Grattis t dina 16 månader🎉🎉 Så strongt!
Känner igen mig i vad du skriver om orken. Är så obeskrivligt trött. Behöver bli bättre på att vila samt små korta promenader för att hämta kraft.

Har du bott i pappas lägenhet någon gång eller är det ett boende som han skaffade efter att du hade flyttat hemifrån/på äldre dar?

Ha det riktigt fint och varm kram❤️

Tack @varafrisk och @tappadigen
Det känns bra men tror det är som med bebisar, ungefär nu slutar man tänka månader och övergår till halvår
Jag har inte bott med min pappa i den här lägenheten, men jag har bott mycket med honom, bara jag. Har inte så mkt känslor i lägenheten men samtidigt känns han närvarande där. Det har liksom varit en plats att komma till både när han var sjuk och sedan han dog.
Vi får se hur det blir sedan. Jag kommer ju ha lite av hans möbler, sånt.
Just nu har jag hans bortadopterade hund... jag och min syster har pratat så mycket den här tiden, det är bra. Vi är larvigt överens om allt, vill det bästa för varandra. Tänker att det var en bra grej våra föräldrar gav oss, syskonskapet!

Att känna när någonting är rätt...
Det gjorde jag denna vecka när jag och min man tittade på ett antal lägenheter i söndags. En var alldeles perfekt. FÖR fin för mig tänker jag. Inte van, med stor familj har vi kompromissat mycket (haft jättemysiga hus och hem men alltid med nåt ”jaja det ligger lite nära vägen” jaja ett barn får bo i källaren tills nästa flyttar. Kanske fattar ni lagen om att det inte går att få allt men det är bra ändå.
Tittade på lgh, fick klart med banken och höga lån (jag som är sådär gammaldags att jag vill bli av med lån...j
Efter två dagars budande (vill hävda att var ganska så bra på detta) vann vi och skrev kontrakt igår. Hjälp och vad kul!
Så nu blir det lite större - och ett rum till mot vad vi har.
Kan inte förklara känslan annat än jag kände mig hellugn. Att jag visste att det skulle gå bra. Att det var rätt.
Jag tror också att det är något med mig och känsla av nytt liv, att våga satsa eller tro på framtiden som det här köpet faktiskt manifesterar.
Så inte så mkt stress men lite utpumpad’ ser fram emot flytt efter sommaren. Balkong!
Nu vaknar jag till fredag. Kaffet, ja ni vet ju.
Kommer igång med tidigt jobb idag, landet, regnar gör det också.
Sol i mig!

Tack soffi! Tack ah- ja jag tror det. Jag sa faktiskt till min man att känslan jag hade påminde om när jag träffade honom.
Snårigt eller grejer kan stå ivägen men känslan av Lets do this är övergripande och stark.
Det blir kul att få hänga med på!
Kram 🌱

@Se klart Stort grattis till lägenheten!😍 Vad skönt att du fixade budgivningen galant!😎Känner igen det det där när man har flyttat förr, alltid något som man egentligen inte var helt nöjd med. Det är konstigt men det är väldigt mycket som blir helt perfekt numera tycker jag. Jag tror det har med nykterheten att göra. Tacksamhet, acceptans, självkänsla och positivt tänkande har kommit fram på ett helt annat sätt.

Ha en mysig fredag! Kram 🥰

@Se klart grattis till lägenheten! Marknaden är ju brännhet just nu så jag hade nog hamnat i chocktillstånd ganska snabbt om jag varit tvungen att ge mig in i en budgivning. Har liksom inte vant mig vid den "nya" prisnivån. Galet vad det här viruset har lett till. Du hittar hem till DIG i nykterheten på olika plan. Fint att få följa!

Kram!

God förmiddag,
Tyst i huset en stund, min man är sällan störande livlig men han skulle iväg för lite köp/byggmarknad. Jag blickar ut över soligt landskap- äntligen.
Har haft ett tema i huvudet den här veckan. Dels beror det på vårt lägenhetsköp som helt klart är åt det dyrare hållet med mer lån men också, att för första gången i livet ha möjlighet till något som inte har några uppenbara brister. Jag har aldrig haft råd med det ”finaste” (och nu pratar jag utifrån att denna medelklass som jag tillhör i någon mening redan har det finaste- aldrig trångbodda, alltid rent och relativt nytt).
Men vi har såklart alltid valt- det eller det- bott i trafikstörda lägen, knepiga planlösningar, stor familj och inga pengar i bakfickan/bagaget.
Den här lägenheten som har det som går att önska för oss, är på något sätt också att våga säga och tro, jag vill- nu kör vi.
Det kan bli tufft om räntorna går upp jättemycket. Såklart. Som för de flesta i det här landet. Men just nu funkar det bra och jag oroar mig inte och vi har inte liksom gått överstyr - banken säger ja vad bra.
Så nånstans tror jag inte att jag (vi- men också jag) hade gjort det här- om jag inte varit nykter.
Jag hade inte haft det uppdraget jag har, tror inte jag hade fixat det fokus som varit nödvändigt.
Jag tror inte heller jag hade haft stoltheten och nån sorts ökad självkänsla som gör att jag tänker att det nog går bra.
Ett par år innan jag slutade dricka kretsade mina tankar mycket kring att växla ner.
Nu känner jag mycket kraft i mig själv, tillit till självaste livet, att växla upp inte känns så konstigt. Jag är i min ålder, behöver inte vara ”ung”. Men jag vill inte vissna i förtid.
Så det som kan tyckas vara bara en lyxig grej (vilket jag är medveten om att det också är), har för mig en annan mening.
På jobbet är vissa saker så svåra att det känns som om huvudet snart sprängs av komplexitet i det vi ska göra framåt. Då är det oerhört skönt att också få vara i det vardagliga ledarskapet som handlar om produktion och passion.
Men även när det känns som det skvimpar över i skallen så har jag erfarit att det går bra. Det kommer en fredag kväll när jag inte vill gå och lägga mig för det är så skönt att få vara i att se fram emot ledigt.
Det kommer en lördag då jag som idag endast ägnar mig åt plock, fix, trädgård, i min alldeles egna takt.
Så rullar livet på just nu.
Kram på er!

Grattis och lycka till med den nya lägenheten! Kan förstå att det känns pirrigt. Tycker att hus- och lägenhetspriser är extremt höga i vår lilla stad. Det är inte enkelt för bla ensamstående, ungdomar att hitta ett boende i vår stad. Och är de höga hos oss så är det ju ännu högre priser i Stockholm. Min känsla är utan att veta att egentligen tycker du kanske att lägenheten är lite väl dyr...att det har skavt lite grann...är det så? Du beskriver hur ni har bott tidigare...kanske inte yta i överflöd. Men nu har ni denna möjlighet att kunna fixa det ekonomiskt..banken har sagt ja till att ta nya lån och nu är det verklighet. Kanske inte något du är van vid att bo så här men ändå att det känns som en lycka och en nystart på något vis. Stämmer det eller är jag helt ute och cyklar?? Är glad för din skull att du/ni kommer att få flytta in i en ny lägenhet. Åter igen Grattis!

Jag är starkt präglad av min uppväxt på många olika vis. Vad som tillhör "de rika" och vad som inte tillhör...för det innebar för mig många gånger att inte tillhöra. För "de rika" behövde inte vara superrika för de flesta hade det bättre ställt ekonomiskt än vad mina föräldrar hade. Vi hade dock allt i jorden, i grödorna, i köksträdgården, i fruktträdgården och i våra djur fast det gav mig ingen känsla av att tillhöra. Hur som helst så för två år sedan skulle vi köpa ny bil. Vi brukar ha bilar som är ca tio år ev äldre. Och min man fick nys om en BMW ...och jag kände ....jag kan inte äga en BMW...det låg djupt rotat inom mig. Idag äger vi BMWn..den är automat..och med turbo...så den är kul att köra. Men så körde ju vår dotter av vägen förra sommaren när hon inte mådde bra..som tur gick allt bra med henne...men motorn hade lossnat och det var bara att lämna in bilen. Då började min man prata om att leasa en bil...och det blev riktigt svettigt för mig...men idag kör jag även en T-ROC Volkswagen...splitter ny sedan i somras...sitter skitbra i bilen och tycker om att köra den. Men det satt långt in att jag skulle kunna göra denna klättring när det gällde bilar...fast nu känns det bra. Vi är 58 och 65 år ..och vi har nått den ekonomiska möjligheten att vi kunde göra detta.

Nu skrev jag långt i din tråd...ursäkta mig...men det bara kom!

Ha en fin lördag:)

Kram:)

Tack för tankar @varafrisk
Det stämmer att det är galna priser i stockholm men när jag/vi köpte vår första lägenhet- för en hel miljon- (en femma i Stockholms innerstad) höll min pappa på att svimma.
Det skaver nog inte utan med en lite flowig känsla jag inte är så van vid. Förstår hur du menar med känslan att köra ny (leasad) bil. Det är kanske lite lika. Inte kan väl jag?
Eller det kanske jag kan?
Nu är väl ingen av oss lyxfällan-människor så det handlar nog mer om ett förhållningssätt.
Att ha sina tillgångar i jorden som du beskriver är ju idag den största lyxen av alla. Nya sommargäster i vår lilla by fräser upp stora land- stora drömmar. En gång i tiden var det inte ett lyxigt val av hobby utan ett sätt att överleva. Men det är mycket kunskap som gått förlorad när det kommer till min generation. Min morfar kunde odla- men jag hann aldrig lära mig. Är fortfarande i odlingens förskola. Men jag vill gärna att mina barnbarn ska bli bara lite intresserade, förstå hur det hänger ihop. Jord till bord och att ett litet frö blir hundra tomater med omsorg och kärlek.
Tack för grattis! Kram.

Åh, vad jag känner igen mig i mycket av det ni skriver och tankar kring odlande. Har att göra med min uppväxt där mor och farföräldrar hade det rätt knaper, det får en att tänka på min egen uppväxt och på mina barns uppväxt och vilka värden och erfarenheter jag vill att de får med sig. Odling är en sak. Och att äta nyskördade grönsaker och potatis kan ju få vem som helst att bli intresserad hoppas jag. Ännu visat de inte så mycket intresse, men jag tänker att det ändå kommer. De har i alla fall kommenterat mina plantor nu, båda barnen.
Grattis till lägenhetsköpet! Jag brukar tycka att det är så skönt när man bestämt sig och hoppat. Eventuella svårigheter och komplikationer får man lösa sen och det gör man. Spännande är det att börja på nytt, med tom lägenhet och tomma förråd och möjlighet att organisera. Så skönt. Borde flytta själv så att jag får lite ordning.
Men orkar inte... och trivs för den delen, får städa istället...
grattis igen! Så skönt när det är ett genomtänkt köp också. Det blir bra! Tänker att mycket har med inställning att höra och hur man hanterar eventuella saker som man missat eller som inte blir perfekt.
Gräma sig, eller se fördelarna.
Lätt val när man väljer.

@Se klart Precis! Så är det...Inte kan väl jag? Eller faktiskt jo det kan jag! Så himla kul att du och din man kan, Se klart! Så gott! Jag minns när min man och jag köpte vårt hus. Jag hade inget arbete då utan studerade på Komvux. Vi vann budgivningen och jag blev så stressad! Hur skulle vi klara det här?!?! Men så visste jag att dels att min man är oerhört seriös skulle aldrig utsätta sig för en ekonomisk situation som han/vi aldrig skulle klara dels att vi tillsammans är seriösa. Jag är nog lite mer en slösa än vad min man är...men är van liksom att rätta mun efter matsäck.

På tal om odla så är det ju väldigt många som gör det nu för tiden... i synnerhet nu i Coronatider..jag tar det lite försiktigt...men när krafterna kommer då kommer jag ev öka lite mer successivt..kanske inför nästa vår.

Ha en fin dag! Kram!

Skönt att få flytta, och till något lyxigt kan höra åldern till..😉..Nu har man oftast både ekonomi och kunskap om vad man behöver och inte..jag skulle mycket väl kunna bo lite flottare framöver, men vill inte ta mig ”lån över huvudet” ensam..Jag har 2 barn som har/ ska köpa hus, lägenhet, och visst har det blivit höga priser..Samtidigt får man mer om man redan äger något för det man har..Den ena av mina döttrar+ man är inne på sitt 4:e köp, i 🇳🇴 Norge..Och dom har gjort rejäla vinster varje gång..Tror att många vill äga sitt boende..Inte kul att betala någon annans dröm som en av döttrarna uttryckte det om hyreslägenhet. Grattis och ta tillvara på lyckan i ert nya hem..🍃💕🍃

God morgon vaccin-måndag, först i kön var jag, det enda som var kämpigt var min mans trista morgonhumör samt möjligen regnet. Har dock köpt mig en mkt praktisk parkas- inte så tjock- men bra för detta majväder med kyla, regn och långsamtväxande grönska.
Läser och funderar mycket över detta med utmaningar privat och vad det är som ibland gör att det blir för mycket/ och ibland istället triggar en att orka mer.
Den positiva stressen är ju inte farlig och i den ligger väl även noga inplanerad återhämtning. Jag har tvekat om jag orkar/fixar de nya saker jag åtar mig i jobbet men för det mesta (inte alltid) är det ändå inom rimlighetens gräns.
På plussidan är oväntade roliga saker- nya lärdomar- plus på självkänslan. Som att den kan växa om inte rötterna står i surt vin. Känner mig stark för det mesta men ödmjuk över allt som jag har (tur) och har skaffat mig (lite skicklighet)
Passerade härbärget som så ofta. Blir ledsen över förlorade liv men passar mig för att applicera min syn på vad som är gott liv- på andra. Att inte ha ett hem får jag ändå säga är ett eländigt liv.
Igår lyssnade jag på Morgan Johansson försvars missbruks”vården” i Sverige. Det dör 10 narkomaner i veckan här. Människor vars liv är omgärdade eller var- av föräldrar, syskon, vänner, älskade, barn.
Ödmjuk för varje dag.
I morse blev det jobb från 06 så nu är det en kopp kaffe post-vaccin.
Ha en fin dag!

Gött med vaccinationen!😍 Jag läste i går att de släpper på för 50+are i dag på ett ställe inne i stan här. Så nu är det på gång även för mig. Kylig vår har det varit som sagt. Hur går det med dina grödor? I dag blir det ” stora trädgårdsdagen” för min del. Gödsel, jord, rensning och sättning av potatis mm. Har fått ett gäng knölar av jordärtskockor av en kompis, tänkte testa att sätta dem också. Fast jag har hört att de tydligen kan växa lite väl mycket, nästan som ogräs.😅

Ha det bra, och må ditt arbetstempo hålla en önskvärd nivå. Kram 🥰

God morgon!
@torn det går hyfsat, planerade i helgen för mina pallkragar genom att läsa på en del om plantavstånd mm. Det blir tomater, zucchini, aubergine och broccoli. Mangold och sallat som jag direktsår. Påfyllning i jordgubbslandet (barnbarnens) och så har jag köpt ett par blåbärsplantor till min minsta (snart 1 år) hennes favoriter.
Jag ska också kapa av en vildvuxen rabatt och så blir det ett antal krukor förstås.
Så ser PLANEN ut men med mig och odling är det inte riktigt så det kanske blir. Men det är helt okej, jag lär mig nytt och det är ett roligt sätt att hålla kropp och hjärna både igång och i vila.
Idag har jag en dag framför mig som är nästan uppdelad i halvtimmar och där jag ska förflytta mig mellan olika fysiska möten + tandläkare + diverse.
Jag vaknade tidigt och har jobbat undan ett par timmar, skönt.
Laddar lite nu. Så fin sol genom mitt sovrumsfönster!
Jag tror du skrev @torn om detta med tankar kring alkohol. Just nu känner jag inte för att ta del av sånt som handlar om att kunna dricka lagom. Det är inget för mig och jag vill inte marinera i de funderingarna.
Uppåt och framåt och möta dagen!
Kram på er alla 😍

Jag gör ett nedslag för jag var just hos min tandläkare och fick med beröm godkänt- inte en världsnyhet men det betyder mycket för mig som har en historik av att vara rädd för tandläkaren- och därför numera går dit lite oftare än nödvändigt. Nu har det pga Corona gått längre än vanligt och genast sätter mina karastroftankar igång, obehag och oro. Vill slippa. Tror att alla tänder ska ramla ut. Känner den där nålen som de känner med efter fickor.
Smärtan gör mig inget- men ovissheten och oro över att något inte är bra.
Lättnaden när hon krafsat klart och putsat och säger; vi ses om ett år, och jag säger; nä-jag vill komma om ett halvår.
Firar mig med paus och finkaffe på ett tyst och tomt café, hurra!

Grattis, du klarade tandbesiktningen..😬😅👍🏽..Jag har läst mycket av dina funderingar..Håller med dig om det mesta..💕💫..Synd att vi oroar oss, många gånger i onödan..Det går i perioder, det där..I alla fall för mig..Vi får försöka hitta mer glädje i livet, så får oron inte så stort utrymme..💃🏽..🌺💃🏽🌺💃🏽