@Rolf
Hej!
Ja, det är ju bara så: man får plocka ihop spillrorna och börja på nytt igen. Även om det är tungt.
Jag vet ju redan nu att jag kommer att försöka att övertyga mig själv att ta ett glas vin om några veckor. Och att allt jävligt med alkoholen kommer att vara glömt. Den insikten är jobbig att bära.

@Charlie70
Hej!
En sjukdom som likväl känns skamlig. En del av mig skulle vilja skrika ut till kollegorna och alla jag känner att jag har slutat med vinet. Men det kommer jag inte att göra. Jag viskar det tyst till min fru.

@Themistokles Välkommen tillbaka! En gång är den sista. Men om du gör som du alltid har gjort är risken stor att det blir likadant, dvs återfall igen. Någonting måste du nog ändra på. Jag vill tipsa dig om e-boken som Annie Grace skrivit som finns på sajten canimoderate.com. Den är gratis, och väldigt bra.

Kram 🐘

Första natten på stesolid och naltrexon. Har i alla fall sovit rätt OK. Oron i form av magont finns kvar. Jag har sjukskrivit mig hela denna vecka. Skall sova och ta promenader med hunden.

Dag två. Har egentligen inga förhoppningar om att det här skall lyckas. Känner mig mest trött och ledsen och uppgiven.

En dag i taget. Du är inte ensam om detta, det finns många med dig som har gjort samma resa, det går. Vet att det gör ont och det är jobbigt. Använd all kunskap du har och läs och hitta mer kunskap om det fattas dig verktyg. Håller med Andrahalvlek, läs Annie Grace, den hjälpte mig att tänka om. Men boken tar inte bort din känsla just nu, men den ger hopp om att det går att ändra.

@Andrahalvlek
Mycket läsvärd, naturligtvis. Och egentligen ganska självklar. Att dricka måttfullt är ju väldigt jobbigt för en som bara vill dricka mer. Så min ingång den här gången att sluta dricka helt. Jag vill dricka. Men än allt egentligen. Men jag skall sluta helt och hållet. Måttfullt drickande är för andra, inte för mig.

@Themistokles Det låter klokt. Och med tiden är sannolikheten stor att du inte vill dricka mer, och då blir det så mycket lättare. Men du måste ha tålamod och fokusera på alla fördelarna med nykterheten.

Minsta lilla grej - höj alla fördelar till skyarna! Slippa vara bakis är det första förstås. Mer tid att göra annat är en annan fördel. Det kan dock vara en nackdel om man inte vet vad man ska göra. Det är viktigt att fylla sitt liv med andra roligheter, tror jag. Återuppta en hobby, utforska en ny hobby. Och sen måste man vila, vila, vila så att kroppen får läka.

Jag minns andra tidiga fördelar så som att slippa vara orolig för att jag luktade bakfylla, att jag kunde köra bil när som helst på dygnet, alla pengar jag ”sparade”, att maten faktiskt smakade bättre osv.

Sök på Craig Beck och Sober Leon på youtube så får du fler nyktra argument. Du behöver hjärntvätta dig själv med nyktra argument.

Kram 🐘

@carinf95
Hej!
Jag vet ju inte än. Hade naltrexon för ett och ett halvt år sedan. Minns att jag blev illamående då, så känner jag inte nu. Har också en annan insikt nu, att jag måste sluta att dricka helt. Förra gången tänkte jag bara på att hålla ut ett tag, tills jag kunde sätta igång och dricka igen.

@Andrahalvlek
En av orsakerna till att jag måste sluta är att min tankeskärpa har påverkats negativt. Jag är universitetslektor och forskare, men kan knappt tänka klart längre. Undervisning går på rutin, men forskningen funkar inte. Så nog har jag saker att göra, och som jag egentligen tycker är kul.

Hej igen, välkommen tillbaks. Det är skitjobbigt att stå ut med tanken att aldrig mer dricka men det är ännu värre ett dricka. Två onda ting känns det som. Men skillnaden att den ena är dödlig för många av oss.
Du kommer att fixa det här. Glöm inte att alkoholen också är ett riktigt sänke för må-bra hormonerna.
Forska- vilket spännande jobb. Låter roligare än att hinka sig full imo.
Håller på dig!

@Se klart
Tack!
Dags att gå upp och köra sonen till tandläkaren. Sedan till kliniken för en ny omgång stesolid. På fredag skall den värsta abstinensen vara borta säger de. Hoppas på det. Stesolid gör en dåsig och slö.
Ha en fin dag.

Dag 3

Stack ut och fiskade vid havet här i Kungsbacka. Solen sken, det var vindstilla. Rätt gott egentligen. Ändå stod jag mest och kände sorg - sorg över att jag inte skall dricka till grillen på fredag; sorg över att jag inte skall ta ett järn på midsommarafton.

Just nu känner jag mig väldigt självisk. Tänker bara på mig själv och på hur synd det är om mig. Patetiskt.

Och vad fan skall jag göra med mitt liv nu? Skriva färdigt den där boken som har deadline i september? Som jag borde? Jag är ju van att begära uppskov på allt jag gör. För att jag super bort livet. Min senaste bok som släpptes nu i våras tog mig sju år att skriva klart. Den hade kunnat bli klar på två år om jag inte hade supit.

Skit. Man är ett bortskämt barn.

Dag 5. Ångrar att jag gick tillbaka till kliniken. Hade så gärna druckit vin ikväll, det är ju valborgsmässoafton.
Har sovit bort hela veckan i princip. Nu är det slut med stesolid, förväntas klara mig på ren vilja. Just idag vill jag inte. Just idag dricker jag inte heller.
Uttråkad till tusen.

Alkoholberoendet skapar bortskämda barn. Barn som beställer tjänster av livet/föräldrar och sitter vid sidan av och missar det grundläggande; att själv vara delaktig i att skapa sitt liv, till och med ansvarig för det.
Eller-en mycket nära liknelse; att hämta iPad själv, att inte skrika rakt ut när det är slut med batterier eller kasta skeden om maten inte passar.
Jag känner igen båda. Självömkan på det så har man garanterat ett tråkigt och så småningom ensamt liv.
Uttråkad tar knappast livet av en men möjligen kan tiden användas till att mobilisera kraft och till och med målbilder för hur en önskar att livet ska gestalta sig.
Varje dag är ett stretande men om jag läser tlllbaks i din tråd några år så verkar det väl skönt om den här gången vore den sista.
Mod och tålamod! 🌸

Jag vet inte om det hjälper dig, men när jag känner så (att jag ångrar att jag slutat eftersom jag skulle vilja dricka just idag pga valborg eller vad det nu kan vara) brukar jag försöka att komma ihåg att jag vill ju nästan _alltid_ dricka. För mig kommer det aldrig att komma nåt perfekt tillfälle att sluta för det kommer alltid vara nån grillning, sommarfest, första solen, tända brasan osv osv som lockar till att dricka. Så nu är en lika bra tid som någon, speciellt om planen är fortsatt helnyktert. Med det sagt, kämpa på och kom ihåg fördelarna med att avstå och nackdelarna med att ge efter. Gå gärna tillbaka och läs i din egen tråd om hjärnan spelar spratt med dig och vill minnas att det ”inte var så farligt”. Stort lycka till och glad Valborg! ☀️💐

@Gullranka
Tack!
Ja, skall nog läsa genom gamla grejer.
Just nu har jag börjat lyssna på alkispodden. Från början. Har aldrig lyssnat på någon pod hittills. Det verkar lovande så här långt.
Hälsningar och ha en fin valborgsmässoafton.

@Se klart
Hej!
Du har rätt. Det finns inget perfekt tillfälle att sluta. Så nu har jag slutat. Skall även sluta att tycka synd om mig själv. Har det ju väldigt bra egentligen. Fru, barn, hus, hund, trevligt jobb, trädgård.
Trevlig valborgsmässoafton.