Välkommen @johnhalsey70 😊
Här är du bland vänner som vet hur det kan vara. Jag litade heller inte på mig själv, men dag för dag blir tilliten bättre. Så fortsätt gärna skriva och berätta. Det finns många du kan få stöd ifrån här 🤗

Tack Mary 😊 ❤️
Ja det är så mycket lättare att tackla problem som kommer, när man är nykter och kan stå upp för sig själv. Slippa skammen över den stora hemligheten som alltid låg och lurade.
Jag känner ju att livet blir bättre i nykterheten och att bra saker kommer, men det har tagit sin tid, eller 4 månader kanske inte är så länge egentligen. Ja det är ju inte riktigt 4 månader än, men jag vågar ta ut nykterheten i förskott några dagar 😃
Trots jobbiga saker och en hel del ångest, mår jag så mycket bättre och känner mig stark. Jag har börjat drömma om framtiden, göra planer, vågar hoppas 🤗💕💃🏻

@Andrahalvlek
Ja, det trodde jag inte om mig själv, att jag skulle lyckas spara 😃 Pandemin hjälper väl till lite också, finns ju inte så mycket att göra förutom att nätshoppa då, men det gillar jag inte som tur är.
Det är lite härligt att gå och fnurla på hur jag ska belöna mig själv. Kanske en hundvalp 🐕‍🦺🐩🦮🐾

Kul att du är tillbaka och skriver också. Du hade ju varit lika dålig på det som jag ett tag. Man har ju inte alltid tid till det och med ångestproblematik så är det ju kanske inte direkt så att andan faller på. Men det låter ju som att du ändå är mest positivt och att du börjar se fördelar på riktigt med att vara nykter ändå.

Det där med Antabus är ju egentligen lite dumt. Som jag förstår det så kan man ju få höga levervärden av det också och att man inte ska ta det om man redan har det. Men om man inte kan sluta dricka utan det? Är det bättre att man får ett återfall då än att man tar Antabus?

@Andrahalvlek storpudelvalp, mysigt 😍
Jag får se när det passar med en valp i mitt liv, men jag längtar 🥰
@TappadIgen ja, jag tror jag får lite svårt att skriva när jag inte mår så bra. Men i min nykterhet börjar jag må bra, den känns stabil och det är så mycket positivt som kommer med att inte dricka. Så jag fortsätter och hänga dig i hasorna, lite efter, men som du sa ju mer tiden går ju närmre blir det 🤗
Det med antabus är svårt att veta var gränsen går för att ta det. Jag hade nog fått fortsätta med det om jag velat. Det var en stor trygghet och hjälp första tiden, men jag känner att jag klarar mig utan nu. Jag tror att det i de flesta fall är bättre med antabus än med återfall. Och det är väl läkarnas dilemma, när det är illa. För mig kunde jag bygga upp en stabilitet och tillit till mig själv genom antabus, jag gav mig den tiden.
Jag har haft ett par tuffa veckor nu då jag verkligen, verkligen velat dricka, men jag har inte gjort det. Så nu litar jag väldigt mycket på mig själv 😃❤️💃🏻

@Blanka Skönt att du har kommit dit att du litar på dig själv. Jag tror du har helt rätt när det gäller Antabus, det är ett stöd, en krycka man kan använda sig av tills man lärt sig gå själv. Man får lite tid att landa i sig själv, som du har gjort, och kunna känna att man klarar jobbet på egen hand. Starkt av dig att komma till ett läge där du litar på dig själv 💪.

Bra jobbat Blanka!
Tänker att det är nyttigt att ta sig ur såna där kriser utan att ta alkoholutvägen. Eller ur och ur, men att dricka är en sån usel lösning som bara förvärrar problemet. Nu som nykter är man tvungen att hitta en annan metod och den fungerar ju bättre långsiktigt. Hade du druckit är jag ganska säker på att du mått sämre just nu.
Lycka till med allt!

Tack Onkel F och Sisyfos.
Jag är så glad att jag fixat detta nykter, känns som jag går ifrån ”får” inte dricka till ”vill” inte dricka. Så det ska nog ordna sig det här med 🤗🥰

Nu är jag orolig för att jag inte ska få mer sömntabletter utskrivna. För då vet jag inte hur jag ska klara mig. Det är det som hjälper mig stå ut med ångesten på dagarna, vetskapen om att jag får sova. Men jag hoppas för sömnen är helt störd nu, och tankar på att lösa det med vin kommer allt oftare. Men dit vill jag inte gå, det kommer kosta allt för mycket i hälsa och förtroende. Var ju inte jättekul att behöva få till beroende, blåsa och ta antabus tre gånger i veckan. Var faktiskt lite stressigt att kombinera med heltidsjobb. Har ett arbete jag inte vill tala om det på. Så jag smög iväg till beroende.
Och dricker jag nu kommer det ju att synas på b-Peht proven. Så nä, det vill jag inte, men jag vill också, men det kommer skada mig då. Så lite nattsvammel men jag hoppas då sova nu.
Godnatt 🤗🌹

@Blanka - godmorgon och tack för orden i min nyväckta tråd. Jag har en i princip sömnlös natt bakom mig och en rejäl livskris. Identitetslös, hudlös (och i värsta fall snart arbetslös, om jag inte orkar kravla mig upp till ytan relativt snart...) Antabusen är i sanning min krycka just nu, så starkt av dig att kunna släppa den och fortsätta nyktert ändå. Allt gott till dig, hoppas att du snart går en ljusare tid till mötes!

@Blanka Hej Blanka. Hur kommer det sig att du kanske inte får fler sömntabletter? Jag vet att det inte är jätteenkelt och det fungerar såklart inte för alla men jag har gjort såhär.

Under hösten kände jag ofta att jag var trött och inte hade fått tillräckligt med sömn o.s.v. och det kändes som att jag ofta behövde en tupplur(tupplur är den maskulina varianten av AndraHalvleks höneblund) mitt på dagen. För en del fungerar det ju bra men jag har aldrig sovit mitt på dagen innan och kände att det inte var rätt väg att gå. Jag fick ju attarax utskrivet för ångest. Dock upptäckte jag att dess största effekt var att de fick mig sömnig. Vad jag kom på vid något tillfälle var att jag skulle sätta ihop en kvällsrutin.

Jag satte ett fast schema för när jag ska duscha, när jag ska äta sista måltiden och när jag ska borsta tänderna, när jag ska meditera(som jag gör på kvällen), och när lampan ska vara släckt. Ovanpå det så tog jag en Attarax till läggdags. Dock tror jag att jag vande mig vid den för jag blir nog inte loka sömnig av den. Med mitt schema så innebar det att jag borde få tillräckligt med sömn, men ibland gick det sämre. Det jag gjorde då var att jag motstod frestelsen att sova mitt på dagen i alla fall och jag justerade lite med tider och efter ett tag började det fungera.

Det fungerar inte alltid perfekt och ibland är jag vaken lite senare efter lampsläckning och jag kan tumma lite på tiderna men då skärper jag till mig lite mer. Detta gör att jag är mycket piggare nuförtiden. Jag har även slutat att ta Attaraxen. Jag vet inte egentligen hur mycket effekt den hade efter ett tag, men det var ändå en trygghet att ha den där. Jag har nu ett antal kvar och jag tog faktist en till natten för någon vecka sen när mitt sömnschema hade börjat rubbas något men vet som sagt inte om det hade mer än en Placebo-effekt.

Jag förstår att det inte är så enkelt om du t.ex brottas med ångest på kvällen och ibland har man ju kanske tankar som är svåra att släppa och det kan ta tid. Men kanske kan du prova om något liknande fungerar för dig och då kanske du har fått till ett schema som passar dig tills dess att du inte har fler sömnmediciner och så fortsätter du på samma sätt fast utan tablett.

Jag kommer på mig själv med att förklara saker på som är långt mer omständliga än vad som krävs. Sen känner jag efteråt att jag ändå missat att förtydliga vissa saker och att det jag skrivit lätt kan missförstås. :o

Att alla fungerar olika borde ju inte behöva poängteras och att jag egentligen bara redogjorde för hur jag lyckas med i alla denna biten med sömnen med förhoppningen att kanske kan det hjälpa dig också. Däremot missade jag nog att säga att min sömn inte är helt perfekt men mycket, mycket bättre och känner aldrig något behov av sömn mitt på dagen. Det kan vara vissa perioder jag slarvar lite också och då känner jag mig också mer ur balans, men då är det bara att pusha tillbaka in mig i spåren igen.

När jag har reflekterat över det så känns det som något en gammal människa skulle göra att ha en kvällsrutin på det där sättet, men å andra sidan är jag ju äldre än jag var förr så det är väl egentligen inget konstigt med det. Jag brukade nog tänka att jag var odödlig och oövervinnlig och mina sömnvanor var nog inte alltid de bästa.

Tack Blenda 😊

Tappadigen, tack, jag tar verkligen inte illa upp av dina råd av vad som funkat för dig.
Du har ju en jättebra strategi och det är väl det som är det bästa. Och visst har jag slarvat med att somna på soffan (då har jag inga problem med att somna tydligen)
Min önskan och mitt mål är att kunna somna utan tabletter till natten. Just nu för jag inte det, jag ligger vaken hela natten. Det är som en oro sätter igång i hela mig när jag ska sova och så stressen att jag ska upp till jobbet.
Anledningen att jag oroar mig för att inte få dom är, att de är beroendeframkallande och läkarna vill ju helst inte skriva ut dom någon längre period. Men jag har hittills inte ökat dosen så jag hoppas det går bra.
Kanske att jag skulle satsa på att bli bättre med sömnen på min semester. Då behöver jag ju inte oroa mig för att inte komma upp eller orka med jobbet. Sen har jag haft det lite extra jobbigt senaste månaderna med mycket oro och stress, men jag tror det vänder nu.
Skrattade gott åt att man är äldre nu än förr. Ja så är det ju, och jag tror att man är mer känslig för utebliven sömn än när man var yngre. Så jag ska också satsa på att få rutiner som en gammal människa, och vissas ögon är man ju det också 😄
När jag inte mår så bra och har mycket ångest kan jag heller inte koncentrera mig på att läsa, och det brukar vara mitt sätt att somna. Så tack för din omtanke 🤗

Sömnen ja, oj vad viktigt det är med sömn.
Hoppas du får fler tabletter, men du kan ju vara tydlig med att du ska försöka trappa ner och att du testar andra varianter, tex. Kvällrutiner, avslappning (finns som man kan lyssna på på nätet), spikmatta (funkar för mig ofta)osv. Tänker att det är rätt dumt att sluta skriva ut, för om sömnen inte funkar alls så blir det kaos och lätt att ta till nåt annat.
Jag kan verkligen känna ibland att jag har en fysisk oro i kroppen. Då blir det extra viktigt med avslappningen men det är svårt. Och det är svårt som du skriver när oro och ångest gör att du har svårt att läsa. Skulle det fungera att lyssna tror du? Lyssna och andas. Å så att ta bort att somna i soffan... jag har börjat igen med den ovanan. Det är ju hopplöst. Dags att skärpa sig igen.

Hej!
Det går bra med både nykterheten, måendet och sömnen. Fick fortsatt mina sömntabletter och det är som du Sisyfos skriver, funkar inte sömnen funkar inget. Så tack TappadIgen för du frågar. Dagsformen är väldigt bra, men jag tog mig ett rejält återfall för några veckor sen. Nja rejält och rejält kanske kan diskuteras. Jag hällde ut allt jag hade kvar dagen efter och gick från ”får inte” till ”vill inte” dricka. Det smakade illa, var oskönt att vara full och helt värdelöst att ha ont i huvudet och sova bort dagen efter. Så jag känner helt genuint att jag inte saknar alkoholen längre. Och det är en stor frihet. Så nu har jag börjat shoppa en massa nya kläder, jag som i vanliga fall är helt ointresserad av shopping. Jag tar det som ett friskhetstecken, livet är bra och roligt just nu. 😃💃🏻

Härligt att höra- jag har också förnyat garderoben under detta år- tvärtemot alla covid-rutiner. Det är en glädje om rimlig nivå för det blir ett sätt att visa sig själv uppskattning (iaf för mig)
Ha en fin forts helg! 🌸

@Se klart Ja känns lite som att krypa fram ur grottan och vår är det 😊 så jag vill känna mig lite fin och njuta av det. Sopa bort skammen och sträcka på mig.
Önskar dig och alla andra här också en fin helg 💕🦄☀️

@Blanka Tänk vad konstigt det kan bli på ett sätt. Det går egentligen inte att förklara förändringen man går igenom när man inte vill dricka mer. Men härligt att du är där! Allt kommer nog gå mycket lättare på det viset och du kan koncentrera dig på annat.

Förnya garderoben kan vara kul. Jag har precis köpt en jacka som gör mig oemotståndligt snygg. :)