Vilken kväll......
Jag är splittrad de senaste dagarna i mina känslor.
Bodelning är inte klar på långa vägar och jag bor i min lägenhet och har haft det rätt bra ändå. Arg över att han trilskas med allt men ändå har jag hållt avstånd och hittat glädje ämnen med mina vänner.
Men så plötslig för några dagar sen kom sorgen över mig igen.
Han har nu druckit hårt i 9 veckor och mår så dåligt men fortsätter köra bil och handla ny sprit var 3:e dag.
Började tänka att han ligger ju och super ihjäl sig och jag och hans familj gör inget åt det. Bara låter det hända...Så jobbig känsla fast jag vet att det inte finns något vi kan göra för att få honom att sluta.
Ikväll ringde hans pappa då har han ramlat och slagit sig sönder o samman. Blod överallt i huset så vi fick åka ut och städa upp och tejpa såren. Fyyyyy som där såg ut.
Det är en sorg att den man älskar och levt lycklig ihop med i över 20 år kan förändras så och att dem personen inte längre finns.
Blir så arg på alkoholen som är så farlig och som samtidigt lyfts fram som så gott, mysigt, roligt när det finns så många som förstör sitt liv av det.

Åh vad jag lider med dig, önskar så att du ska få lugn och ro. Härligt att läsa att du kan koppla ifrån ibland med vänner och ja det är nog det jag också har, utan dom man kan vara sig själv med skulle det ha varit olidligt. Håller med dig om alkoholen, det är inte samma känsla längre att få dricka lite vin och jag har blivit mer uppmärksam på flera i min omgivning som lever i riskbruk och man vill bara ryta i och säga skärp er, rätt var det är så är det för sent.
Kram på dig och sov gott 🌷

@Azalea känner med dig.
Du är så stark och lever ditt liv och gör saker som ger dig glädje.
Så allt det andra bottenlöst tragiska med alkoholen. Besvikelsen, rädslan och uppgivenheten.
Jag har följt dig ett tag och vet att du har gjort allt du kunnat plus mkt mer.
Det är tufft, oerhört tufft.
Önskar du kunde få avlastning. Slippa ta ansvar för allt. Antar att han inte har vänner eller bekanta som besöker honom?

Kram på dig fina du.

Vad du får kämpa Azalea 😔. Känner med dig. Men glad ändå att höra att du får lite avkoppling ibland med dina vänner.
Det känns igen det med mannen som ramlar, slår sig, blöder. Synd bara att det är du som får städa upp.
En stor kram till dig🥰

Förfärlig situation, men det du kan göra är ju en orosanmälan och sedan är det socialförvaltningens ansvar att se till att han inte avlider till följd av sitt missbruk. Då har du gkort vad du kan, men dom har ju möjlighet att använda tvång. Du kan ju inte ta ansvar för något du inte kan påverka.

@Backen123 Ja, vad skulle man göra utan sina vänner??!! Jag har turen som har en handfull riktigt fina som vet det mesta . Med dom kan jag ha roligt och släppa allt men det är också okej att tappa det och bli ledsen.
De är guld värda och jag älskar dom.
Idag är ju en alkohol helg och det är skrämmande så många som kommer att vakna upp med sjuk ångest imorgon.
Hoppas du får en fin kväll 🧡 Azalea

@Nora81 Det är en kamp varje dag att vända ansiktet bort ifrån det destruktiva och fokusera på goda saker jag mår väl av.
Tappar bort mig emellanåt men känner att jag blivit bättre med tiden på att komma upp till ytan igen.
Han har tyvärr tagit avstånd från alla, både familj och vänner så han har i stort sett inga kvar. Så sorgligt.
Som du säger så här jag gjort allt i min makt och inget av det här hjälpt så det har jag gett upp nu.
Kram till dig Änglen och hoppas di plan njuta lite av våren ikväll🧡☀️Azalea

@gros19 Jag vet Gros19 men jag pallar inte det just nu. Han har ju gjort 2 stycken 6 månaders LVM med några månaders mellanrum . Börjar ju dricka så fort han släpps ut.
En anledning är att nu måste jag få bodelningen klar, kan inte vänta 1 år till och jag vet att han vägrar göra det när han inte är hemma. Så jobbigt alltihop med ångesten att jag inte gör någonting men soc är ju kass också. Inte en enda uppföljning sen han kom hem för 9 veckor sedan. Han är ju färdigbehandlad 😳
Tack snälla för din omtanke 🧡Azalea

Tänker så här. Mannen är ju inte vid sina sinnes fulla bruk och borde omyndigförklaras åtminstone för tillfället vilket är min åsikt. Vad lagar och paragrafer säger vet jag inte men överförmyndarnämnden bör kunna ge dig råd hur du ska gå till väga eller en jurist.

@Nordäng67 Min fina❤Den värmde riktigt bra.
Jag njuter så ofta jag kan och tar på skygglapparna under de stunderna och förtränger.
Kan ju inte göra om honom men har äntligen förstått att jag måste ta hand om mig själv åtminstone gör mina barns skull. Så de kan ha en mamma kvar som orkar le och inte är ledsen jämt som tidigare.
Men ibland kommer det över mig hur eländigt det har blivit för honom och att det bara går utför.
Tack igen för cyber kramen skickar en i retur och hoppas du har en fin Valborg