Anonym26613

Härligt att ångesten släpper ❤🌸💚 Grattis till en vecka 🥳💚 så bra med terapi och diagnos. Låter som du fått en rivstart 💪

Kram 🌸💚🌸💚🌸

Dansen

Livet rullar på, typ 2 v nykter nu. Det känns jättebra, saknar inte att dricka.

Jämfört med förra gången som jag slutade tror jag att jag har blivit bättre på att vila, och förstår mig själv lite bättre.

Från att ha fått adhd diagnos så förstår jag varför jag känner mig så trött och zombie hela tiden. Har ju fuskat till mig energi jag inte har med hjälp av alkoholen, för att jag inte orkat med att inte orka något. Alkoholen har också hjälpt mig att fokusera, efter ett par glas har jag kunnat få lite saker gjorda.

Så jag upplever inte att jag har mer energi nu, bara att jag har lite mer lugn. Försöker vara snäll mot mig själv och tillåta mig själv att vila, det är okej att inte orka något annat än att se en film och lyssna på någon podd efter jobbet.

Hej @Dansen ! Jag har som du varit där också, nykter en längre tid och mått bra. Sen kom vintern och jul/nyår med extrema mängder vin.... nu nykter i 20 dagar och jag ska till en alkoholterapeut nästa vecka. Har också troligen ADHD som min son fått av mig.

Hoppas vi kan följas åt här nu och hålla oss nyktra! Kram!

Dansen

Håller mig fortsatt nykter och det känns bra. Känner mig stark i mitt val att sluta. Det känns enklare när man har gjort det en gång förut, känner igen mina "faser" nu.

Har börjat känna mig mer som mig själv och skrattar mer, och känner mig mer innerlig när jag väl hittar rätt umgänge och aktiviteter. samtidigt som jag får lägre "lows". Jag går lättare in i stress på jobbet har jag också märkt, och känner mig generellt väldigt utmattad (har gjort det länge men hållt ut för utredningens skull), börjar förstå att jag borde byta jobb rätt snart till något lugnare som funkar bättre med min adhd alternativt kanske sjukskriva mig.
Försöker hålla ut nu till på tisdag då jag kommer få medicinering och vill se om det kan hjälpa.

Har skaffat mig ett bra nyktert umgänge nu till skillnad från förra gången. I det sociala sammanhanget tycker jag att det är väldigt skönt att det inte finns någon press på att man ska dricka, och jag har faktiskt mycket roligare. det ger mig massor av bra energi.

Försöker att tänka på att hitta vad jag egentligen trivs med och mår bäst av.

Dansen

@Ztark-are vad fint att träffa dig som är i likande situation, det är speciellt att tänka att ens förvirrade inlägg här kanske kan hjälpa någon mer :), följs gärna åt här! 20 dagar är starkt jobbat! Har du träffat alkoholterapeuten och hur var det, skulle du rekommendera att göra det? Har du funderat på att gå utredning?

Fint att höra att du mår bättre. Klokt att byta jobb på sikt, har man en ohållbar arbetssituation så brakar man nog igenom för eller senare. En psykolog jag träffade en tid konstaterade krasst att ja, du kan fortsätta ha alla dina bollar i luften, och då kommer du behöva fortsätta träffa mig för att hantera din stress. Drog sen ned på tempot och mådde inte oväntat rätt mycket bättre...