Äntligen är jag här. Nu efter många års dividerande, läsande och funderande är jag här.
Jag tror att jag inte har ett beroende men jag har ett riskbruk, jag kan den kvällen jag dricker inte sluta. Oftast inte. Jag dricker inte flera dagar på raken, tar ingen återställare, men är snarare megabakis och kan inte dricka dagen efter. Jag dricker till jag får en black-out helt enkelt.
Nu har jag sökt hjälpt. Träffade läkare igår, hämtade ut mina Naltrexon idag och tog första tabletten vid 15 tiden i eftermiddag.
Drack senast alkohol i fredags.
Här är jag.

@Kärring tycker du ska modifiera ditt nick till käring. 😘
Du är på så god väg! Vandrar hand i hand vid din sida. Vi fixar detta! Vi är så värda att blomma ut och bli den bästa versionen av oss själva. Lagom till sommaren.
Tänk dig friheten att en sommarkväll kunna ta bilen och ta ett kvällsdopp! Eller åka och titta på solnedgången nånstans. Ta en sväng in till stan. När du vill. Hämta upp barnen vilken tid som helst på dygnet. Friheten!
Det enda vi behöver göra är att INTE ta en endaste klunk alkohol. Hur svårt kan det vara? 🌺❤🌼

@Miss Mary Poppins jag blir extra varje gång DU skriver! Tack! Du inspirerar och lyfter mig ska du veta. Vilken resa detta är. Vilka underbara människor som finns här på forumet. Vilken kamp vi kör. Tänk vad vi visar våra familjer, barn, vänner. Det är en fantastisk känsla att ta tag i sitt eget liv. Jag sprudlar.

Mina alkoholfria tips efter första vita helgen. Det råkade ju vara en långhelg dessutom med många risker eller snarare möjligheter.

☀️🌝🌞☀️🌝🌞☀️🌝🌞☀️🌝🌞☀️🌝🌞☀️🌝🌞

1. Alkoholfritt öl. Det finns många goda. Lidl har två varianter som inte är speciellt dyra. Ser ut som vanligt öl, så vill man inte flasha till alla att man dricker a-fritt så är det ett alternativ. Triggar inget sug hos mig.
2. Alkoholfri cider. Finns i olika varianter. Även light.
3. Mojito. Fun-light mojitosmak och sprite zero. Jag undviker inte aspartam, annars spricker det. Ta ett fint glas och massor med is. Ha i extra mynta om du råkar ha det till hands.
4. Sanbitter. En aperitif som finns att köpa på bolaget. Små små flaskor. Rött och bittert som campari. Ta ett fint glas. Massor med is, en flaska Sanbitter, sprite zero och citron ur flaska. Woop woop. Perfekt att smutta på innan middagen.

Ibland är det kul att festa till det med nåt gott och giftfritt i glaset. Även för oss torra, vita, tråkmånsar.

☀️🌝🌞☀️🌝🌞☀️🌝🌞☀️🌝🌞☀️🌝🌞☀️🌝🌞

Dag 12 börjar! Onsdag. Förra veckan, första onsdagen lärde jag mig att onsdagen är triggern att dricka på fredagen. Den väckte suget som jag höll dämpad på torsdagen. Sen kom fredagen och då fick man...
Denna andra onsdag blir det fokus på annat. Kanske ska kolla på en riktigt bra film.
Ha en skön dag alla kämpar!

@Fröken H Exakt hur svårt kan det vara!? Vi fixar det! :)
Jag har försökt att ändra mitt namn till Kärring-Drake faktiskt :D Men hittade inte riktigt på var man kunde göra det.

Anonym26613

Så fina ni är 🥰 Aprilgänget rules ⚘💪💚 Härligt att ni alla poppade upp samtidig. Kan föreställa mig att när ni träffas så öppnas det några flaskor Nosecco med jordgubbar 💫🧚

@Fröken H Haha visst är den söt?! 😄 Tyckte den passade och plus, om jag byter namn så kommer ni ändå känna igen mig 😁
Vaknade tidigt som fasiken men känner mig stark fast jag är lite rädd för helgen som närmar sig. Men jag ska klara det här, jag ska det!
Igår tänkte jag lite så här; Hm, sen när jag mår bättre så kan jag kanske dricka liiiite ibland... Åh, dumma hjärna, nej det kan jag ju inte! Jo, ett tag kan jag det och sedan spårar det igen. Borde ju lärt mig det nu, efter typ 30 år. Ja, inte för att jag varit full i 30 år, men ända sedan alkoholdebuten för typ 30 år sedan har jag ju haft ett dåligt ölsinne och spårat med jämna mellanrum.
Jag vill bara stänga av hjärnan när den drar igång så där. Jag gick ut och rensade en rabatt istället, det hjälpte faktiskt! Och lyssnade på Rebecka Ålunds Jag som var så rolig att dricka vin med.

Idag blir en bra dag! 🥰

@MrsWB Ja! Så skönt att känna sig starka tillsammans! <3 Klart att vi fixar det här, det måste vi! Och om vi snavar och faller så lyfter vi varandra!
Idag känner jag mig verkligen som en drake! Stark och modig, fast inte så grön då 😁

Anonym26613

Ush då finaste @Fröken H 💚
Det är så typiskt att det alltid ska komma något som stör balansen 😔
Jag är själv så tacksam att jag valde nykterhet, så jag vet att mina beslut och reaktioner numera grundar sig i mina äkta känslor.
Det tar några veckor innan lugnet infinner sig. När känslostormarna var som tuffast och jag bearbetade min separation så låg jag bara på rygg och sa till mina känslor "ok, kom då, vad vill ni??" . Och så märkligt, när jag lät dem komma och jag lyssnade på dem, så förlorade de sin kraft och förnuftet blev starkare.
Känslor är läskiga, men de växer starkare när vi motarbetar dem. Så behandla dem som småbarn. Lyssna, men gör inte alltid som de säger ❤