Någon som fått neuropati av sitt drickande? Och kan dela med sig av erfarenheter?

Hej Erik,
Jag vet inte helt säkert att det beror på alkohol men jag har under många år haft problem med nervsmärtor i händerna som förvärrats markant efter alkoholintag. Detta har helt försvunnit sedan jag slutade dricka, minns inte hur lång tid det tog dock!

Hej Erik,
Jag vet inte helt säkert att det beror på alkohol men jag har under många år haft problem med nervsmärtor i händerna som förvärrats markant efter alkoholintag. Detta har helt försvunnit sedan jag slutade dricka, minns inte hur lång tid det tog dock!

@Erik1990 @Gullranka Det känns inte som att det är så vanligt här på forumet och jag har ingen egen erfarenhet av det, men jag har pratat med många som har haft väldigt svåra problem med neuropati och samtidigt leverskador då. Det låter inte som något man vill vara med om direkt.

Jag såg i ditt andra svar Erik, att du verkade ha ganska svåra problem med det. Vad jag förstår så blir det flesta åtminstone bättre efter att ha slutat med alkoholen och sen finns det ju viss medicinering som man kan ta till. Det kan också hjälpa att hålla sig borta från socker och processad mat.

Jag vet inte hur vanligt det är så det är svårt att säga om det inte finns någon på forumet eller om det kanske är något man helst håller för sig själv i så fall. Om jag förstår det rätt så är det första symptomen oftast i händer eller fötter och det kan kännas som ett stickande, brännande eller smärta och med tiden kan det bli värre och mer permanent.

Hej Erik1990
Ett tag sedan du skrev ditt inlägg, men kanske läser du ändå. Om inte kanske någon annan har nytta av svaret.
Jag har neuropati i fötterna, men enligt vården inte orsakat av alkoholen (Har säkert bidragit) utan diagnosen är diabetes-neuropati på grund av obehandlad diabetes under lång tid. (Flera år). Dock samma symtom. Som TappadIgen, skriver, en brännande stickande smärta, men också "elstötar" i fötterna och smärta när man går. Oavsett orsak är detta ett allt annat än roligt. Min diabetes börjar det sakta bli ordning på. Dock kommer det ta lång tid att läka de skadade nervtrådarna. Dock ska de läka. Oavsett orsak, blir symtomen värre av alkohol.
Om man har problem med händer eller fötter, druckit under lång tid och kanske undvikit kontakt med vården skulle jag säja att steg ett är att be dem testa ditt blodsocker. Som "Alkis" är man ju predisponerad även för detta!

Skadade nerver växer ej tbx ….detta är progressivt precis som alkoholism . Alkohol orsakar detta . Jag har fått neuropati pga av mitt missbruk . Det leder o slutändan till invaldilitet . Musklerna dör i ben och armar