Har nu beslutat att det är dags å sluta dricka innan jag super ihjäl mig och förlorar allt jag har.
har ni några bra tips man kan använda sig av när suget att svänga förbi bolaget dykerupp,

Anonym26613

Hej @Skattefria och välkommen hit!

I början brukade jag köpa hem andra goda saker och lämnade betalkortet hemma. Det hjälper också att skriva här och läsa mer om beroendet för att öka motivationen.
Vad har du för mål med ditt nyktra liv?

🌸💚🌸💚🌸

@Skattefria Det finns ju väldigt många olika knep som fungerar olika bra för olika människor.

Problemet med alkohol är ju att man när alkoholjävulen föreslår att man ska pallra iväg till bolaget kan säga nej 99ggr av 100, men det hjälper lik förbannat inte, för den 100 gången säger man ja och så sitter man där igen.

Jag tror att man måste ha tillräckligt bra anledningar att inte dricka att ta fram när det blåser som hårdast. Då lämnar man ingen öppning vid förhandlingsbordet med alkoholjävulen. Finns det en liten gnutta tvivel där så kommer det att användas mot dig till slut.

tack för svaren. jo har en hel del att bryta mitt beroende. men framför allt för mitt eget välmående och min dotters liv och framtid. Tanken med att ha massa andra godsaker låter som en bra ide å om det är riktigt illa får man väl äta sig spy mätt så man inte kan dricka :) beroende sjukdomar är så sjukt lömska av sig har även ett spelberoende som är väldigt starkt också. men planen från idag och framåt är att spendera så mycket tid jag kan med dottern för att bli av med dom värsta abstinens sugen och bygga en starkare relation med henne.

@Skattefria Det låter som att du har en väldigt bra motivation där. Använd dig av den när det är kämpigt. Försök hitta ett sätt att aldrig åsidosätta den motivationen för att låta alkoholen gå före. Se till att du påminner dig själv om att det inte är värt det.

Du fixar detta. Jag tror på dig!