Jag har haft alkoholproblem något år. Mitt största problem tror jag är att även partnern är törstig. Vi har försökt att vara nyktra några veckor och leva hälsosamt. Oftast har det lyckats. Nu den senaste tiden har det spårat ur med alkoholen. Vi har skött jobbet båda 2 men druckit så gott som var och varannan kväll. Det är ofta jag varit rädd att polisen ska stoppa mig på morgonen på väg till jobbet. Jag har varit rädd att jobbarkompisar ska känna lukten av fylla. Det har även synts i ansiktet, svullnad, trötthet, bakfylle-ögon. . Jag tycker jag har fått lite krämpor som förmodligen varit alkoholrelaterade. Kramper och domningar, högt bltr. yrsel. Jag har barn äldre och yngre. Ett av barnen har jag diskuterat mycket med om alkohol, alkoholism osv. Hon har frågat mig när jag ska söka hjälp? Jag har svarat lite vagt och försökt att komma undan med olika svar. Min bakgrund är som många andras alkoholism i släkten. En pappa som var väldigt charmig och glad, men beroende av alkohol. Jag minns tillbaka på barndomen som ändå var fin och trygg mestadels p g a en stark och trygg mamma. En mamma som ställde upp på oss ungar till 100%. En mamma som aldrig drack när vi var barn. Mamma gav oss självkänsla genom att ge beröm och styrka. Hon gav mig kraft för att ge mig ut i livet med nyfikna ögon. Ändå trillade jag dit. Jag har varit medveten om faran och även sagt till mina syskon att jag kan bli alkoholist, jag vill inte men ibland blir det inte som man vill. Flera av mina syskon har problem med A. 2 har slutat helt, en med hjälp av bl a AA. Min nya chef som har jobbat med missbruk har pratat med mig, efter att ha fått ett mail av min dotter. Dottern skrev att jag behöver hjälp med mitt alkoholproblem. När chefen sa detta kändes det som om någon dragit ner byxorna på mig... Chefen var förstående inte alls fördömande. Det märktes att hon var van att hantera detta. Efter samtalet drack jag 2 planerade pubkvällar. Sedan dess har jag varit nykter snart 4 veckor!! Det känns fantastiskt, men jag vet att faran lurar bakom hörnet. Känslorna går lite upp och ner. Ibland har jag känt mig euforisk, andra gånger har jag tänkt på separation och andra jobbiga saker. Vet ej hur det blir med mig och sambon som nu försöker hålla sig nykter, efter påtryckningar från barnen. Vi är så olika när det gäller A. Jag har för första gången i mitt liv tänkt att leva helt nykter!! Jag har aldrig förr tagit orden i min mun. Nu efter mycket tänkande, läsande om A, hört berättelser om A och hur barn påverkas av förälders missbruk, känns det som det enda rätta för mig.Jag tänker även på andra som har lyckats sluta med A som varit långt ner i träsket. Dessa starka människor, då vill jag också vara stark!! Kram på er:)

@miss lyckad skrev:"Jag har verkligen blivit ett naturfreak"

Jag också 😍 Jag var det visserligen innan också, men är det ännu mer nu. Känner att jag behöver flytta till hus så att jag kommer ännu närmare naturen. Men var sak har sin tid. Harar är verkligen speciella, så stora och långbenta, gigantiska öron. Inte speciellt söta 😂 Lite ängsliga till sin natur också. I mitt närområde är det annars kaniner som gäller. Överallt. Vissa år är riktiga kaninår, och sen brukar det följa några sämre år. Min hund älskade kaniner och de få gånger han var lös drog han som en avlöning. En gång, mitt i natten, sprang han rakt över gatan så att en bilist fick tvärbromsa. Då var han inte vatten värd 😡 Efter det fick han inte gå lös på våra sena rundor.

Kram 🐘

Djur och Natur..🍃💫🍃..Jag är nog ingen äkta djurvän, egentligen..Är faktiskt lite hundrädd, för okända hundar..Tycker det luktar skunk i ladugårdar och på andra ställen med djurhållning..Tycker dock djurungar är det finaste som finns..Mina hundar får aldrig ligga i min säng, och jag hatar hundhår, som hamnar överallt..Fördelarna med hundar är ju att dom vaktar huset, att man måste gå ut i ur och skur..🍃..Våra hundar är ju familjehundar som jag fick ta hand om eftersom ex-husse inte är kapabel till att ta hand om sig själv ens när han dricker..Egentligen var han mycket mer djur-vän än mig..Jag är nu på mitt jobb, dygnspass..Trivs så jäkla bra med arbetstiderna..😅..Jag pratade nyss med min kompis i telefon..Hon som har haft en uppväxt i missbruk..Det är fint att ha en sådan vän..Vi kan prata jobb, vi har varit jobbarkompisar..Vi kan prata om relationer, våra ex, ja faktiskt det mesta..😁💕..Så himla skönt att ha sådana vänner..Skulle jag flytta till särbon någon gång, så vill jag ha liknande relationer där..Annars tror jag att det blir för tomt för mig..Jag behöver djupa relationer för att må bra..Ytliga vänner ger mig ingenting..Prata om tatueringar, sex, och kläder, är inte min grej..Däremot om Kärlek, relationer, och framtid..Jag kanske har blivit ännu djupare av pandemin🤔..Nu blir det så mycket ensamtid, att man hinner fundera väldigt mycket..Min särbo och jag har inte riktigt hittat dom djupaste diskussionerna..Nu har jag börjat tänka annorlunda..Jag ska renovera mitt hus till årsskiftet..Ta litet lån, till det..Göra det fint så jag trivs..Ska jag flytta 30 mil bort, så får han ha väldigt stadiga öppna armar, för att det ska ske..🍃😅🍃..Det är ju jag som släpper mitt nätverk i så fall..Vill nog inte ha distansförhållande i för många år heller..Det känns knepigt..Är kärleken stor och stadig❤️❤️Så löser vi det..Inte lätt att ha bråttom i dessa pandemi-tider heller som tur är..Angående hans förhållande till alkohol, så är den sund. Men jag är såklart på min vakt..Vill ju inte hamna i någon skit igen..Jag vill ha ett gott och fint fortsatt liv🍃💕💫🍃💕..Får se till att det blir så. 😁😁🙏🏻💫

Det låter bra, gör det som känns bäst för dig själv helt enkelt. Vi verkar ha en liknande inställning till jobbet. 🤗 Trivs bra på jobbet men gillar att vara ledig. Jag läste i någons tråd om ” brödjobb” och folk som har flera jobb mm. Det är absolut inte min grej. Jag jobbar främst för att få pengar så jag klarar mig, och kan njuta av livet utanför jobbet. Men alla är olika.

I morgon har jag tagit ut en spontan semesterdag förresten, bara för att det ska bli så skönt väder. 😍

Kram

@Torn Då har du ett ”brödjobb”, och det är väl helt okej. Personligen behöver jag att mitt jobb ger mig någon form av stimulans. I min ungdom stod jag på bandet på Volvo, och det var vidrigt. Efter några år sa jag upp mig från en fast tjänst och gick tillbaka och jobbade på timlön på Ica, det var mycket roligare.

Jag är glad att det finns folk som vill stå vid bandet på Volvo för annars skulle vi inte få några bilar, men jag pallade inte med det. Jag tänkte ”hata, hata, hata, hata” varje minut på jobbet. Men det är verkligen tur att vi är olika!

Kram 🐘

Tror att mitt arbetsliv har gått i vågor..Stod också på en välkänd diskmaskinsfabrik som 16-åring..Tjänade hälften så mycket när jag började på en resturang i Gbg..Sen ut till sjöss, där man tjänade bra, men jag jobbade bara till brödbehov..😁😁..Jag har haft mycket intressanta jobb inom utredning(barn) och behandling..Men har nu som äldre upptäckt att jag nästan jobbar minsta möjliga..😅..Vill ha det gött på jobbet, gärna kunna yoga, laga lite mat, och hitta på kul saker, med brukaren..Det finns ju sådana jobb..Jag har ett sånt nu..Tjänar lite bättre än på behandlingshemmen..Klart att varje dag inte är härlig..Men nästan..🍃💫🍃

@Andrahalvlek Jo, jag vet hur det var att ha typ ett sådant jobb. Det var när jag hade ett sådant jobb som mitt alkoholmissbruk tog fart, och jag blev beroende. Tur att jag bytte till mitt nuvarande jobb för 20 år sedan, annars kanske jag hade varit död i dag.

Man kunde knappt gå på toaletten, och kunde inte ta ledigt när man ville.Fasta rasttider mm. Hemskt!😩
Jag är imponerad av dem som pallar med sådana jobb, jag gjorde det inte, men kom på det för sent, så jag hann bli fast i beroendet av alkoholen.

@miss lyckad, ett väldigt fritt och stressfritt jobb du verkar ha, härligt.🤗

Kram

Jag har ju haft funderingar med att jobba med missbruk och beroende..Det är ju ofta dagtid, vilket jag alls inte är intresserad av..Sen undrar jag hur jag ska stå ut med personer som motarbetar sitt eget tillfrisknande..Som inte har rätta viljan? Nja, får nog suga på den karamellen ett bra tag..🙄..Vill ju gärna ha ett jobb som jag får energi av. Som ung jobbade jag till sjöss, och jobbade så ofta som jag behövde..Var då ledig ett par veckor, för att sen jobba igen...Pengarna räckte, för att jag delade hyra med 2 tjejer..Det kändes skönt, att kunna ha mycket fritid..Det var nog då jag förstod, att jag inte passar för ett traditionellt 7-16 jobb må-fre..😅..Jag har aldrig gnällt på helgjobb, det har gjort mycket för min och exets jämställdhet..Med följden att mina döttrar har valt mycket jämställda män..Självklart egentligen, men fortfarande inte..✊🏽🍃💫

Är ganska nöjd idag..Barnens pappa och hans nya var hemma hos mig och fikade. Det är ju min önskan att vi ska kunna umgås som vänner, när det behövs..Pappan och sonen har hämtat en moped till sonen, och nu skulle den fixas med..Jag blir glad när umgänget med pappan fungerar. Sonen är nöjd och glad. Skönt att pappan är så händig, och faktiskt nykter idag.Jag håller på med olika projekt med mitt hus..Nästa projekt är stenläggning i trädgården. Det ska bli kul..🍃🪨🪨🪨🍃

Fint med er gemensamma fika! Hade önskat vi kunde komma dit en dag. Mitt ex har träffat en ny kvinna. Barnen har träffat henne och är mycket förtjusta men trots att relationen varat i ett par år nu snart har jag (ännu) inte träffat henne. Kommer inte att arbeta för att få göra det heller, men tänk om man hade kunnat ses och pratat naturligt. Exmaken agerar kränkt man i relation till mig fortsatt och trots den nya relationen. Kanske önsketänkande från min sida få ett fungerande gemensamt umgänge.

Kram!

Ja, visst är det bra om man kan fortsätta vara föräldrar tillsammans, trots separation.Exets nya, har varit svartsjuk på mig..Det är därför jag vill att hon också ska komma hem till mig för att se att hon inte behöver vara det..Några gånger har dom frågat mig om råd med drickandet..Exets tjej har varit inne på behandling några gånger, och även mist vårdnaden av sina tonårsbarn..Man får se bortom missbruket, annars är det svårt..Det är ändå intressant att veta hur exet har berättat sin version om vårt liv och separation..Vi har nog lite olika uppfattning om saker..Det spelar ingen roll nu..Samarbetet med våra barn, behövs bara något år till.Sen är alla vuxna, och vi får själva stå för våra val..Trist Charlie att ditt ex känner sig kränkt..Det kan nog gå över, om både barnen och du är positiva till hans nya..Min särbo har knappt någon i min familj träffat pga Corona..Det känns som att livet är på paus. Ska bli spännande att se om det kan bli mer umgänge när vaccinationerna är klara..Det vore verkligen på tiden. 😃..Idag har jag hämtat en massa Sten med grannen..Lite trist att planera och göra allt själv, när man är van sen över 30 år att ha en partner att samarbeta med..Det blev jag och exet väldigt bra på med tiden..Att samarbeta med hus och hem..Tills alkoholen smutsade ner oss, och vi blev 2 soffsuputer..🥺..Jag hoppas jag får samarbeta med ny partner snart..🍃💕🍃

Hejsan miss lyckad! Jag såg att du skulle jobba med sten ( inte gubben Sten då, utan materialet) . Det blir ju väldigt fint när det är färdigt men ack vad lätt det är att man råkar ta i lite för mycket och det knäcker till i ryggen eller klämmer till rejält i ett finger. 😅 Så ta det försiktigt säger jag, vis av erfarenhet. Eller be någon om hjälp som sagt. Jag ska faktiskt själv pyssla med lite stenjobb i dag. Barnens skola blev stängd i dag pga hot om skolskjutning.😬 Så min son har lovat mig att hjälpa till att bära lite sten.

Ha en bra dag! Kram 🤗

Jag såg också det om hot om skjutning, otäckt..Min svärson jobbar på skola i GBG. Men inte den. Jag tänker alltid på att böja mig rätt och rak rygg, inga häftiga rörelser..Men tack för omtanken, och det kan ju gå fel..🙄..Om man gör rätt, då får man ju träning av lyftandet..😅..Idag satte jag ett biggaråträd..🍒Blir det flytt framöver, så blir det klausul till hyresgästen..”Biggarråträdet ingår ej”..😁😁🌳

Såg ett program om överviktiga personer..Det är skrämmande likt alkoholmissbruk, och a-beroende..Personer som smusslar, ljuger och skäms..Som vill sluta missbruka, men beroendet tar över..Det är också genetiskt, och socialt ärftligt..Någon i programmet börjar tillfriskna, och den mest överviktiga personen som knappt kan röra sig för sin fetma, blir aggressiv, och be den tillfrisknande personen fara åt H-e med sina idéer..Nej, hon äter inte alls så mycket som påstås..Hon älskar grönsaker.🙄.. Jag ser på familjer omkring mig, med missbruk.Dom som håller på med spel och shopping, och kanske skärm, kommer ofta undan. Dom som tar droger och alkohol, blir dom som klarar sig sämst..Det är synd om många, men framför allt barnen som blir lidande..🍃🍃🍃

Fredagsfeeling..😁💕..Började förmiddagen med att åka iväg och hämta Sten..😅..Det är faktiskt lite som att jobba med ved..Man hinner tänka och fundera en massa..Jag känner mig väldigt glad..Tänker på dig Torn, och är försiktig så jag inte skadar mig, som du varnade mig för..Jag tror stenarbetet är förknippat med bygga..Precis som vedarbetet betyder värme.🔥.Jag känner ofta dom generna i mig som tycker om eld, vatten, och natur..🌿🍃..Nu Sten också..🤔..Jag skulle vilja göra en stenformation i trädgården..Vet inte var man får tag i större runda, platta stenar..Skulle vila ha 3 stycken på hög..Gärna 1 meter lång den understa..Det hade varit jättefint..Blev trött av bärandet, fick bli en tuppis på soffan..En fin kväll är det idag..Solnedgångarna vid mitt hus är fantastiska..Det är nog för att det inte finns en massa andra hus i vägen, bara skog och åker..Några få hus, och mycket natur..🍃💫🍃..

Idag är jag på jobbet..Har haft journatt och slutar ikväll..💫Detta är nog en av mina bästa arbetsplatser jag har haft..Fin miljö, och brukaren och jag trivs ihop..🍃..Arbetstiderna är perfekta..Jag tog ju detta jobb när det skulle flytta in en brukare som var våldsam, till det förra jobbet jag hade..Visste inte då att det skulle funka så här fint..🍒..Läste på Forumet, om att vilja ha sina vuxna barn boendes nära sig.❤️.Jag har försökt att pusha barnen till att jobba utomlands, eller i andra städer..För min del tycker jag livet blir ”större” då..Passar nog inte alla..Jag har tänkt mig att resa runt till mina barn, och även att dom kommer till mig..💕..Sen har vi pratat om att köpa en gemensam stuga, någonstans vid vatten..😁💕..Vi får se..Äventyrsblodet finns i vår släkt..Det tycker jag är härligt!!❤️..

@miss lyckad Hej! Hur går det med stenläggningen? Dags att avlägga en rapport! 🥰 Det är så mycket kul att att fixa med så här års så det är svårt att få tiden att räcka till tycker jag.😅

Kram

Ja du Torn..Har inte släpat hem allt än. Men snart så..Är sjukt sugen på att renovera både här och där i huset..Men väntar tills jag sålt sonens lägenhet när han slutar gymnasiet..Är lite spontanköpare av saker..Har länge funderat på köksrenovering..Köpte nytt golv på annons, idag..Mörkbrunt planka, klickgolv, till köket..Brukar samla ihop material, och sedan fixa någon som hjälper mig. Blir väl samma med stenarna. Det måste ju till grus, och lite annat under..😁..Snart har jag ju alla stenar prydligt uppradade på pallar..Säg till din fru att hon är lyckligt lottad som har en nykter händig man hemma..Det skulle jag också vilja ha..Får se när han anländer..😉..Jag själv är ju mer hantlangare-och matlagningstypen..Men allt har sin tid..Jag är glad och lycklig de flesta dagar, men blir ibland irriterad..Tur att det går över snabbt..😆..Saknar mina döttrar med familjer i 🇳🇴 Norge..Längtar efter semester, som jag inte planerat så mycket..Utan åker dit man får åka..Hoppas såklart vaccinpassen kommer snart..🍃🌼🍃

Härligt! Då har du en massa att se fram emot.😍 Vi får verkligen hoppas att pandemin avtar snart. Jag vill också till Norge. Skulle egentligen åkt dit förra året på en fiskeresa med min son.

Kram

Regn, och mulet..💫..För mig är vädret väldigt måendebetonat..Alltså, sol ute 🌞 i sinne, ungefär..Sonen verkar vara likadan..Vi blir mer dämpade av regnväder..Jag ska hämta resten av mina markstenar också..Men vill inte frakta blöta stenar i bilen..Nu är jag ledig 4 dagar..Jag har inget planerat, men det blir alltid lite fix med hus och hem ändå..Gjorde en meditation i morse..Och sen en promenad i regn med hundarna..🍃💫..Nu får fler vaccin, vilket känns toppen..Samtidigt ligger min systers särbo på sjukhus för covid..😟..Han skulle fått vaccin dagen efter han insjuknade..Vi får tro han kommer hem snart..🍃💫..Jag funderar mycket på Kärleken..Har jag älskat någon över huvudtaget? Och vad betyder ordet Älska..❤️..Tänker på barnens pappa och alla våra år tillsammans..Mycket svek, och uppbyggnad av tillit..Men även roliga och fina tider såklart, annars hade det ju varit konstigt..Min särbo är det oftast kul att vara med..Avståndet gör sitt.Även att sonen bor hos mig..Vill inte ”klämma” in särbon här just nu..Utan vi träffas hos honom..Tiden går fort..💫..Swish så är det dax för pension..Måste se till att hålla mig så frisk och glad som möjligt. 💃🏽🌲🪵🔥🧘🏻‍♀️🍓..Att ångra att jag inte tog hand om mig, vill jag inte göra..Jag siktar på att bli en frisk och glad person så länge det går..💫💃🏽💃🏽💃🏽💫