Nu har det gått några dagar och jag står benhårt fast i mitt beslut, jag har tagit till alla verktyg jag har för att stå på mig. Det var projekt övertalning, ge mig 3 månader - jag ska visa att jag tar det på allvar, göra behandling, prata med kurator, ta antabus ja, vad du vill. Som du hör, han är inte redo att göra det som krävs och han vill inte ge upp drickandet. När jag har motstått alla övertalningsförsök känns det som att han är lättad, han ser fram emot att få dricka fritt (spekulerar jag i). Men jag känner mig fri och ser fram emot framtiden och det är härligt. Ska nu gå och prata med kurator och beroendeterapeut, så jag får kommer en längre bit på vägen i mitt medberoende. Jag har också läst min tråd och är så tacksam över den. Jag kan svart på vitt se hur svårt jag hade det för ett år sedan och nu är det bara aningens bättre. Så skönt att luta mig mot detta. Jag kan också känna för egen del - nu vet jag. Jag gav honom 1,5 år till och förklarade vad som stod på spel. Han tog inte chansen utan slarvade bort den, så nu får han ta konsekvenserna. Och jag kan känna att jag har gjort allt, jag behöver aldrig fundera, "tänk om det hade gått..." Så nu är vi i full fart att leta nytt boende och ska sälja det vi har.

Härligt 👌
Jag stannade också länge, 10 år, innan jag hade landat och kommit till min slutpunkt.
Kunde då också med gott samvete säga att jag hade gjort allt för att stötta, skälla, hjälpa you name it.
Känns tryggt att veta och nu ska vi lägga all den kraften på bara oss själva.
Lycka till med allt fix o don, det är ju mycket som ska ordnas, och hoppas du hittar ett fint hem till dig❣

Bamsekram🧡Azalea

Vad glad jag blir av att läsa din styrka i texten, styrkan av att kunna se bort åt det andra livet, slippa tvivlet, oron, hur att tänka för att orka. Vi vet att det är tufft att gå, det är så mycket hopp i dom år man fortfarande trodde, att inse sig besegrad av alkoholdjävulen. Men det är så skönt där på andra sidan, visst mår man dåligt där också, man slickar såren och drar på sig offerkoftan med jämna mellanrum men det är aldrig i närheten av att bo under samma tak med en icke tillfrisknad beroendesjuk. Men jag som förälder känner mig stolt nu, jag tog ansvar för mina barn ( mitt ex är inte pappa) jag tog ansvar för mig själv. Heja dig, tänk dig våren i en ny tid, det kommer bli bra. Jag minns oss i påsk ifjol, fy fan vad vi är bra ❤

Ännu en lördagkväll i sängen!
Idag har allt varit bra, vi håller på att fixa det sista inför fotografering av huset på måndag. Vi jobbar så bra ihop😢 Blir så ledsen igen.
Sen är det ju fredag och obligatoriska helgdrickat! Drar på sig offerkofta hur jobbigt han tycker det är eftersom jag slänger ut honom och tvingar honom att köpa en lägenhet han inte vill ha. Jag påminner att han har druckit bort sin familj men se det örat vill han inte lyssna på och då kommer tjatet och elakheterna. Jag tar då min tillflykt till sovrummet och är både ledsen och lättad att jag tagit steget.
Projicering kanske? Han talar om för mig hur dåligt dottern mår av detta att hon inte vill flytta och att jag är ego och bara tänker på mig själv! Jag blir provocerad av såna kommentarer även om jag vet att han är sjuk

Klassiskt!!
Att säga sånt bara för att få oss att må dåligt är klassiskt.
Jag får höra exakt samma plus att jag är en översittare och vänder barnen ifrån honom.
Han förstår verkligen inte att de inte vill prata med honom när han är full, det går inte in.
Så stäng av öronen och försök att inte lyssna, det är ju missbrukarens ord.
Så skönt ändå att ni kan jobba tillsammans och få fint inför försäljning. Det får du vara tacksam över och sen vet man ju aldrig hur framtiden blir. Kanske blir detta ett uppvaknande och att ni sen kan ha ett bra förhållande till varandra.
Du är starkare än du tror 🧡Azalea

Tack Azalea! Jag stänger öronen och står ut. Fint också att vi kan jobba på och han för det mesta är nykter, det blir så mycket bättre då. Så det är jag mycket tacksam för. Har just nu många undergångstankar för hans skull och på ett sjukt sätt vaknar samvetet😱. Så jag tränar på att ta hand om mig.