Hej,
Imorgon ger jag nykterheten ett försök. Jag skriver "försök" för jag har inte mycket tilltro till att jag kommer klara det. Känner mig inte alls peppad heller..

Vinet har blivit min bästa vän och jag har inte så många idéer på vad jag kan ersätta det med.

Jag läste igenom programmet här för 1 år sedan och minns att det stod att 90 dagar är rekommendation för att förändra en vana. Så jag får väl försöka med det då. Hoppas jag under resans gång lär mig att njuta av det riktiga livet.

Dag 1
Idag känner jag att det ska bli skönt med uppehållet. Kanske jag kan klara detta ändå...

Har beställt böckerna Tänka klart och Jag som var så rolig att dricka vin med. Läser trådarna här inne.

P. S, angående att klara eller inte, ge det lite tid. I början känns det som man förlorat något men vartefter insåg jag att vinet tillfredsställde bara ett behov som vinet själv skapat. I takt med att beroendet klingade av kände jag att jag faktiskt inte behövde ersätta vinet med något. Det växte fram, det blir verkligen lättare med tiden..

Vilken märklig reaktion.. Jag började gråta för att jag fått svar i min tråd. Jag berättade för min man att jag skulle ta paus från alkohol förra veckan. Han skrattade åt mig! Så nu, att få lite stöd, det betyder visst mycket för mig. Tack @Kennie!

Välkommen hit! Vi ska peppa och stötta allt vad vi orkar 🙏🏻 Lova dig själv en dag i taget: ”Idag ska jag inte dricka” så tickar tiden bara på. Varje nykter dag ger dig stabilare förutsättningar att klara nästa dag och nästa dag osv.

Kram 🐘

@Kennie skrev:"vartefter insåg jag att vinet tillfredsställde bara ett behov som vinet själv skapat."

Det där är så himla sant! Suget efter vin är ”bara” en form av abstinens. Hjärnan vill ha sin drog. Men får hjärnan inte sin drog så går abstinensen/suget över efter ett tag! Och då måste man låta bli helt, inte ”stödmata” med ”lite alkohol”. Det är lika dumt som att lyckas sluta med heroin och sen försöka ta ”lite heroin” bara på fredag-lördag. Det är ju dömt att misslyckas!

Kram 🐘

Hej, jag är också på dag 1 idag och hoppas kunna klara 90 dagar. Har gjort det förut men nu haft ett längre återfall med mer alkohol än tidigare (vilket jag inte trodde var möjligt) Vi får peppa och stödja varandra så gott det går. Vi fixar detta, en dag i taget!

Kaffetanten88

Heja dig och er! Det går och ni kan. En dag i taget blir tillslut 90 dagar. Efter 90 dagar vill ni kanske inte börja igen. Det är så skönt att vara så klar i huvudet. 😊❤

@Kaffetanten88
Ja, vem vet.. Kanske, kanske. Om några dagar kommer jag dock säkert börja fantisera om vad jag ska dricka och äta när 90 dagar har gått om jag känner mig själv rätt. Men kanske det är som Kennie skriver att genom att avstå lite längre från vinet så slutar också suget att komma. Jag kan bara veta om jag provar. Tack för pepp!

Tack till dig också @Orosmoln! Jag skrev i din tråd och hoppas vi kan följa varandra på en framgångsrik resa. 🤝

Kaffetanten88

Jag har varit med om båda. Förra gången jag var nykter 3 månader så slutade det med att jag drack. Denna gång vill jag aldrig mer dricka. Så man vet aldrig. 😊

Anonym26613

Välkommen in till värmen ❤🌸🙏

Härligt med nya ansikten. Ska bli trevligt att följa er @Ja må jag leva och @Orosmoln 💚🌸🙏

Första 3 dagar kan sammanfattas som 😩😨😢👿 Men typ 4e dagen blir 🙄🤔💚 och dag 10 😅🙏💪. Så sett delmål. Idag är vi alla nyktra. Första helgen är lite skakig men köp en jäkla massa godis och A-fri cider. Du fixar detta!! Du är inte ensam ❤

Hoppas du får en bra natt med god sömn Ja må jag leva! Det är ännu ganska tidigt men som du skrev i min tråd så känner man sig lite sysslolös utan den vanliga distraktionen. Känns skönt att dela starten med någon. Dag 1 har vi klarat!

Heja er,
@jamåduleva @orosmoln och @grezzlon
Ni anar inte hur många vi är som vill att ni fixar era dagar, ta hjälp av varandra- och av oss. Skriv och läs, vi är här. 🌸

@Grezzlon Grattis till att du också startat! Nu kör vi detta tillsammans! 💪
Tack för fin pepp @Miss Mary Poppins och @Se klart! Ni alla som skriver här inne verkar fullständigt underbara!

Sov gott @Orosmoln! 🌟

Förstår dina tårar, kände mig också skör och ensam i mitt beslut första dagarna. Tror inte någon i omgivningen riktigt förstod hur viktigt det var för mig. Vad tråkigt av sambon att skratta, varför gjorde han det? Min sambo har med tiden sett hur mycket bättre jag mår utan alkohol och tycker numera att det är bra att jag inte dricker, i början tror jag han tyckte att det var lite tråkigt och inte riktigt förstod varför. Angående att fantisera om vad man ska dricka sen, ja, undan för undan blev det mindre viktigt i och med att jag märkte att allt annat jag gillar fortfarande var roligt och gott. För mig blev det en positiv överraskning att god mat fortfarande var lika gott utan alkohol, och att guldkant lika gärna kunde vara en fin middag med efterrätt istället för vin. Och att jag njöt lika mycket av alkoholfritt bubbel i solen på semestern. Undan för undan slutade alkohol att representera lyx och guldkant. Och när månaderna jag bestämt från början hade gått kändes det där vinet inte så viktigt längre... Härligt att ni är flera som börjar idag, all styrka till er!

@jamåduleva @orosmoln och @grezzlon Heja er! Skriv, skriv, skriv och läs, läs, läs mycket här på forumet. Hjärntvätta er med nyktra argument. Craig Beck och Sober Leon kan jag rekommendera på youtube. Ni fixar det här - ihop!

Kram 🐘

Välkomna båda två!
Det beslut ni har tagit är så bra. Att städa ut alkohol är en bra början. Har man haft vin som tillflykt, avslappning och bästa vän behöver man nog ersätta det på nåt vis med goda vanor. Det kan vara en bra idé att ta hand om sig själv på andra sätt istället.
Det är ett så positivt val, din man förstår inte det ännu, men jag gissar att han kommer att märka skillnaden.