Hej! Ny medlem här sen några minuter.
Idag är första gången jag erkänner för mig själv att jag är alkoholmissbrukare. Sitter med tårar i ögonen, undrar hur kunde jag bli så här? Har varit så lätt att skylla på ensamheten i coronatider. Man behöver ju tröst o "nåt roligt".
Men sanningen är att jag druckit mer eller mindre dagligen i måånga år. Varit utbränd 2 gånger o så här i efterhand är jag övertygad om att alkoholen varit en bidragande del! Även om livet varit jobbigt med relationer o bråk i familjen. Så är det nog alkoholen som fått psyket att lägga av.

Läst några av Era inlägg o känner att jag tack o lov inte är ensam! Känns SÅ bra att jag "vågade" anmäla mig här! Det är ett Första steg! Tjohoo!
Jag har ännu inte berättat för någon även om flera av mina vänner o barn vet att jag dricker mycket. Men inte hur mycket. Men ska ta upp kontakten med min underbara terapeut o börja med att erkänna för henne. Hon vet redan men väntar på att jag själv ska ta steget. Vi har pratat om det tidigare men jag har skyllt på att livet är trist o att jag har kontroll. MEN det har jag inte!
Kram på Er alla där ute.

Kaffetanten88

En dag i taget! Ibland en timme i taget! ☺️❤️ Efter ett tag blir suget mindre och mindre. Tänk inte så långt fram. Starta bara dagen med att tänka att idag ska jag vara nykter! Det är så himla olika för alla. Vissa behöver tänka en dag i taget för det ska funka. Jag behövde ge upp helt och erkänna att jag aldrig mer kan dricka för att det skulle funka. ❤️

Jag drar varje morgon ett visdomkort. O idag stod det "Fortsätt att vara positiv". O det ska jag VERKLIGEN vara! Ser mig i spegeln o ser att två dagar utan alkohol redan visar piggare ögon. 🙏
Det värsta är att jag innan påskhelgen gjorde en storbeställning av vin för hemkörning.🙈 Så det står nu 20 flaskor bubbel, 7 flaskor rött o 2 dunkar rött i skåpet.😱 Det blir en extra utmaning...

Hade jag inte haft Er på denna sidan hade jag med 100% säkerhet öppnat en flaska bubbel o i snabb takt druckit upp den ikväll!!
Har varit på ett familjemöte där alla dränerar mig fullständigt. Jag är högkänslig så det gör det ju inte bättre. Jag tar in varenda ens känslor o alla mår dåligt på något sätt..
Jag vill bara krypa ur mitt skinn, äta onyttigt o dricka VIIIIIN!!!
Men jag åkte till Maxi. Köpte frukt o bär, Goda drickor o ska äta min hälsosamma middag jag redan förberett. Jag SKA klara denna kvällen!!!!👏🙏🤩 TACK för att ni finns här!!😍

Anonym26613

Jag fattar inte hur folk lyckas med att ha alkohol hemma. Blir så imponerad! Jag är väldigt kontrollerat när jag är utanför hemmet. Men när jag är ensam så har jag noll i viljestyrka.
Grym du är 💪💚

@Miss Mary Poppins Tack! Det är ett eldprov! Får se hur länge det håller. 🙈
I vanliga fall vågar jag bara köpa så mkt som jag tänkt dricka upp. Så tar en dag i sänder🙏

TACK!! OM ni visste MrsWB o Kärring vad glad jag blir när ni frågar hur det går!!🙏😍 Fick tårar i ögonen! Det har gått bra. Men både igår o nu på förmiddagen tänkte jag; Ska jag kanske lägga en flaska bubbel på kylning om jag blir sugen ikväll? Men Tack vare Er så ska jag absolut inte göra det. 🤩
Jag ska istället gå till Maxi o köpa nåt alkoholfritt bubbel. Var där häromdan o tittade o det fanns flera olika sorter. TACK än en gång för Er stöttning!!😍 Det stärker mig att det finns några som "håller lite koll på mig"🤩
Önskar Er båda en riktigt bra o nykter dag!!🦋🌺 kram

@Cilla8

Klart vi tänker på dig!🥰

Det låter ju toppen! Nu ska du bevisa att man kan ha en grym fredag utan gift!! Du är stark och bra och vi finns här och stöttar dig! Lycka till med shopping. Tänk också på vilka godsaker du kan köpa...det är 1.500 kcal i en flaska vin😂

Hörs senare💋

Jag har nu berättat för två av mina närmaste väninnor hur illa det faktiskt är. Båda blev mkt förvånade! De visste att jag drack en hel del men inte SÅ mycket! De sa båda att de märker ingen skillnad på mig om jag är nykter eller berusad. Jag är rolig, glad, sprallig o lite galen även i nyktert tillstånd. 😀 Men jag har aldrig haft problem i sociala sammanhang. Utan det är när jag är själv o känner mig ensam o livet är trist som jag behöver tröst som det bli alldeles för mycket. Så tänker jag: imorgon ska jag iallafall inte dricka. Men redan på morgonen efter känner jag suget o så kommer kvällen o jag dricker igen! Mer än jag tänkt.. 🙈

@Cilla8 klart vi tänker på dig! Ni hjälper mig så mycket så det är inte klokt så det klart jag vill hjälpa er tillbaka!

Bra gjort att prata med dina vänner, så kanske ni kan göra roliga saker utan alkohol tillsamman så slipper du tänkta så mycket på det. Starkt o modigt att berätta!

Jag ska också köpa andra goda drycker och längta tills jag kommer i mina bästa byxor igen utan att vara alko-plufsig över magen 😁 Massor av kalorier i alkohol!

Jag är som du, de flesta av gångerna, glad o sprallig både nykter o onykter, men ibland förvandlas jag till en riktigt otrevlig person under influens av alkohol. Det, och att jag inte mår bra rent fysiskt är de två största orsakerna till att jag vill sluta. Jag tror inte att någon utomstående fattar att jag har problem heller... kanske vågar jag också berätta för vänner?

HJÄÄÄLP!! Nu börjar det bli jobbigt! En köttfärspaj i ugnen som doftar gudomligt. Har köpt en flaska rött alkoholfritt. Vågar inte öppna o smaka om den är drickbar..
Nu känns livet tufft på riktigt! Ska jag inte få det härliga lugnet i kroppen ikväll som alkoholen ger?!

@MrsWB Köpte mina favoritgodis Never stop. Hoppas de går väl ihop med Lindeman's röda!!🙏🙏
Jag kände efter på min öppna röda dunk. O det var knappt något kvar! Tack o lov! O öppna en hel flaska är det inte tal om!