....började dricka som 14 åring. Alltid fullast! Nu 40+ och trots familj och barn är det samma som gäller... ligger på i genomsnitt 25-40 standard glas i veckan. Går inte en vecka utan minnesluckor och ångest. Och detta har pågått i 25 år!!! Hur är det möjligt!? (...med ett par 9 månaders pauser). Varför kan jag inte bara vara måttlig? Duktig??

Har läst allt som går att läsa om alkohol, från fakta böcker till ”Jag som var så rolig att dricka med” och ”Njutningsparadixen”.... Vill ju också förändra mig!!

Förr var det ganska kul, jag är var nog ganska kul och party men de senare åren har det gått för långt, istället för att vara den roligaste på festen/middagen är jag den som går hem först - för att jag är för full...sluddrar, kan inte gå ordentligt och kommer inte ihåg något...Har jag inte vett på att gå hem eller gå och lägga mig så gör jag bort mig... Hur gick jag ifrån kul party tjej till det här??

Barnen tycker att jag är pinsam och drar sig undan, mina vänner tycker att jag är jobbig och min man säger ”du är inte till din fördel”...

Påsklov imorgon - skulle vilja ha en vit påsk - är det ens möjligt!? Vad ska jag säga rent socialt?? Är det dumt att börja med en långhelg som i vanliga fall brukar var massor av vin varje dag??? Eller är det faktiskt helt rätt?

Jösses vad jag önskar att jag kan skriva 7 dagar nykter om en vecka!

(PS. Glömde tillfälligt Corona när jag skrev men vill för god ordningsam säga, vi håller avstånd, ses ute, är är försiktiga och har antikroppar..)

@Fröken H @ Cilla8 @Kärring

Ja vilken underbar känsla det är och sömnen är ju Juhlin - sover som en stock!! Idag ska jag vårstäda på landet, tvätta alla lakannoch hänga ute, sola med en bok och njuta av livet ! Ikväll blir det nog en hel flaska Richard Juhlin alco fritt bubbel ( om jag inte får socker chock ;-))

Njut av dagen så hörs vi när suget slår till😂👌

God nykter morgon alla! Känns som en tjejhelg, vi är alla så pigga och höga på livet! VI GJORDE DET! KLARADE FREDAGEN!
🌞🌻❤👊🌸🎈🌞🌻❤👊🌸🎈🌞🌻❤👊🌸🎈
@kärring: jättefint (be)skrivet om den store Draken. Draken är sen ymbol för kraft och styrka i Kina.
@mrsWB underbart hur du omprogrammerar associationerna som du har till stugan. Det går att lägga sig nykter där! Och vakna fräsch.
@Cilla8 det finns många nya giftfria favoriter att upptäcka! Isbitar/fint glas gör ibland stor skillnad.
Jag var nere i köket nyss och skar upp frallor och la på plåten så dom får jäsa lite till. Sen frukost med färska frallor och melodikrysset!
Ha en underbar förmiddag, bästa brudarna, så ses vi senare här. Kram!

Ett sånt härligt positivt gäng med brudar att komma in till @MrsWB @Fröken H @Kärring😍👏🌞
Tittade mig i spegeln o såg en fräsch välmående kvinna med klara ögon titta tillbaka🤩 Annars tittar jag mig inte i spegeln i onödan efter helgkvällar med mkt vin.
Tyvärr sänker ensamhetskänslan min glädje över min nykterhet. 🙈 O alla känslor som jag vindränkt kommer till ytan. Men jag är fullt medveten om att de måste få komma fram, bearbetas för att sen lämna mig för gott.. 🙏
Jag drar varje dag ett kort i en grupp jag har o idag kom;
Omega
"Seger! Din önskning är på väg att bli uppfylld. Fortsätt med ditt arbete"

Skickar med de orden till Er🙏🤩
Önskar Er en underbar dag!🦋🌺🌞

@Cilla8 Ja hela gänget är ett stort stöd för mig!
Just nu behöver jag lite pepp, sitter på parkeringen utanför Bolaget medan sambon är inne o köper vin. Jag talade om att jag inte tänker stå och frysa i en kall klä in dit när jag inte ska dricka 😂

Men, nej är inte sugen för fem öre👍🏽☺️

Anonym26613

Oh, hur gick det! Starkt att du markerar så ❤💪
Jag ska inte alls in till systemet i år. Det kommer att begränsa mig vad jag än sedan väljer att göra.

Nykter lördag 🥰❤🙏

@Kärring mycket bra att sitta kvar i bilen. Jag hängde med sambon förra veckan till bolaget, då var det ingen kö. Annars hade det inte varit värt det. Jag köpte några alkoholfria varianter av cider och bubbel. Jag har upptäckt att det mesta går att handla i mataffären.
Det var intressant att gå på bolaget och bestudera folk och beteenden. Jag tänkte att många därinne har mycket mer allvarligare problem än jag. Jag hoppas folk söker hjälp.

Jag mår så bra! Hoppas ni också gör det brudar.

Hello Girls
@Kärring @MissMaryPoppins @Cilla8 @Fröken H

Bra jobbat idag! Precis kommit hem och beställt sushi - hällde upp ett glas alkohofritt Chardonnay men slängde det och hällde i Tonic Zero - äckligt och onödiga kalorier 😂😂

Känner mig inte sugen idag - riktigt skönt!!! Hur känner ni er? Njut av kvällen och solen! Vi är ju sååå bra!

Tack för att ni finns!

Anonym26613

Här går det bra 🥳💚
Väntar lite till med att ta fram myset. Ser framemot Let's dance. Petra Mede är så rolig 🙈🤣 Har aldrig tittat på det tidigare, men fastnade för hennes roliga skämtar.

Inte det minsta sugen på A. Skulle faktiskt kännas riktigt konstigt att bli full nu... 🥴😅😁🤣

Håller med dig
@MrsWB !! Bra jobbat!! 💚🥳

Här går det också bra! 2 timmarspromenaden gjorde mig trött och mör i kroppen. Vilade en stund. Klockan är redan dags att att ha börjat med middagen länge sen! Hällde upp ett stort glas äppelcider light, Coops. Lite besviken på den töntiga smaken.
@MrsWB visst är det inte alltid gott med a-fria varianter. Det är lite som vegoprodukter, ibland är det bara att välja nåt helt annat. Som du skriver, så onödiga kalorier att hälla i sig, till ingen nytta.
Sambon piffade upp min tråkiga cider med Fun Light Mojito och lite citron. Han har redan druckit 3 öl. Men han kan ju hantera det.
@Miss Mary Poppins min forum idol! Det blir nog Let´s Dance här med. Mest för att jag älskar Carola. Min girlcrush.
@johnhalsey70 det är bra att du vet vad du inte klarar av. Min sambo får dricka vad han vill när han vill. Jag känner att det här med uppehållet är mitt beslut. Men ja, hade jag verkligen inte klarat det hade det varit andra besked här.
@Kärring och @Cilla8 även ni är i mina tankar.

Lördagkväll. För många första, andra, tredje. Mycket energi och driv här. Så befriande att kika in här ibland och verkligen känna att ni finns HÄR. NI som är som JAG.

@johnhalsey70

Det är faktiskt inga problem och maken dricker på som vanligt - nu njuter han av ett glas vitt😂 Går på pannben men är inte sugen idag.

Om du inte klarar att ha något hemma - rensa👌🥰 Identifiera triggers och undgå dem!

@Miss Mary Poppins Det gick kalas! Sambon handlade vin, drack en flaska o somnade 😂
Så nu sitter jag här o tittar på tv medan han snarkar. Han kör med den gamla hederliga; Jag måste få sova eftersom veckan på jobbet varit så jobbig.
Jo, hej man blir ju så rolig o pigg av alkohol... not!
Jag känner mig stark o fri ☺️💪🏼👍🏽

@Cilla8 Jag har inget vin hemma, hällde ut det i söndags. Sambon köper vin men det är ju hans vin så inga problem för mig. Vill verkligen inte dricka så det går bra. Kändes lite jobbigt just när vi åt och han öppnade flaskan men annars ingenting.
Fattar att det måste vara sjukt jobbigt att ha vin hemma! Låt dem stå i skåpet, där hör de hemma. I garderoben och de ska inte komma ut! 😁

@Fröken H Ja, jag ville inte ens gå in! Känner inte för alkoholfria viner heller känner jag, tror det bara kommer att trigga mig faktiskt.
Tranbärsjuice är min grej till mat, gott!
Sedan tog jag nåt glas läsk med en liten chipsskål. Känner mig nöjd och glad ☺️

Anonym26613

@Kärring Ja, det är inget vackert syn när folk blir sömniga av A. Aldrig har jag blivit sugen på A av att se fulla människor 🤣🙏

Så otroligt duktig du är Kärring 🙏🌸💚 Tack för sällskapet under helgen. ❤❤❤

Ni är grymma tjejer!👏💪 Jag började kvällen med tranbärsdricka till middagen hos kära mor. Så gott det var!🙏 När jag kom hem efter Let's dance tänkte jag att jag ska dricka upp det sista i rödvinsdunken. Jag vände o vred på den tanken. Vill jag verkligen?! Är det värt dessa sex dagars uppehåll? Vad utsätter jag mig för?
Tänkte även Faan Jag sviker ju Er! @MrsWB @ Fröken H @Miss Mary Poppins @Kärring🙈 Först tänkte jag att jag berättar inte..
Jag ljuger o låtsas att jag varit nykter..
Men så gick jag in i konversationen o läste.. O känner att jag kan inte ljuga!! Jag MÅSTE stå för vad jag gör!
Så erkänner härmed att jag druckit 4 dl rödvin ( mätt upp i dl mått). Det var jättegott! Jag njöt av varje klunk. Jag känner mig nu lätt berusad. MEN jag vill INTE ha mer! 👏🙏👏🙏 Minns inte när jag "bara" drack en halv flaska?? O var nöjd.
Så nu gäller det imorgon. Ett eldprov!! Ambitionen är INTE en droppe.
Livets prövning fortsätter..
Natti 😴

@Miss Mary Poppins Nej du, nu när jag är nykter märker jag ju hur ofräscht det är med alkohol... 😶

Tack! Och tack själv för sällskapet, det betyder så mycket! Var gång jag känner mig osäker går jag in här och läser och blir starkt och orkar stå emot 🥰❤️🐉