Vill inte - kan inte

Måste säga Fenix att jag är superimponerad av din och andras outtröttlighet i kampen mot alkoholen! Skönt att du är tillbaka även om jag självklart hellre hört om en fortsatt nykter Fenix.

Kram!

för de orden Charlie. Nu inne på dag5 och det är verkligen svajigt i humöret. Har i alla fall börjat motionera för att få lite struktur.

för att du frågar. I helgen var vi på en miniresa med hotelövernattning, och det blev ett restaurangbesök med tillbehör och några glas på rummet . Inga orgier i alkohol, men så onödigt. MEN, jag ger mig inte, nu är det ny vecka och nya möjligheter!

Tjalle

Ge aldrig upp Fenix. Alla kämpar efter sina egna förutsättningar och bara viljan finns så finns det hopp.
Allt gott/Tjalle

Tjalle och Charlie70 för uppmuntran. Ja det är bara att kämpa på, viljan finns fortfarande kvar!

Och på mig. En dag är vi där, det är jag övertygad om.

Kämpa på nu, fina Fenix. ?

Eller kanske ska du inte kämpa så mycket, utan flyta med ett tag. Njuta och verkligen känna in de nyktra dagarna. Inte tänka så mycket på inte, aldrig, förbjudet...

Bara en tanke. Mig har det hjälpt i alla fall.

Allt gott till dig.

Kram

så jättemycket fina Vinäger! Det går inte så bra som jag önskat, men som du säger så en dag är du och jag där vi slipper kämpa så förbannat. Jag behöver nog börja med antabus igen, måste bara kolla levervärdena först. Kram!

Behöver du ta hjälp av Antabus, så gör det. Vad som helst som underlättar nykterheten.

Som sagt, jag tror på dig. ?

Kram

Skrev ett inlägg hos Dee som såg ut så här:
Har idag äntligen kommit igång med antabusbehandling, siktet instället på att hålla på ett år så att hjärnan får en rejäl chans att bli av med det kemiska beroendet. Måste helt enkelt få ett stopp om jag inte ska bli sjuk på allvar av mitt missbruk. Känner lite hopp att jag tagit tag i detta nu. Blir väl lite jobbiga dagar nu efter att ha druckit mest varje dag det senaste året.
Finns inget annat än att försöka,
bästa hälsningar till er alla, Fenix

@Fenix Välkommen tillbaka! Klokt beslut att börja med antabus igen. Nu kan du inte dricka. Och under tiden som kropp och hjärna får en chans att läka kan du jobba med den mentala biten - så att du inte vill dricka mer.

Kram 🐘

@Fenix Beundrar din ihärdighet från djupet av mitt hjärta! Finns det någon gräns för hur länge man kan/bör ta antabus? Kan man inte bara ta den resten av sitt liv om den nu funkar bra?

Kram!

Tack alla, blir rörd 😊
I morgon kommer min vän sedan 30 år, nykter alkoholist sedan lika långa tid, och övervarar att jag tar min antabus. I coronatider funkar inte längre vårdcentralen, men han blir min vårdcentral nu och två gånger i veckan ska vi träffas, ta en kaffe och mitt fall en sup antabus till den.

Ja, det är nödvändigt och jag är tacksam för det. Vaknade nykter en lördag morgon idag, den första på jag vet inte när och bara njöt. Nu har min fru blivit vittne till en tablett, och nästa blir på måndag. Sedan två i veckan ett år framåt enligt planerna. Ute på en längre resa idag ihop med frun, och kunde köra bil utan hinder. Hemma igen kom förstås tankarna på hur det kunde varit med 6-8 starköl i kylen. Men inget riktigt sug, vet numer att alkohol inte ger mig något som helst, det är bara mitt kemiska beroende som gör sig påmint.
Kram

En liten uppdatering! 16 mars första dag med hjälp av antabus. Nu två veckor i morgon och varje morgon är en njutning efter omkring ett års ständiga mornar med må dåligt. Tankar på alkohol, javisst, men inget riktigt sug eller längtan. Däremot längtan till nyktra helger. Fantastiskt.