Ja, jag beundrar er som har familj och barn och ändå lyckas så bra!
Jag har inga barn med får ändå inte tiden att räcka till för avkoppling :-S
Fast, jag har ju en annan typ av "familj"...

Finns det en möjlighet att gå tillbaka till oregelbunden arbetstid, eller har du bytt jobb helt?

Du kämpar bra!
Önskar dig en bra nykter måndag!
Kram

Jempa, du har väl inte försvunnit?
Säg i alla fall att du inte har gett upp!

Det är tredje gången gillt!

Kram!

Har inte skrivit här på flera månader...jag orkar inte dricka men jag orkar inte heller vara nykter. Känner mig så fruktansvärt låg, har problem med ryggen och leder och har ont, har varit i Corona-karantän 2 veckor. Innan dess massa hemmajobb och inställda saker. Jag inser att jag dricker väldigt mycket av tristess, för att fly vardagen. Sen inser jag oxå att så fort mina rutiner med träning ruckas av olika anledningar så vill jag gärna dricka. Har druckit nästintill dagligen nu i 3 veckor. Vill helst befinna mig i nån dimma när livet skaver men jag inte kan sätta ord på vad det är. Har varit här inne o läst den senaste månaden men inte kommenterat. Skäms nog och känner mig så fruktansvärt låg. Vet liksom inte vad jag ska göra för att må bra just nu så då dricker jag, och tänker det e skitsamma. Har ju inte ett sånt alkoholproblem att jag blir plakat och får minnesluckor eller beter mig, bara att jag går runt i en konstant dimma. Vet inte om jag vill sluta med det heller men vill ju ha en förändring så därför vågar jag skriva här nu ❤️ Läste nåns tråd här om nån som älskade den bedövade känslan man får av alkohol, har nog insett att jag är en av dem...hjärnan slutar ju surra när man dricker men jag kan ju inte stänga av den annars 😊 vet inte vad jag vill med detta inlägget men tänker att jag kanske tagit det första steget mot ännu ett försök till förändring.

Heej! Jag tror att många haft behov av den bedövande känslan man får av alkohol. Jag är/var en av dem. Jag har varit nykter i 5 dagar efter år av vindrickande dagligen. Med några korta uppehåll som är lätträknade🙈 Också druckit av tristess, ensamhet. För att slippa känna, tänka.
Men idag fredag, när man "får" dricka o jag sitter här nykter så har lugnet lagt sig.
Vågade inte ens drömma om att jag skulle känna så här, en fredag!! Har verkligen bara tagit en dag i taget. O fått MASSA pepp härifrån! Alla är så omtänksamma o kloka!

Önskar dig Lycka till till att ha tagit första steget!🙏👏 Du har vågat skriva här. Fortsätt med det. Vi lyssnar o finns här! O känn dig stolt för varje litet steg.. 🙏 Det gör jag!💪
Gammal klyscha men Rom byggdes inte på en dag..
Men en dag i taget blir till slut veckor, månader, år.. 💚
Kram på dig

Jempa, min vän! 🤗🤗🤗
Jag blir så glad! Du är tillbaka! Nu får jag starta dagen med ett leende - helt och hållet din förtjänst!😊
Du skriver att du nog skäms, jag förstår känslan för jag har ju också "krupit" tillbaka efter misslyckanden några gånger. Men skippa "skämset", sträck på dig i stället, var stolt för att du är en av oss som aldrig ger upp! Det är det som betyder något.
@Jempa123 skrev:"nån som älskade den bedövade känslan man får av alkohol, har nog insett att jag är en av dem...hjärnan slutar ju surra när man dricker men jag kan ju inte stänga av den annars"
Jag tillhör också dem med surrande hjärna. Jag har morrat och fräst en del i min(a) tråd(ar) över hur jag ska hantera det när jag inte dricker. Ffa hade jag ju inte tiden att koppla av utan a...
Tills jag insåg att om jag vill leva, alltså på riktigt och inte gå runt bedövad, så har jag hela livet på mig!
Jag har lagt fokus på att må bra, börjat göra saker bara för att må bra. Vila mera, meditera (!!!), promenera mm. Det tar inte mer tid än att dricka när jag väl har "stuvat om schemat". "Surret" finns kvar, men jag kan hantera det bättre nu. Och så slipper jag ältandet, rädslan och skammen som kommer med drickandet - det är värt sååå mycket!

@Jempa123 skrev:"vet inte vad jag vill med detta inlägget men tänker att jag kanske"
...vill stötta och uppmuntra dig när du tar första steget mot ännu ett försök att förändra.

Det kommer att bli bra!
Ett steg i taget, en dag i taget.
Aldrig ge upp!

KRAM!🧡🌻

Åh Miss Mary Poppins och Soffi ❤️ Beundrar er så! Som ni kämpar på. Cilla, 5 år, wow!

Det är som om jag känner mig gången. Mår inte bra när jag dricker men inte heller när jag e nykter. Förknippar det mesta med alkohol och hamnar i katastroftankar att inget ändå kommer bli kul eller att jag inte kommer kunna göra nåt om jag inte dricker. Och vad ska folk säga, har haft alkoholstopp innan o gör jag det igen kommer ju folk tro att jag har problem...hahaha det har jag ju men det vill jag ju inte att nån ska veta.
Konstaterar dock att dricka gör mig lat, jag läser inte, tränar mindre, är inte närvarande och livet bara går. Får panik i mellanåt att jag kommer vakna upp o vara gammal o har levt mitt liv i dimman medan jag nästa sekund tänker att det e skitsamma....ja massa svammel o tankar från mig...

Vaknar som vanligt olustig i kroppen eftersom jag drack vin igår. Jag har liksom en autopilot inställd på det just nu som jag inte kan ta kontrollen över. Vill vara nykter men tänker redan på hur det då ska bli nästa helg osv. Det var så enkelt första gången när jag var nykter 3 månader. Var så stark efter det o tänkte att jag kan ju sluta när jag vill, men det har blivit svårare och svårare. Fattar inte att man e så knäpp. Å ena sidan tycker jag inte att jag hr nån tid utan att livet går så snabbt, å andra sidan befinner jag mig ju ofta i en dimma så jag använder ju inte i tiden alls. Allt jag mår bra av, träning, vara ute, vara närvarande som mamma, läsa minskar när jag dricker ändå gör jag det.... ja lite söndagssvammel från mig. Kram till er alla kämpar där ute ❤️

Kaffetanten88

Hej Jempa! Jag har också misslyckats många gånger. Har denna gång varit nykter nästan 4 månader. Inte mår jag bättre för det. Livet är inte roligare. Tränade mer när jag drack. Hamnat i depression. Men jag tror att tar jag mig ur och förbi detta så blir ett nyktert liv mycket bättre. Jag tror det blir vad man gör det till. Kan tänka mig att för vissa krävs det mer än för andra. Mer jobb än bara sluta dricka. Det ligger mer bakom. Förlåt för mitt svammel! Något i din text fick mig att vilja skriva. Tanken att du inte mådde bättre när du var nykter kanske. ❤️

@Kaffetanten88 tack för din kommentar. Jag vet inte men tror jag mår bättre när jag e nykter en längre tid för det gjorde jag de 3 månader jag var nykter. Dock blir man ju inte en annan människa så allt man har i form av mående finns ju där ändå. Dock vet jag ju att alkoholen inte gör något bättre, den bara dövar. Att vara nykter blir ju att se och känna det som skaver och kanske inte ha någon bedövning att ta till...samtidigt har jag ju massa saker jag vill och som jag gillar som jag inte gör när jag dricker och alla dessa saker får mig att må bra. Ja massa nytt svammel då 😂😂😂 men mkt tankar just nu. Kram 🤗

Jag vet inte alls vad som är sant, men när jag drack så var det så mycket tråkigare. Jag blev verkligen passiv att att dricka. Nu tror jag att det även berodde på järnbrist i mitt fall, men jag tänker att det är så svårt att identifiera hur saker är när man mår bra, för det märker man inte förrän man gör det. Tror inte att jag hade en depression men det är ju skillnad nu. Funderade så många gånger då på varför livet kändes tråkigt, tidigare gjorde jag saker hela tiden. Skrev, målade, spelade musik... och nu hittade jag ingen motivation. Inte för att livet är så hejdundrande kul nu heller, men jag tror att för mig är skillnaden att jag är här och nu. Inte ständigt på väg och då är jag här och nu även i soffan i vila, men framförallt gör jag saker och får saker avslutade. Det är skönt och små små saker är roligare nu.
Så jag funderar mycket på det där med tråkigt. Vad är det egentligen? Jag tycker att det är tråkigt att slötitta på tråkiga program på TV, jag tycker det är tråkigt att inte komma igång med saker jag vill göra och jag tror absolut att alkohol gjorde att det blev svårare att komma igång.
Jag tyckte aldrig att alkohol var roligt egentligen, men det finns saker som är så mycket roligare nu. Eller tråkiga saker är roligare nu helt enkelt. För mig beror det nog på att jag inte ständigt är på väg någonannanstans. Och jakten på alkohol eller den kemiska kock man får av alkohol det förstör så mycket i vårt belöningssystem.

@Jempa123 skrev:"Det var så enkelt första gången när jag var nykter 3 månader. Var så stark efter det o tänkte att jag kan ju sluta när jag vill, men det har blivit svårare och svårare."
Ungefär så står det i början av min (nuvarande) tråd också..
Ibland gäller "Just do it" även om man inte kan se fördelarna tydligt för stunden. Du kommer att hitta dem, jag törs lova det!
@Jempa123 skrev:"Att vara nykter blir ju att se och känna det som skaver och kanske inte ha någon bedövning"
Ja, och det kan kännas tufft. Men du får möjligheten att ta tag i det som skaver på riktigt, låta det "läka ut" istället för att skyla över och dränka.
Ta steget!
Du har gjort det förut, du vet att du kan!
Det kommer att gå bra och - var snäll mot dig själv!!

Kramar! 🤗🤗🤗

Härligt Jempa! Du vaknar nykter idag, stort grattis till det!
Glöm aldrig att ALLA nyktra dagar räknas.
Men det är snyggt om man kan få till en svit, eller hur? 😉
@Jempa123 skrev:"livet som skaver lite i allmänhet" Jag vet ju inte hur ont skavet gör, men kan du stå ut med det? Bara låta det vara? För det blir ju inte bättre av alkohol, det vet du ju. Dessutom så ser det ut att bli sol idag, för mig blir det mesta lite lättare när det är sol. Så hänger du på och kör den här dagen nykter också?
Du kan! Du mår bättre utan alkohol! Det har du själv skrivit!

Skulle en massa "svammel" om att det är skitsamma dyka upp så skriv av dig här, sätt det på pränt, se det svart på vitt - då kommer du att se att det är inte alls skitsamma!

KRAM! 🧡🌻

@Soffi tack för dina fina ord ❤️🤗 jag kör nyktert idag med. Vet att inget blir skillnad av att jag dricker trots häcken full på jobbet och surr i huvudet. Ska duscha och lägga mig tidigt och läsa när allt vardagsfix e klart. Och det är ok och jag e nykter. Kram 🤗

@Jempa123 skrev:"det är ok och jag e nykter. "
Jag hoppas att det gäller även idag?
Oavsett, nu när helgen närmar sig så tänker jag på dig. Har du läst något i tråden "Fredagsmys"? Jag har själv inte läst mer än början av den men där finns massor av bra tips😊. Kanske något du vill handla förbereda imorgon på dagen? Och då menar jag naturligtvis handla i matbutiker 😅.
Kram 🧡