Hej, mitt problem är att jag dricker ensam, med jämna mellanrum. Är så less på att inte kunna låta bli. Behöver tips på hur man står emot när man blir som en robot och åker till systemet och handlar. Mår så bra när jag låter bli, men efter att man druckit några dagar är livet inte så kul längre. Tror ju hela tiden att jag ska kunna hantera det och bara dricka lite. Men jag super upp alltihop så jag kan verkligen inte hantera det.

Nu har jag hoppat vinet i ca 14 dar. Mår väl inte hundra, känner mig nedstämd och orkeslös. Orkar inte ta mig för nåt utöver det som måste göras. Men tänker att det kommer att gå över, den här deppigheten, om den bara får värka ut på nåt sätt. Känns lite som man förlorad en vän, tyvärr en falsk en, men ändå en vän. Men i dessa tider ska man ju bara hålla ut, och hålla ut. Det positiva är att kroppen mår bra. Just nu får det räcka och så småningom kanske det sprider sig till min själ också. Jag ska hitta de små sakerna att vara glad över. Just nu en kopp kaffe.

@johnhalsey70 du är en riktig amazon! Vad fint att du hittar de små små sakerna i vardagen. Vi har mycket att vara tacksamma för som vi annars tar för givet.
Tänk att vi varje morgon börjar en ny dag. En ny siffra i antalet nyktra dagar. Det går ju av sig själv till slut. Dag 18 här.

Gomorron, börjar närma mig kritiska tidpunkten, tre veckor. Då man tror att man plötsligt skulle ha blivit frisk. Men nu är jag mer beredd än nånsin. Helgen är uppbokad med allt möjligt, vilket inte rymmer några alkoholhaltiga drycker.

@MrsWB hej , jo det går bra, men nu känner jag mig väldigt låg igen. Förstår inte varför eftersom jag hade trevligt igår kväll med god mat och tv-show. Men är kanske bara trött idag. Men de trista mörka tankarna börjar komma ändå, men jag ska bara låta det komma och plana ut och inte lyssna alltför mycket. Hoppas att det går över snart. Hade kanske för stora förhoppningar på att den här helgen skulle gå hur bra som helst.

Den här veckan blir nog tuff, känner jag. Härligt väder och läge för rose eller vin på balkongen, men nej så roligt ska vi inte ha det. Nu ska jag banne mig inte falla för det. Kan dricka saft eller annat läskande istället. .jag känner mig arg och besviken att jag måste slåss mot detta som bara eskalerar ju längre tiden går. Less på tankarna som dyker upp hela tiden. Nån slags romantisk bild om hur trevligt det skulle vara med ett glas i handen. Att hela tiden jobba fram nästa steg, av hur det egentligen blir. Att inte få släppa ner garden och kapitulera. Men idag blir det inget. Ska börja träna istället. Bli världens mest vältränade 70-åring kanske. Det kanske hjälper lite . Det har hjälpt bara att skriva ner detta också. Känns redan bättre. Ha en bra dag ni där ute och fall inte för "frestelsen" på mysiga uteserveringar med ett (1) rose eller vinglas som bara triggar till mer, och som man sen ska kämpa mot.

Det blev ingen shopping på systemet. Nu känner jag mig lugn och nästan harmonisk. Mätt efter soppmiddag och nöjd med dagen. Man har ju väldiga humörsvängningar nu men bäst att njuta då, när man känner sig tillfreds en stund.

Mitti80

@johnhalsey70 Bra jobbat med 3 veckor! Inte lätta strider man har när det är alkoholen som är fienden. Man får se till att ha en större och smartare armé helt enkelt 💪

All pepp och styrka till dig! 💪

@Mitti80 tack för pepp. Det är faktiskt som ett litet krig man för mot den lille alkodjävulen. Men än så länge går det bra, men det poppar upp tankar som retar min bättre halva. Jag har ju alltid planerat mina fyllor, så jag får vara ifred med min "vän". Det kan komma upp såna tankar men jag är beredd nu. Känns skönt att jag på nåt sätt är mer bestämd i mitt beslut denna gång. Jag har druckit färdigt. Men man får ju aldrig släppa på garden riktigt ändå. Vet ju hur lätt det är att åka dit. Har inte kommit så långt än. Men just nu känns det bra.

Kommer en helg snart igen. Men det ska väl gå bra. Är trött och less på att vara duktig, men har väldiga humörsvängningar, så det är bara att låta passera. HALT är nåt jag lärt mig att man ska ta hänsyn till. Känna efter om man är hungry angry, lonely eller tired först och kanske försöka göra nåt åt det utan hjälp av vin.