Aldrig ge upp, det är en framgångsfaktor i nykterhetsarbetet. Så glad jag blir när jag läser att du äntligen tagit hjälp och att det redan gått tre veckor med antabus, grattis! Det här kommer att gå bra.

Kram!

Promenader, meditation och läsning. Saker som får mig att må bra.
Jag känner mig lite trött och seg, förmodligen för att jag fortfarande får en högre dos Antabus än vad som fungerat tidigare. Det blir förmodligen bättre när jag kommer igång med motionen igen.
Det såg soligt och fint ut i förmiddags, så jag gav mig ut på en promenad. Drygt 10 minuter senare var jag hemma igen, med röd näsa och vita fingrar. Det blåste ordentligt och var svinkallt! Det får bli motionscykeln när vädret är så här. Världens tråkigaste motionsform! Man trampar livet ur sig i en halvtimme utan att röra sig ur fläcken, det enda som händer är att man blir svettig och öm i rumpan. Man får försöka intala sig själv att det är nyttigt, men det är inte lätt.
Men det kunde ha varit värre. Jag sitter åtminstone inte och pimlar vin på kvällarna längre, istället blir det en kopp rogivande örtte och en ostmacka framåt kvällen. Det är gott och ger mig en känsla av välbefinnande, och jag vaknar inte bombad och bakfull dagen efter. Om man bara tar tillvara på de små sakerna så känns det rätt bra att vara nykter!

Jag hoppas att alla gnetar på och aldrig ger upp!

Kikar in och blir glad, du ger dig inte. Ingen tid som ägnats åt nykterhet är bortkastad, du är där du är idag pga erfarenheter. Bra erfarenheter liksom dåliga kan man ta lärdom av, vilket du gjort. Så klappa om dig själv och se envist framåt. En dag i taget förstås ?kram Jullan

20 - 0 till det vita laget, men Onkel F är dopad 🤫. Antabus!
Varför sökte jag inte hjälp tidigare? Stolthet, misstro eller ren och skär dumhet? Det är faktiskt jäkligt skönt att slippa brottas med tankar på om jag skall dricka eller inte. Jag får kanske inte sug, men tankar på alkohol i vissa situationer som tidigare skulle ha lett till att jag druckit. Lite jobbigt ibland, men det är bara att släppa de tankarna. Bra träning inför den dag jag slutat ta medicinen.
Jag drömmer, som många andra här, om alkohol. Jag dricker ganska mycket och inser plötsligt, smått panikslagen, att jag gör det trots medicinen. Typ "Helvete, vad händer nu!?" Där någonstans vaknar jag. Lika otrevligt varje gång!

Tiden jag tillbringat här på forumet har naturligtvis inte varit bortkastad. Jag har läst (massor), skrivit lite och fått mycket klok feedback. Tips om bra litteratur likaså.
Det känns som om jag är redo att stänga dörren till alkohol och gå vidare framåt. En dag i taget och med en liten förändring åt gången.

@Onkel F skrev:"Det känns som om jag är redo att stänga dörren till alkohol och gå vidare framåt. "

Så troligt glad för din skull ❤️ Ditt inlägg andas lugn och stabilitet i allt det jobbiga. Det är så här det är. Det här krävdes, nu finns det bara en väg - framåt!

Kram 🐘

Anonym26613

Wow 🥳💪💚

Roligt att du är en av dem som medicin hjälper. Härligt 💚🙏🌸

Men jag tror det är viktigt att man fortsätter att arbeta med mentala saker och lär sig mer om själva etanol under tiden. Annars borde risken vara ganska stor att man får återfall när man slutar med medicin. Eller jag kan ha fel i just ditt fall. Men för mig är det oerhört viktigt att stanna i forumet trots att det går bra nu 💚🙏

@MMP, du har helt rätt. Jag har tagit Antabus 2 gånger tidigare, och det har slutat med återfall just av den anledningen. Jag var nykter i 3månader i somras på ren vilja. Längre än så räckte den inte. Jag proppade huvudet fullt med fakta om alkohol och läste en hel hög med böcker om att sluta dricka. Jag spikade igen dörren mot alkohol med buller och bång (trodde jag).
Kunskap och fakta är inte värt något om man inte förstår att omsätta dem till handling, så den här gången skall jag försöka ta det lite lugnare. Jag kommer inte att förbjuda mig själv att dricka alkohol eller tvinga mig själv att vara nykter.
Jag behöver jobba just med den mentala delen, att lära mig att välja saker som är positiva för mig istället för att falla tillbaka i ett destruktivt beteende. Alkoholen måste bli en icke-fråga i mitt liv🙏. Det blir inte lätt, men vem har sagt att livet skall vara enkelt?
Jag har ju Allen Carr, Annie Grace och sköterskan på beroendemottagningen på min sida, så vad kan gå fel?🙂

En positiv effekt och en obehaglig insikt.
Jag var hos en neurolog för en dryg månad sedan. Smärtor i nacken och axeln på höger sida, kraftlös i högerarmen. När jag försökt lyfta tungt har armen och huvudet börjat skaka. Sviter av en stroke för ett antal år sedan förstärkta av effekterna av ett för stort alkoholintag blev domen.
Efter tre veckor utan alkohol är problemen borta. En positiv och lite oväntad effekt.
Det som är en väldigt skrämmande och obehaglig insikt är att jag har varit på väg att supa till mig nervskador och förstöra hjärnans förmåga att skicka signaler till kroppen!😱
Uppenbarligen inget irreversibelt (ännu), men en hint om vart jag är på väg om jag inte slutar dricka. Inget som borde överraska egentligen, etanol ÄR en cancerogen och ett nervgift!
Välkommen till verkligheten, Onkel F!

@Onkel F skrev:"Efter tre veckor utan alkohol är problemen borta. En positiv och lite oväntad effekt."

Pust. Ja, alkohol kan ge all möjliga och omöjliga symtom. Tur att du har lagt det bakom dig nu, så att din kropp och hjärna får lägga all sin kraft på att läka.

Kram 🐘

Jag blev av med en massa fysiska besvär när jag blev nykter. Tex kraftig gikt i båda fötterna, avdomnade händer på nätterna, snarkande och andningsuppehåll, märkliga nervryckningar lite överallt, en ständig värk i levertrakten för att nämna några. Alkohol är ett jävla gift, så enkelt är det.

💪💪

Känner igen mig i att kroppen tar stryk. Jag hade ständig värk, orkeslös och uppsvullen. För att inte tala om tankeverksamheten som var oroväckande låg. Nu gläds jag åt motsatsen och dessutom gått ner 10 kg. Så fortsätt nu det kommer fler vinster framöver.

4 veckor nykter idag. Det fungerar bra med Antabus, även om den gör mig trött. Vet inte om det är det faktum att jag inte kan dricka som gör att jag knappt tänker på alkohol. Vissa saker är dock starkt förknippade med att dricka vin. Det kan säkert låta lite knäppt, men att se en film utan att dricka vin känns helt klart "ovant". Jag får helt enkelt lära mig att göra en del saker på ett nytt sätt, utan att pimpla vin medan jag gör dem. En liten förändring i taget.

En sak som hjälper mig är min meditation. Den hjälper mig att sluta älta saker som hänt under dagen (eller tidigare), jag kan släppa alla tankar och bara fokusera på...ingenting? En annan, jäkligt bra, sak är att jag har börjat lära mig att kontrollera impulser. När jag mediterar vill jag ha det tyst omkring mig, och jag fokuserar bara på min andning. Det är inte helt ovanligt att det börjar kännas lite obekvämt när jag suttit ett tag, eller att det börjar klia någonstans. Jag försöker låta det stanna vid att jag noterar känslan av obehaget och fortsätta fokusera på andningen.
Det går rätt bra, faktiskt. Om jag kan förhålla mig till sug eller tankar på alkohol är jag en bra bit på väg. Att notera att känslan finns där, men jag måste inte göra något åt den. Bara låta den vara.
Lite som några skrev till mig i somras när jag försökte sluta: En tanke är bara en tanke, en känsla är bara en känsla, den går över.

Det känns jäkligt bra att vara nykter så här långt, nu är det bara resten av livet kvar! Det är som att äta upp en elefant, en tugga/dag i taget så går det.

@Onkel F Det låter toppen! Stort grattis till 4 nyktra veckor! 🥳🥳🥳🥳

Med facit i hand har nykterhetsarbetet för mig handlat om: 70 % förändra vanor, 25% positivt tänk, 5% viljestyrka. Jag måste tipsa dig om Närvaropodden också, allra helst avsnitt #70 ”Alkoholism”. Jag skrev om det avsnittet i min tråd ”Andra halvlek har inletts” under ”Det vidare livet” idag. Just det avsnittet tror jag skulle förklara mycket för dig. Varför meditationen hjälper dig.

Kram 🐘

Det låter höra sig, fyra veckor är ju kanon. Tröttheten är en liten sak i jämförelse med vad det ger, antabusen alltså. Tänker oxå att du inte ska äta det i hela livet, så håll ut och håll i. Vi är med dig på resan. Jullan