@Blenda skrev:"Om jag inte hade haft vinet att ta till som extra raketbränsle, så hade jag kanske insett att jag egentligen inte orkade göra den uppgift som blev droppen, och som till sist orsakade den mentala kraschen."
Raketbränslet ja, tänk vad många vi är som har använt vin som bränsle för att orka göra det som är nödvändigt. Och det tar stopp tillslut. Jag kämpar med en liten västanfläkt av din storm tror jag. Och det är svårt, så du är väldigt stark.
Skönt att du faktiskt gjorde det enda rätta och bad om hjälp. Ibland är det så svårt att få distans till hur stor börda man egentligen bär. Jag tänker också att det kanske vore bra med samtal med någon om du inte redan testat det. Hjälper ibland för att få struktur.
Hoppas du snart mår bättre.

Att få höra att jag är stark precis nu, när jag känner mig som världens svagaste lilla människa, det är ovärderligt.
Tack till er alla, det är så värdefullt att få kämpa tillsammans med er. Genast blev jag mindre ensam ❤️

Du kanske känner dig svag ( vem gör inte det ibland), men ditt sätt att hantera situationen på akuten och på apoteket visar att du har något inom dig som du kan plocka fram när det verkligen gäller. Du är starkare än du tror! Glöm aldrig det.

Har sträckläst Rebecka Åhlunds bok och är fullständigt tagen. Så mycket igenkänning i den inre resan, ibland var jag tvungen att bara lägga ifrån mig boken för att djupandas. Tack gode Gud att jag ändå inte drack när barnen var så små som hennes. Då var jag å andra sidan medberoende 😩. Puh, är helt skakig. Ska läsa igen och igen. Dessutom var den ju sjukt rolig i allt det jobbiga. Borde kanske ge AA ett försök eftersom det har hjälpt henne så mycket...men där sviker mig både viljan och modet än så länge. Gräver än så länge där jag står på egen hand och med ert forum-stöd 🥰

Hoppas det går bra med din medicin! Det är skönt att få lite hjälp att hålla sig till "den smala vägen". Att få någon form av samtalsstöd tror jag, precis som Sisyfos, är bra. För mig är det värdefullt att ha någon "neutral" att bolla tankar och funderingar med (har egentligen inga problem förutom alkoholen. Tror jag.).
Att läsa om vad alkoholen gör med oss och andra är bra, det får en att tänka efter lite grand.
Du vet säkert redan, men AA har ju Online-grupper där du kan delta så anonymt du vill, och du kan välja att bara lyssna (japp, jag har provat). Det finns ju särskilda kvinnogrupper också, om det skulle kännas bättre.
Oavsett, gör det du behöver för att må bra, och skjut beslutet om vin på framtiden. Långt in i framtiden.

Alkohol är helt enkelt väldigt komplicerat.
Tror det är klokt att ta antabus för att stoppa när man använder det för att orka. Jag har gjort just det och det är kontraproduktivt på alla sätt. Dessutom ställer det nog till så att vi orkar mindre än tidigare på grund av de kemiska effekterna det har.
Läser om hur trött du faktiskt är. Har du koll på dina värden? Järn och B12 framförallt.
Och trött ja... jag hade ju i och för sig problem med järn, det blev säkert än värre av alkohol, men det var så svårt med fokus. Här och nu, en dag i taget, en bit i taget. Det här först, sen nästa. Egentligen enkla strategier men de är ack så svåra när det är för mycket. Jag får verkligen jobba varje dag med att inte ta över andras stress också. Det blir ju inget bättre av. Men det är svårt och jag måste tänka på det och avskärma mitt. Hoppas du får det lugnare snart och faktiskt lyckas vila.

@Onkel F Jag har tyvärr svårt för online-möten, har kämpat med telefonfobi sedan unga år, och har nu märkt att jag även mår dåligt vid möten via skärmar. Så snart pandemin tillåter ska jag ta mig till en psykolog, men behöver ett fysiskt möte för att fixa samtalet. Kanske därför det sprack på akuten, mötte äntligen riktiga människor som var snälla mot mig och vill hjälpa just mig. Då brast alla mina skyddsmurar och jag tillät mig att kollapsa. Just nu känns alkohol avlägset men jag har väldigt mycket annat att bearbeta.
Läser i din tråd att det går bra för dig, blir glad. Hur länge planerar du att stå på Antabus?

Anonym26613

Så modigt av dig. Och insiktsfullt att se det omöjliga i att klara sig ensam. Stödet här är ovärderligt ❤ men läkarkonst finns till vår hjälp. Tänk att jag sov dåligt åratal. Fick medicin och har använt den kanske 10 gånger. Och nu sover jag som en prinsessa 🙏❤

Jag tror du är en av solskenshistoria som kommer långt ❤🙏👌

@Sisyfos Nej, det var länge sedan jag tog prover. Ska få till det snart hoppas jag. Äter dock en bra kost (just den biten sköter jag hälsosamt 😊) och tar vitamintillskott på egen hand. Men jag sover högst två timmar i streck åt gången. Vaknar fyra-fem gånger varje natt sedan många år tillbaka, och ofta tar det tid att somna om. Så om jag INTE vore trött vore jag en medicinsk sensation...Har sökt hjälp för detta tidigare, men på sömnpiller funkar jag inte dagen efter. Och jag har ju försökt med alla medel (inklusive raketbränslet ibland 😞) att få ihop vardagen utan att erkänna mig besegrad. Men nu tog det (äntligen ?) stopp. Så nu är framtiden ett blankt blad, där prestation ska skrivas långt ner på den mentala listan. Har tappat hela min identitet, och det var troligen på tiden. Hälsar en fd duktig flicka.

@Miss Mary Poppins tack för fina och stärkande ord. Ja! En solskenshistoria, det får bli ett ledord för framtiden istället för Duktig flicka! Allt känns onekligen mycket ljusare idag. Det är väl det som är fördelen med livskriser. När en slagit i botten finns det ju bara en väg kvar att välja, och det är uppåt. Kram

@Blenda Det är tänkt som en 3-månaders behandling med en "kontrollstation" i mitten av Maj. Just nu känns det som att det inte skulle vara något problem att sluta med Antabus, men vi får se. Här och nu känns det jäkligt bra.
Det där med att vakna flera gånger per natt känner jag igen. Har Propavan mot det, funkar sådär. Tar det bara på helgerna, då jag blir seg dagen efter. Men det är skönt att få sova hyfsat ibland. Kanske något att testa om du inte gjort det? Att få sova/vila är viktigt för helandet.

Kaffetanten88

@Blenda Jag har också precis fått propavan för sömnen. Annars sover jag otroligt dåligt. Har testat många olika sömnmediciner. Alla typ som inte är beroendeframkallande. Även alla ångestdämpande mediciner som inte är beroendeframkallande. När det gäller sömnmediciner är det verkligen så olika hur man sover och hur man mår dagen efter. Propavan hämtade jag ut idag så får se hur det funkar. De andra blir jag hungrig av. 😳 Och/eller täppt i näsan.

Tack för era svar ❤️ Jag tog faktiskt just en Propavan igår kväll (på det där sättet man inte får egentligen, lånat av en vän, inget eget recept). Var desperat ute efter sömn och lite hjälpte den, vaknade, men inte lika ofta och låg inte lika länge vaken.
Jag brukar känna mig som en zombie dagen efter men idag mår jag ganska bra och har dessutom lagt jobbet helt åt sidan. Sjukskrivning som egen företagare är dock läskigt för en redan tunn plånbok, det tar två veckor innan jag kan söka sjukpenning och många kunder kräver akut leverans, annars finns det mååååånga konkurrenter till mig som gärna tar över uppdragen...så jag kom på mig själv med att tänka ”på måndag kanske jag kan jobba lite”.
DET är mitt största problem just nu, inte alkohol. Känns bara skönt och rätt att skippa vinet. Men jag måste även programmera om hela mig själv.
Jag kan inte, får inte, ska inte gå tillbaka och försöka bemästra ett liv som jag innerst inte inte klarar av. Det är den största insikten av kraschen från i onsdags. Det, och att det är bokstavligen livsfarligt för mig att använda alkohol som tändvätska, om så än bara så lite. Och inte främst av anledningen att det kan trigga igång sug, utan för att det hjälper mig att fixa saker och leverera sådant som jag de fakto inte klarar av i längden.
Jag har inte druckit stora mängder överhuvudtaget sedan i september, hade lätt bedömts som mindre än medelkonsument i en audit just nu. Men hela mitt mindset är fel. ”OK, måste fixa en extra jobbig sak, en folköl/ett glas vin hjälper till” Och ja, det gjorde det. Alltför bra. Fram tills nu. Äntligen protesterade mitt inre, starkare och högre än vad vinet lyckades dämpa.
Tacksam för det. Tack mitt inre. 🙏 Jag lovar att försöka känna in dig och ta bättre hand om dig från och med nu. Bara för min egen skull.

Kaffetanten88

@Blenda Jag känner igen mig. Är egen företagare. Jag är dock ensam. Kan inte sjukskriva mig för finns ingen som kan ta över. Dock har Corona gjort så jag har väldigt lite kunder nu så är väldigt lite jobb. Men det är en stress i sig för det ger väldigt lite pengar. Ja du hör ju! 🙄

@Kaffetanten88 jag är också ensam, och det här kan innebära slutet för min lilla firma. Men alternativet hade inneburit slutet för mig själv. Visst är det oroligt, försöker dock hålla alla sådana framtidstankar borta just nu. Det finns många på forumet som vittnar om vikten av att inte ta ut katastrofer i förskott. Försök att ta hand om dig så gott det går. ❤️