Du läser säkert mellan mina rader helt korrekt. Jag är positiv! Och jag är ofta orolig för mina barn.... Arbetar på att släppa sonen lite grand. Han är fortfarande bara 15, på väg mot 16 men jag märker att han inte längre är betjänt av min "bevakning" och uppmärksamhet hela tiden utan behöver finna sina egna vägar trots unga år.

Bra att du pratat med doktorn. Krya på dig!

Känner mig så imponerad av dig! Du är så grundklok! Kan förstå att du är orolig över dina barn...somliga föräldrar är det inte alls somliga hela tiden och somliga då och då. Men det där när man ska börja släppa taget lite grand...låta barnen frigöra sig...det är inte alldeles enkelt. Mina barn har aldrig varit särskilt formbara...har varit alldeles för orädda för att förstå sitt eget bästa. Du har kommit så långt på din resa...och att inte välja vin..det är så strongt. Även om jag inte kommit så längt i själva görandet så är du en ledstjärna för mig:)

Stor kram till dig!!

Intressant med ny sida. Måste säga att jag blir lite förälskad i den layouten också! Bra val Alkoholhjälpen med @Magnus i spetsen antar jag :-)

Saknar vissa grejer och är lite trög med att lära om men det är bara att inse att utveckling är konstant och jag följer med och är en del.

Har första barnfria lördagen på tre veckor. Sitter med mitt te och laddar för att städa badrummet. Känner inget intresse för det än så länge. Mitt mattantsprojekt rullar vidare. Hon konstaterade i veckan att jag nu är i balans d.v.s. jag har inte gått ned eller upp i vikt och blodsockret är under kontroll. Jag har en betydligt större förståelse för hur mitt mattintag påverkar min kropp nu än när vi startade för en dryg månad sedan. Nu påbörjas strax projekt viktnedgång. Projektet bedöms ta ett år och ska ske iterativt. Vi kommer alltså att strypa kaloriintaget i perioder för att sedan öka på det till vi hittar den nya balansen. Allt för att lura kroppen. Den får inte tro att ett onormalt lågt kaloriintag är det nya normala. Projektet kommer att ställa extremt höga krav på min disciplin. Jag som älskar god vällagad mat. Men inget kan väl vara värre än att sluta dricka rödvin eller snusa tänker jag. Hejohå!

Kram!

Ser att min bild blivit godkänd. Ville ha en bild men ingen stark känsla för vad så tänkte bara blomma. Valde denna, med många färger för att lite spegla vilka vi är här. Så många olika fantastiska personligheter med olika bakgrunder och ibland olika mål men som kämpar för samma sak. Att må bättre och få ett mer innehållsrikt liv.

Kram!

Fin bild Charlie!
Regnbågstema betyder extra mycket för mig! Och vad skönt att du är i balans. Därifrån går det att ta nästa kliv. Kram!

Halv dos Champix

Snussuget bedarrar så (mycket) sakteliga. Jag tar dag för dag och timme för timme i bland. Likheter finns med det forna vinsuget. Om det fortsätter så då vet jag att snussug förmodligen är mer eller mindre ett minne blott vid maj månads utgång. Bör ju kunna gå att uthärda. Eller hur? Någon vecka återstår på min halva Champixdos. Ska bli fint när den kuren är avklarad.

Kram!

Det här snus-slutandet som du tycks vara på god väg att klara av. Jag är så imponerad. Men ger mig också tro på att det kanske-kanske kan gå även för mig.
En liten tanke gror, tack för inspo. Kram!

Ubåt. Gör just nu en ubåt. Med det menar jag att kaloriintaget har minskats rejält från ena dagen till nästa. Inte min melodi alls egentligen. Jag älskar mat. Har säkert skrivit detta tusen gånger redan här på forumet. Om x antal dagar ska ubåten sakta gå upp mot vattenytan. Tappade kilon ska inte komma igen. Dricker konstiga drycker, får nöja mig med räkor när barnen äter skagen. En frukt om dagen, inte mer. Jaja. Positivt är att matsuget vinner över nikotinsuget. Vinsug? Existerar inte just nu. Minns i början av nykterheten då kunde jag bli sugen på vin när jag egentligen var hungrig. Det talar för att det är klokt att vänta en bra stund med eventuella dieter. Viktigaste först - nykterheten.

Kram!

Godmorgon Charlie!☀️
Läste din kommentar hos Mrx precis och började fnissa 😁...vadå tre kokta ägg mitt i natten!?😂
Somnar man på det? Berätta gärna, jag blir nyfiken 😁
Ha en fin tisdag!
Kram 🧡🌷🧡

@FinaLisa vet inte om du följt mig men jag har ju projekt ubåt just nu i syfte att gå ned i vikt. Just nu är det väldigt få kalorier jag får äta och i natt blev det svårt att somna. Först stökigt med flickan, sedan somnade jag och vaknade igen och då gav jag upp och åt de där äggen. Kolhydrater är inte "tillåtet" just nu. Äggen funkade! Jag somnade och känner mig utvilad trots betydligt färre timmar än jag är van vid nuförtiden. Tänker mycket på snus. "OM jag bara fick snusa skulle allt kännas lättare...." Bara fantasier, det vet jag. Ett par dagar kvar på Champixen sedan är det slut med den. Till sommaren känns det nog bättre!

Kram!

@Charlie70 💗
Jomenvisst följer jag dig och vet hur intensivt du kämpar💪💪
Du gör det så bra!!👍👏
Håller med om att ägg är jättebra mat som man håller sig mätt på.🥚🥚🥚
Gott också 😋 har man inga ägg hemma känns det fattigt...😊
Ha det så bra Charlie! 🤗
Kram 🧡🌷🧡

Tagit sista Champixen i dag. Tror medicinen gör varken till eller ifrån. Urjobbigt att vara utan snus och emellanåt undrar jag om det är värt det. Nu har jag gett mig tusan på att gå ned i vikt utan nikotinets inverkan och den tanken taggar mig. Ja, man får ta till de argument kan finna...

@Charlie70 Heja dig! Du är verkligen en kämpe. Det verkar som snuset nästan är svårare att sluta med än alkoholen. Jag hört från andra håll att det i princip är omöjligt att sluta snusa, så därför har jag aldrig ens försökt att sluta. Men du och Vjlo håller på och bevisar att det visst är möjligt!

Kram 🐘