Anonym26613

Så bra att du berättar och reflekterar 🙏💚 många kloka tankar där. Bra jobbat! 👏👏👏

Synd att barnet fick ytterligare en negativ erfarenhet. Men så är det med alkoholen. Vi tror att den är lösningen när det i själva verket är problemet.

Nya tag och framåt bara 💚🙏 du är inte ensam 🌸❤🌸❤🌸

Å så var det dags att börja om igen. Nu har det blivit för mycket drickande igen de senaste månaderna. Jag vill tilbaka till då när jag lyckades hålla upp i 9 månader. Mådde så mycket bättre då. Hade en inre plan att sluta dricka 1 januari. Men då jag fortfarande mår mer än skit efter helgens urballning så tänker jag att idag på Lucia, är nog en bra dag att sluta igen. När jag blir piggare kommer jag att förhandla med mig själv, om att få dricka lite till jul och nyår. Jag vet det för jag känner mig själv. Men om jag lyckas avstå, då kommer jag känna mig stark.

Det är så jävla tråkigt att jag inte har några gränser och inte kan säga stopp efter ett glas eller två. Jag har ju vart medveten om det så länge.....men det hjälper inte att veta om man ändå fortsätter dricka.

Jag har fått högt blodtryck sen sist.....känner att jag spelar rysk roulette med mig själv när jag hinkar i mig glas efter glas.

Idag har jag 2:a dagens baksmälla.....men jag är ändå nykter....så måste det förbli nu.

Tack AH för att ni finns.

@Tezzan Hej och välkommen tillbaka!
Nu har jag inte läst din tråd än men tänker att du har säkert många bra strategier sedan tidigare som kan hjälpa dig nu igen.
Det blir att kavla upp ärmarna igen och ta fram det där pannbenet som behövs i början 😊.
Hoppas jag får läsa mer av dig och din resa framöver 💖

Usch! Så ligger man här och ojar sig dagen efter igen....

...har läst igenom min egen tråd. Inser att det verkligen har gått upp och ner o fram och tillbaks för mig de senaste åren.

Även om jag inte lyckats hålla mig helnykter den sista tiden så tycker jag att jag har förändrat mina alkoholvanor lite grann. Jag dricker inte lika mycket hemma längre. I takt med att mitt barn blir äldre och mer iakttagande/frågasättande om vad jag dricker osv så har jag faktiskt dämpat mig och dricker väldigt lite eller oftast inget hemma på helgerna så som jag brukade göra innan. Däremot så har jag druckit desto mer under utekvällar/ konserter osv. Senast var igår....jag lovade mig själv att ta det lugnt...men gick det väl? Nej! Jag tappade nog räkningen efter nio öl eller nåt.... Jag tog mig hem i rimlig tid....men kunde jag ta mig till jobbet idag? Nej! Huvudvärken och tröttheten från helvetet och så lite kräkning på det. Hejja mig-eller inte. Så tråkigt att jag inte kan tygla mig....känns nästan som om jag dricker mer/hetsdricker nu när jag dricker mer sällan än förrut. Jag blir så trött på mig själv...varför slutar jag bara inte helt?

Hej,
Var inte för hård mot dig själv. Det du beskriver är väl vad man kallar kontrollförlust, också en typ av alkoholberoende även om man inte dricker så ofta. Att sluta dricka efter typ tre öl är väldigt svårt, då har man liksom redan bedövat den del av hjärnan som skulle hålla koll. Något jag tänker är att det är viktigt att ta tag i problemet, ta den hjälp du behöver, och inte tänka att det går över av sig själv. Sjukvården eller digital hjälp som detta forumet, testa vad som passar dig. Och mitt tips är att börja med tre vita månader för att rensa hjärnan och få lite perspektiv.

Uppdatering! Idag var jag på konsert och drack bara 1 öl innan. Kunde nog skippat den med så här i efterhand, den var ju inte ens god. 😆 Hursomhelst de sista åren har det väl inte varit så många nyktra konserter i mitt liv. Men jag måste påstå att det blir bra mycket intressantare när man är nykter, man noterar så mycket mer som man inte hade gjort annars när man varit dragen. Både bra och dåliga saker. Det jobbigaste är väl dock när fulla människor vill prata med en när man själv är nykter. Åh herregud så mycket ointressant man får höra. 😂. Det värsta är när insikten når en att så där jobbig brukar/brukade jag också vara. För nej tyvärr har jag inte nått helnykterheten men jag vandrar åt rätt håll tror jag. Det blir några steg fram och några steg bak. Men så länge framåt leder så är jag nöjd

@Tezzan Bra att du går åt rätt håll. Och visst är det roligare när man kan höra och se vad som verkligen händer och hur det låter. Tänker då på konserten och inte alla fulla människor…😬

Men herregud var det svårt för mig att sluta då! Ser nu att jag varit med på sidan i över 5 år. Men har jag slutat? Nää.....😒 Ibland är jag supermotiverad och ibland inte.... Just nu borde jag verkligen bestämma mig, men det är inte lätt. Denna helg har det druckits för mycket. Jag har dock klarat mig ifrån värsta baksmällan, som jag nästan alltid har med migränliknande huvudvärk. Men däremot ligger jag här med söndagsångest och extrem trötthet.....jag vet hur skönt det är när man är helt nykter längre perioder....så därför ska jag nog bestämma mig för 3 vita månader. Ja så får det bli....men det blir inte lätt. Nån som vet vart jag ska hitta motivationen?