....började dricka som 14 åring. Alltid fullast! Nu 40+ och trots familj och barn är det samma som gäller... ligger på i genomsnitt 25-40 standard glas i veckan. Går inte en vecka utan minnesluckor och ångest. Och detta har pågått i 25 år!!! Hur är det möjligt!? (...med ett par 9 månaders pauser). Varför kan jag inte bara vara måttlig? Duktig??

Har läst allt som går att läsa om alkohol, från fakta böcker till ”Jag som var så rolig att dricka med” och ”Njutningsparadixen”.... Vill ju också förändra mig!!

Förr var det ganska kul, jag är var nog ganska kul och party men de senare åren har det gått för långt, istället för att vara den roligaste på festen/middagen är jag den som går hem först - för att jag är för full...sluddrar, kan inte gå ordentligt och kommer inte ihåg något...Har jag inte vett på att gå hem eller gå och lägga mig så gör jag bort mig... Hur gick jag ifrån kul party tjej till det här??

Barnen tycker att jag är pinsam och drar sig undan, mina vänner tycker att jag är jobbig och min man säger ”du är inte till din fördel”...

Påsklov imorgon - skulle vilja ha en vit påsk - är det ens möjligt!? Vad ska jag säga rent socialt?? Är det dumt att börja med en långhelg som i vanliga fall brukar var massor av vin varje dag??? Eller är det faktiskt helt rätt?

Jösses vad jag önskar att jag kan skriva 7 dagar nykter om en vecka!

(PS. Glömde tillfälligt Corona när jag skrev men vill för god ordningsam säga, vi håller avstånd, ses ute, är är försiktiga och har antikroppar..)

@MrsWB Jag skulle säga att den största risken efter den första tidens nykterhet är att alkoholdjävulen börjar viska i ditt öra ”det här gick ju lätt, du har nog inga alkoholproblem”.

Då är mitt tips att ryta ”NEJ” tillbaka och sen drämma alkoholdjävulen i skallen med en topp-5 över fyllesynder. Sen kan man även gå tillbaka och läsa sin tråd från början - och då är det bra om man har skrivit ner precis vad man känner och tänker under resans gång.

Vad det gäller om man kan lära sig dricka lagom eller inte så beror det på om man är psykiskt beroende eller inte. En enkel tumregel för det är att om du planerar att dricka alkohol och det blir inställt av någon anledning - kan du då rycka på axlarna och tycka att det är skit samma? Kan du rycka på axlarna åt det finns en liten chans att du möjligen kan lära dig dricka ”lite”. Men jag är skeptisk, och därför förespråkar jag total nykterhet. Det är det jag tror på.

Kan också säga att det är tusen gånger lättare att avstå helt än att dricka kontrollerat. Det är SÅ skönt att slippa tänka på hur, när, var jag ska dricka nästa gång 🙏🏻 Så mycket energi och tid det frigör.

Kram 🐘

@Andrahalvlek

Tack för din värdefulla feedback! Ska läsa om min tråd om jag blir sugen - har verkligen fått ur mig all skit. Nu ska jag bara blicka framåt! Jag ska fokusera på allt härligt som nykterheten för med sig och lägga skiten bakom mig ett tag. Om/när jag överväger att börja dricka igen ska jag läsa om den här tråden - borde vara avskräckande nog!!Även om jag sagt att jag skulle vilja kunna dricka ett par glas på sikt tror jag att din linje helt enkelt skulle vara lättare för mig, att avstå helt - är ingen lagom tjej - kör allt eller inget på alla plan....

Bara då att du vet - det betyder väldigt mycket när ”ni erfarna” läser och kommenterar vad vi skriver - känns som man har en trygg hamn att segla i!❤️

Jag tänker att de farligaste fallgroparna för mig har varit när jag medicinerar med alkohol. När jag varit för trött och använt det för att orka, eller när jag använt alkohol för att koppla av.
Jag tänker att man bör fundera över varför man dricker och vill dricka när man som vi har passerat gränserna. Och en längre nykter period är också bra. Jag har ju efter mycket om och men slutat sen 7 månader. Vet inte om det blir aldrig mer för mig ännu, men jag har passerat stadiet när jag kan dricka 2 glas på helgerna i alla fall hemma. Mår för tillfället väldigt bra av total alkoholfrihet.
Jag tycker att man ska fundera över vilken funktion alkoholen har haft och ersätta den med sunda val som ger ungefär samma sak. Annars är det lätt att man när kicken av att vara nykter klingar av, så vill man ha tillbaka sina kickar. Så fram med lite sunda kickar!

@Sisyfos

Tack för din värdefulla feedback! Underbart att det går så bra för dig!! Grattis🙏

Jag är faktiskt väldigt lyckligt och har ett härligt liv - lyckligt lottad helt enkelt. Brukar säga att mitt enda problem är alkoholen annars hade allt varit perfekt - ja perfekt! Dricker alltså inte för några orosmoln utan för att jag njuter och älskar det - älskar festligheten, avslappningen, ruset, uppsluppenheten, glädjen, lättsamheten - MEN jag kan ju inte sluta när jag dricker, när jag borde säga, tack och stop för mig, jag har fått tillräckligt så häller jag i mig mer... detta leder till minnesluckor, dåligt beteende och ÅNGEST - som nu förhoppningsvis är slut om den här underbara påbörjade resan här funkar❤️

Vilken vacker dag - mår Såå bra!

@Majaela Tack, vi delar också den goda smaken att hänga här 😂👌🥰 Hur går det för dig!? Härligt att du är med på Aprilgänget- mycket skönt stöd där❤️!

@Futurista

Tack för att du tog dig tid att läsa. Betyder mycket att vi vet lite historik om varandra! - kände också igenkänning när jag läste din - tror vi har mycket gemensamt!💪

Anonym26613

Fantastiskt bra jobbat med 22 dagar 👌🥳💚 Grattis!! Framåt bara! Du är positiv och driven. Jag lovar att du kommer att njuta av resan 💚🥳💚🥳💚

Känner att jag måste vara ärlig. Hade tänkt damma det under mattan...🤫

Lördag kväll, inget direkt sug. Var på landet och skulle äta kokta kräftor till förrätt och grillat till varmrätt. Kände att det var mysigt med gemenskapen med maken så jag drack 1 glas vitt och sedan efter maten drack jag 1 glas rött. Kände inget sug efter mer, hade väl egentligen klarat mig utan men det var en mysig stund. Kände mig varken påverkad eller berusad... och faktiskt nöjd. Sen blev det cola zero och fruktbricka...

Ingen mönster elev men ok för mig!

Sov som en stock och inga mardrömmar....

Kan alltså inte stoltsera med 25 dagar vit (2 glas 7/4 och 2 glas 24/4) - men klarat 25 dagar nykter så det är ändå bra!

Planen är vit denna vecka.

❤️

PS. Mitt mål på sikt var från början max 3 glas, max 2 ggr i veckan - men desto mer jag hänger här inne lutar det åt mer vit men låt oss se...