Pausen höll kanske inte, men du hade en paus. Bra så!
Det är inte svårare än att ta en paus till nu direkt.
Med risk för att jag kommer att tapetsera hela forumet med tips om Närvaropodden - lyssna på avsnittet ”Vanor”. Det handlade så otroligt mycket om våra livsmönster och om att sluta klanka ner på sig själv. Programledaren berättade att han när han skulle sluta dricka eller röka bytte plats på sin klocka. På så sätt var han tvungen att bli medveten om sina vanor. Sätta namn på trollet och ta fram det i ljuset så det spricker. Nästa gång du åker till bolaget, tala om för dig själv vad syftet är
”idag åker jag och köper vin för att”
Bli gladare?
Ha roligt?
Och så en utvärdering på det, nåddes målet?
Det är en process att bli nykter och jag känner så väl igen det du går igenom nu. Jag hade kunnat skriva det du skrev tidigare.
Din man anar... Det gissar jag. Det märks... tja såhär i efterhand när mitt troll kommit ut i solen så är det många fler som märkt att nåt var konstigt. Ingen sa nåt! Jo min sambo när han hittade flaskor, min dotter sen också, som började ”kolla upp”.
Alkoholen gör en så passiv. Många här skriver om att vi är ”uttråkade.” Jag tycker att det är intressant att identifiera vad det står för H i HALT hungrig, hunger efter vaddå?
Du har kommit en läng väg genom att börja skriva här och sätta ord på det. För mig blev det första gången tvärstopp när sambon hittade min gömma. Då var jag nykter med ett par undantag i 11 mån. Från att precis som du gör nu verkligen misströsta om jag hade förmågan att sluta till ett totalstopp. Det gick förvånansvärt lätt. Men börja nu tycker jag. Ta hjälp om du behöver. Jag kanske där och då verkligen behövde signalen om att det var slut.
Jag gjorde ju inte läxan riktigt första gången jag slutade så efter 11 mån var det dags igen i 4 år med mer el mindre konsumtion men det är en annan historia.
Du har fått nog känns det som. Bra, börja där. Det är fullt görbart. Den ångest och självbild som du har nu är inget som du behöver leva med.

Kaffetanten88

Hej! Jag säger bara upp på hästen och fortsätt kämpa. Varje paus är värd något. Innan jag valde att lägga av helt. 3 månader nykter idag. Vet inte vad framtiden ger och kan inte lova att jag alltid kommer vara nykter men det är vad jag vill nu. Men iaf innan dessa 3 mån hade jag flera kortare pauser. Ibland dagar ibland veckor. Varje paus räknas så ge inte upp. Fortsätt kämpa. Va inte för hård mot dig själv. Vi är bara människor. Vi är inte helgon. Vi gör fel. Jag har också en son. Krävdes en orosanmälan för att jag skulle sluta påriktigt och ta tag i alkoholen och sluta helt. Tar nu antabus 2 dagar i veckan. Så jag tror på dig. Du klarar detta! Det tar bara lite tid att bearbeta alla känslor. ❤

@Amamdak
Din problematik påminner så om min. Jag har 2 barn på 5 och 7 år och dricker vin i ungefär samma mängd som dig. Dricker delvis pga uttråkad och är ganska introvert. Vinet tar upp så mycket tanketid och energi! Jag kan inte räkna med någon vidare stöttning från min man. Vill du köra ett nytt försök tillsammans med start på måndag? 90 dagar som långsiktigt mål, men såklart en dag i taget så om vi åker dit tar vi bara nya tag.