad skönt Azalea, att du får lyfta blicken ? och så sorgligt att han inte kan få tillfriskna, men efter en sån behandling som han har varit på så verkar det rätt hopplöst. Jag har inte heller sett mitt ex på ca 1 månad nu, och det är så skönt att slippa vara uppe i det där tankemössigt på det sättet med närvaro, inbillar mig att det är lättare att gå vidare då, och du som jag har fina vänner
Kram ?

Hej Azalea,
Jag har inte varit här på länge. Har inte läst så mycket i denna tråd, utan jag vill sända dig en tanke på denna internationella kvinnodag. Kanske också för att uppmärksamma den för mig själv. Och påminna om att de små stegen är dyrbara. Att komma vidare. Och ge sig tid för att ta hand om sig själv med det som är bra för en.
Ta hand om dig på alla sätt!
Kram

Skönt att höra att det går lite framåt Azalea. Vet ju hur jobbig processen är. Hur man kämpar för att få det gjort.
Jag och mitt ex har gemensamma vänner som vi har hälsat på ibland, och kvinnan i den familjen säger också att jag blivit mer bestämd när det gäller mitt ex. Så det är bra att du ryter ifrån. Dom kan inte hålla på hur mycket som helst och vi bara ska stå bredvid och förstå. Bra gjort.
Hoppas så för din skull att allt blir klart snart. Styrka till dig?

Har haft ett par hyfsade dagar med väninna och hälsat på sonen. Det har varit mysigt men ändå tappade jag all oro och energi idag. Såå trött och håglös så jag fick inget gjort utan bara trampat runt. Lite deppig och smånervös.
Männen ringde och pratade lite på förmiddagen, gnällde över hur sjuk han var och jag blev så jäk...a trött på gnället och motviljan att gå ut i det fina vädret och orkade inte höra på det.
På eftermiddagen kom ett nytt elakt sms som han skickade i min, dotterns och hans chatt, så trist att hon ska behöva läsa sånt skit.
Men då blev jag så förbannad så energin kom tillbaka så ikväll postade jag alla mina papper och betalade min del till advokaten. Så lite nytta tog jag av ilskan, bästa tillfälket att få saker gjorda.

Kvinnodagen?Tack, självomhändertagande❣
Den är vår men inte bara denna dagen utan vi roffar åt oss alla 365 va?,!!

Kram till er allihop ??Azalea

Nu fick du mig att le Azalea. Att vi roffar åt oss alla 365 dagarna. Jaa jäklar, det behöver vi.
Bra att ilskan tog över. Då får man gjort saker.
Heja dig?

Ibland är ilskan en stark drivkraft kära Azalea. Förstår att energin tryter ibland, det gör den här med.
Så bra att du fick iväg pappren och betalat.
Hoppas du klappar dig själv på axeln emellanåt för det krävs en hel del mod och styrka att vara i den situationen. Måste du verkligen lyssna på hans gnäll?

Stor kram till dig och oss på kvinnodagen och alla de andra dagarna på året!
💕🌺🌞

Att använda pitbullen i mig och få iväg pengar o papper kändes så skönt.
Jag är hopplös på att skjuta sånt framför mig och ändå så himla onödigt🙄förlänger ju bara ångesten. Ja ja, får öva på att lägga känslor på sidan och bara göra.
Han har förresten också gjort sin del, vilket överraskade mig, så nu är bollen i rullning.

Japp👌Alla dagar är våra och vi delar bara med oss om vi har lust.

Ha det så underbart idag min Änglar🧡 Azalea

Advokaten ringde mig och jag fick veta att alla papper och betalningar är klara.
Trodde knappt att han skulle skicka in sin del så det är en positiv överraskning.

Sov sött 🧡Azalea