@Backen123 fina backen. Det låter inte alls tramsigt. Jag gjorde samma sak för en stund sedan. Bad till högre makter om beskydd och hjälp.
Jag hade nog nåt slags högmod i att jag skulle klara av att gå in i detta med klara gränser osv. Men föll sedan igen.
Tack för dina ord, de gick rakt in i hjärtat och jag tar till mig vart enda ett. Tack ❤️

Märker hur mycket energi som går till ingenting. Missbruk och att vara anhörig är bara en nedbrytande och destruktiv spiral som går ner mot botten. Har känt mig totalt energi lös i några dagar men jobbar igenom känslorna och mitt ansvar i det hela.
Känns som en lättnad att landa i beslutet att ha Noll Kontakt och stänga dörren helt till honom. Har fått ett fåtal sms om hur hemsk jag är och går inte alls in känslomässigt längre. Ser igenom det. Bara snack.
Sömn, vila och att lyssna på mina signaler är den bästa medicinen.
Tänker att det är en bra lärdom i det här för det hjälper mig att lyfta och förändra min känsla till mig själv.
Att välja livet.
Hörde på tv4 för ett tag sedan att det kan förändra hjärnans signalsystem eller nåt att skriva ner 3 saker man är glad eller tacksam för varje dag som tips. Jag ska börja med det idag och utvärdera efter en månad om det känns bättre.
Just idag väljer jag livet, det ger hopp igen.

Skriver igen för att det händer så mkt inombords. Inser att jag blir så hård, stänger igen och går framåt så snabbt. Det ger styrka i stunden och det är en självbevarelsedrift men bakom skalet är det också en sårbarhet som jag inte vågat möta. Insåg nog precis att det är den här sårbarheten som jag behöver möta för att växa. Smärtan av att bli bortvald, att bli avvisad, att inte bli sedd, att stå så maktlös inför de starka krafterna som missbruket och medberoende innebär. Innerst inne är jag ju livrädd egentligen. Medbereondet och missbruket verkar i grunden vara väldigt lika men det utspelar sig på olika sätt. Handlar inte bägge om att fly från sitt inre? Sin inre smärta som man inte vågat möta, vårda och släppa in i ljuset?
Man döljer sin sårbarhet och går in i ett slags läge som handlar om att överleva och så väntar man på att ngn eller ngt utanför för sig ska komma och rädda en.
Svamlar nu men har ändå bestämt mig för att ta den platsen för att läka.
Det blir för ensamt att leva bakom en tuff fasad som ingen kommer förbi.
Inser att det återstår mycket jobb med mig själv, fler skal som ska skalas av..
Styrkekramar till er som behöver det idag.

Nu är du insiktsfull ❤
Tror du gör rätt i att stänga dörren. Ni kan prata längre fram om det känns som vad du vill. Nu är allt så infekterat!

Tror du har helt rätt i att både beroende o medberoende flyr från sig själv. Vi medberoende ser den beroendes problem o därmed behöver vi inte se våra egna problem. Vi är alltid lite bättre än alkoholisten. (!) Tycker vi. Vi har ett känslomässigt övertag o därmed lever vi i en falsk tro att vi är skyddade från att behöva känna vår sårbarhet, bli lämnad osv. O i o med att vi tvingas ta rollen som den starka så finns inte utrymme i relationen för att våga visa sig sårbar. Det är dessutom farligt i en missbruks relation då relationen inte bygger på just den tillit som behövs för att man ska öppna upp sitt innersta utan risken för att bli sårad. M.a.o finns inte plats för o ha en sund relation till sig själv samtidigt som du har en relation med en missbrukare. Insikter ja fått nu på vägen.
Kram fina!

@Morgonsol morgonsol.
Ditt inlägg kommer jag läsa om och om igen känner jag. Det är så mkt klargörande i din text. Tack för att du delar med dig av dina klokskaper 💓
"Ingen känner dagen förrän solen gått ner." ett citat som ligger varmt om hjärtat.
Kram ❤️

Det är ju toppen om mina insikter också kan hjälpa dig❤ Måånga snedsteg har ja gjort o snavat o trasslat in mig själv. Ja vet vad som inte fungerar o det är lite så ja lär mig. Tvingas ta en annan väg. Tvingas se saker som ja inte vill. Det är väl där den högre makten kommer in. När ja istället väljer att lägga mitt liv o missbrukarens liv i den högre maktens händer då är det inte längre min vilja som stångar mig blodig. När ja inser ja är maktlös då tillåter ja mig öppna mig för nya vägar o att komma nära sanningen om mig själv. I min sårbarhet är ja redo för förändring. Ja ber till min högre makt regelbundet. Det händer grejer när man är helt ärlig mot Gud o sig själv.

Ni är för härliga.
Fulla av visdom och just bad jag behöver läsa idag.
Känner att det där med ett hårt yttre är en liten skyddsmekanism. Hjälper att inte släppa iväg känslor och med det ord som man inte kan ta tillbaka.
Kan ju vara bra att använda tillsammans med Mr A men med vänner och familj behöver man hänga av den fasaden och få vara sig själv för en stund.
🧡🧡Azalea

Nu har väl den senaste fyllan början lämna hjärnan hos honom. Nu ska vi inte bråka för att vi älskar varandra och vill prata och är på väg till mig.
Jag känner att jag inte vill svara eller ha mer kontakt öht.

Gud vad det här tar på krafterna. Det känns sjukt helt enkelt. Som man varit med om ett världskrig, traumatiserad och sen kallas allting ett bråk. Det är väl mkt mer än det? Det är psykisk misshandel, otrohet, återfall, du har ett problem som du sakta men säkert är på väg att dö av men han ser det som ett bråk.

Jag blir fysiskt illamående när jag tänker på det och inser att jag behöver tänka på annat. I snart två år har detta pågått och den personen han blir när han dricker är ett monster, jag vet ärligt talat inte vem han är längre.
Allt känns bara som manipulation, ord och handlingar går inte ihop. Känner mig psykad av människan och rädd.

Önskar bara att den här mardrömmen kunde vara över snart.

Vi dras in i deras galna värld😔.
Att själv bryta mönster är vägen ut för att du ska tillfriskna själv från denna psykiska terror. Ja vet. Detta psykiska spel. Känns inte som det är.på riktigt. Det är ju helt absurt att allt ska "redas ut" när som sen får ångest vad dom gjort. Om o om igen. Same old story..

@Morgonsol ja, precis så kära morgonsol.
Nu har han varit utanför min bostad för att lösa det mellan oss. Jag har inte svarat. Han skriver att han förlorat allt pga av sitt problem med alkoholen och tar farväl. Det spelar ingen roll för mig längre vad som är sant eller inte av det han känner eller gjort, det som betyder något för mig är att bli frisk, må bra och kunna ha friska relationer i mitt liv.

@Morgonsol 🤣
Tänka nytt, den var bra 😉.
Jag säger bara tur att jag har flytten framför mig som jag ser framemot, det ger mig uppriktig glädje i allt kaos.
🙏 Breath in The magic and Breath out the bullshit 🙏❤️

Ja men dom kör ju samma visa om o om igen 😁 o vi ska varje gång svara på samma vis tycker dom ? Vi gråter o han förklarar vilken skit han är o lovar att ändra sig. Jadå. Nu är det ny behandling, ny psykolog eller vad de har för kreativa idéer. Men handling är det enda som räknas. Fatta!!

@Morgonsol ja, det var det där med förnekelse, projicering, bortträngning och gud och hans moster. Det är säkert en mkt fin dröm de lever i med kärlek och så någonstans därframme....Först ska man bara supa lite till, lite till, en sista gång..... Suck.
Så kan jag ju sitta och kritisera honom, det tar mig lika långt som när han kritiserar alla andra utan att titta på sig själv. Rannsaka sig själv. Tycker Azalea's förslag på att ha en bestämd dag med offerkofta låter bra så att man kan slänga av sig den de andra dagarna.
Jag undrar ärligt talat hur fasiken jag tänkt när jag stannat kvar i något som jag mått så dåligt av? Vad vill jag göra framåt? Hur vill jag må? Vad behöver jag göra för att nå dit?
Kram 🌺

Inser hur svårt men nödvändigt det är att omprogrammera sättet jag tänker på. Alla tankar cirkulerar runt missbrukaren även om vi inte har kontakt, medberoendet sitter verkligen djupt och i alla relationer.

Inser att jag jag tar ansvar för sånt som jag inte ska ta ansvar för och undandrar mig ansvar för det som jag egentligen ska ta ansvar för; mig själv.

Vad är mitt ansvar och vad är andras ansvar? Det är något som jag verkligen behöver dissekera och djupdyka i.
Vad är friska och vad är sjuka relationer? Vad är kärlek?

Så mkt frågor i mitt huvud som jag gärna vill förstå bättre. Jag vill verkligen ha en förändring i mitt liv nu.
Livet är inte oändligt. Är det inte dags att må bra nu?

Oo. Den nöten tar lite tid o knäcka. Vad som är ens eget ansvar o vad som är andras. Du ska inte söka efter en sponsor i Al-anon? Ja skulle själv viljaha en som gått igenom alla 12 stegen. Det bör gå snabbare att ha en att bolla med istället för att lista ut allt själv. Ja har börjat lite intervjua mina vänner som har en fin relation med sin man. De har barn ihop o varit ihop länge. Ja behöver lära mig o förstå hur en frisk relation är. Har mycket att lära !

Exakt som du säger så har ja i så.många år nu tagit ansvar för andra o flytt från mitt ansvar över mig. Tyckt ja varit så duktig o bra. Men nu förstår ja att ja gör inte bra.. Ja fråntar andra människor sitt ansvar o sen blir andra irriterade på mig att jag inte tar ansvar för mig. Skyller ifrån mig som ett barn. Tål knappt kritik. Osv.

Det är nu vi söker efter vår rätta identitet, Nora. Det är dags att tillbaka makten över oss själva. Tillsammans ❤ Kram

@Morgonsol kanske är det en god idé att söka en sponsor och gå igenom de 12 stegen. Personligen har jag problem med den strukturen och alla regler, känner mig för styrd på ngt sätt men skulle däremot kunna tänka mig att jobba igenom stegen själv eller med någon annan privat.

Ja, det allt handlar om att hitta tillbaka till sig själv och sin identitet. Fint att bolla med dig, det är en pågående process inom en och man utvecklas tillsammans och för sig. ❤️