Hejsa!
Jag har inte druckigt någon alkohol på 13 dagar nu. Det har varit tuffa dagar men går ganska bra.
Dag tre var jag jätte ledsen och grät mycket men efter det har jag bara varit trött.
Såg fram emot att vakna pigg nu när jag inte dricker alkohol men det har blivit det motsatta.
Jag är så trött att jag inte vet hur jag ska ta mig igenom dagen och längtar bara efter att sova.
Stolt är jag men jag känner mig inte glad över min nykterhet.
Har en massa tankar på hur jag har bettet mig när jag varit full och vill bara göma mig under en filt och aldrig visa mig bland folk igen.

Har läst mycket här några veckor nu och fått mycket pepp 😊.

@Ase då är allt som det ska. Du behöver vila och det är det kroppen och knoppen säger till dig genom att bli trött. Det kan vara så en tid framöver nu men blir sakta lite bättre. Wow för 13 dagar! Så himla bra!!!

Kram!

Anonym26613

@Ase Grattis till 13 dagar 🤸🥳💚

Tredje dagen 🤮 Ja, det kommer man ihåg. Men du är på rätt sida redan och nu läker kroppen och energin går åt det. Vissa blir hjälpta av att ta promenader så att kroppen töms snabbare från det negativa. Bra att ha goda rutiner. Vila bara 💚🙏

Hej Ase! Och Grattis t 13 dagar! Jag har 14 dagars nykterhet idag med hjälp av Antabus. Känner igen mig i tröttheten. Tänker att det beror både på omställningen och antabusen. Tänker inte just nu på allt som har varit det blir för tungt utan försöker se framåt. Har pratat en del m mina barn varför det var som det var tidigare gällande mina humörsvängningar. Inte så kul men skönt med en förklaring för dem och även att kunna ge.

Sov så gott så hörs vi igen😴🤗

Hej o bra jobbat så här långt! Jag har också varit så där trött och orkeslös. Men nu, sista veckan (5:e) har det vänt! Känner mig pigg, stark o frisk! Håll i, det kommer! 💪🏼👍🏽

Tack för svar😊.
Jag får helt enkelt ha lite tålamod.
I går kväll var det mycket lättare att vara nykter än vad det var i fredags även om jag hade ångest.

Känslan när yngsta dottern frågar om hon får smaka på det jag dricker och jag kan svara ja 😊💃.

Idag dag 14 👍.

Fortfarande nykter 😊.
Dag 19 idag och jag mår bra. Kan bero på att jag fått sova 12 timmar i natt och känner mig ganska pigg.
Jag har en låt som hjälper mig i svaga stunder. Behöver inte dig idag av Clara Klingberg, den handlar om ett destruktivt förhållande men jag tänker på a och det är ju också ett destruktivt förhållande.
Tack alla för att ni finns och stöttar i med och motgång. Det ger mycket stöd även för sånna som jag som inte orkar skriva så mycket själva.
Idag är en bra dag 😊😊

Tre veckor nykter idag 😊.
Jag kan se att jag ser lite fräschare ut och att jag tänker lite bättre. Igår löste jag ett helt korsord, brukar alltid behöva hjälp för att få klart det på slutet.
Jag är fortfarande jätte trött, går som i en bubbla.
Läser många trådar på forumet av dem som varit nyktra länge och det ger mycket motivation.
Jag är inte särskillt orolig för att inte klara nästa helg men efter det har det gått en månad och då är jag rädd att min hjärna börjar förhandla.
Har valt att försöka klara detta på egen hand med hjälp av forumet och programmet här.
Jag vill verkligen inte dricka mer, har fått min beskärda del av alkohol så det räcker både för detta livet och nästa.
Min man dricker fortfarande, han är mer konrollerad än jag men dricker alldeles för ofta. Hade önskat att han också ville göra en förändring.

@Ase så bra du är! Jag blev oxå förvånad o lite besviken över den otroliga trötthet som drabbade mig efter a stopp för 35 dagar sen. Läser lite här i tråden att v 5 kanske det börjar bli bättre. Håller tummarna för detta, orkar inte vara trött längre o faktiskt börjar det kännas som ett ljus i tunneln! Har väl typ sovit igen 15 år nu!!!! Vi jobbar på! Hejja oss!!!

@modesty blase Tack för pepp😊.
35 dagar det är bra jobbat👍. Jag får ta rygg på dig 😊. Du säger du ser ljus i tunneln med tröttheten, tycker du det blir lättare att avstå a också?
Jag tycker det har känts lite lättare denna helgen och jag blir bara mer och mer beslutsam om att avstå från att dricka.

Du har ingen egen tråd?
Kram 💖

@Ase Vad stark du är som har klarat 3 veckor! Jag är idag inne på min 22:e dag som nykter. Upplever det inte så svårt att vara nykter m antabusen som hjälp men svårigheten att känna sig uppåt i synnerhet när jag känner mig dödstrött.

Ska försöka äta bättre och få kontinuitet i motionen.

Kram🥰

Anonym26613

Grattis @Ase och @modesty blase ! Bra jobbat på egen hand 💚🌸

Det är oerhört svårt att gissa när tröttheten eller suget minskar. För mig har det varit olika varje gång jag tagit en vit period. Så även hos en individ kan det variera.

Men känslan av lugnet och den lättnaden jag känner idag är något alldeles speciellt 🙏💚 Jag rekommenderar verkligen att ni kämpar lite till. Det är värt det ❤👌
Men fokusera inte för mycket på små krämpor (trötthet, suget) just nu. Hantera känslorna som småbarn. Inget att göra något åt, ni tar inte skada av känslorna. När suget kommer, säg "bra försök, men jag dricker inte idag" och så samlar ni bara fler dagar. Det blir sååå bra!!! 💚🤸💚🧚💚

@Varafrisk Ja, vi kämpar på du och jag. Detta klarar vi! Jag vill så gärna ha en sommar med familjen där jag mår så bra som jag kan och då kan inte alkoholen vara med i bilden. Vet att jag inte ska tänka för långt fram men lite målbilder är väl inte fel ha 😁

@Miss Mary Poppins Jag ska försöka följa dina råd😊.
Att kanske få känna lite lugn och sinnesro längre fram gör det lättare att kämpa på.
Just idag finns det inte på kartan att dricka.
Tack💖

@Varafrisk @Ase @Miss Mary Pippins hej! Nix, har ingen egen tråd, kanske jag borde istället för att kidnappa andra sidor..förlåt Ase!.har inte vågat lite på mig själv helt enkelt, det har varit för skört, har fokuserat på att andas o finnas till. Som att mycket försiktigt balansera på en oändlig matta av glasskärvor, minsta förhastade rörelse o det kommer att göra ont o man ramlar ner som en skärva igen. Att påbörja att skriva för att sedan misslyckas....det sitter djupt. Tack ödmjukast för er pepp jag uppskattar alla er som skriver så bra saker o tips här! Det hjälper! Ni hjälper bara genom att dela med er av era erfarenheter! Känns väldigt långt bort med typ 3 månaders nykterhet men det verkar gå! Har sett ljuset!!! Det är energi som är på väg in tror jag!!!

@modesty blase du får skriva här så mycket du vill😊 Det är bara bra att det är lite liv i tråden.
Jag känner också rädsla för att misslyckas men när jag läst runt här ett tag så är det ingen som dömer utan mer att man försöker peppa att komma tillbaka på banan igen.

Jag har haft en bra start på veckan och livet känns lite ljusare och kanske kanske jag börjar bli liiite piggare.

Det är roligt att "träffa" dig. Hoppas vi kan följas åt lite😊.
Kram

@Ase du skrev ”tycker du det är lättare att avstå alkohol oxå?”

Njaä, är svaret på den frågan! Jag tycker eg inte om smaken av vin (som är det jag hållit mig till....) utan har typ druckit för att bli avslappnad o konstant lätt salongsberusad. (Läs känslomässigt avtrubbad). Till slut så funkade det dock inte, min kropp blev så tolerant mot alkohol så alternativet var väl att dricka ännu mer, dvs mer än 2 flaskor per dag o då började t o m jag vakna o inse att nu får det vara nog!! Ej hållbart!! Inte under den senaste 5 års perioden har jag dock varit nämnbart påverkad utåt sett o det är bara ni här i forumet som vet att detta pågår! Tack för att du/ni finns! (Allt detta sjuka smygande som tär på krafter o psyke! O ständiga kontroll på vilket bolag som ligger närmast o är öppet!)

Jag tycker om smaken av kiviks äppelmust!!!! (100% alkoholfritt på Ica!) O kämpar för att det ska vara DET jag är sugen på, o att suget på något njutbart o gott ska ersätta lusten till ruset. (Tyvärr är ju ostbågar oxå gott...)

Är tacksam för att jag nog inte har haft samma jobbiga sug som du genomlider Ase, även om de första dagarna var en nära-döden-upplevelse, så visst, lättare jämfört med de dagarna är det ju!!! Nu ser jag det mer som att jag är på en spännande upptäcksfärd. Jag har länge liksom tappat bort mig själv! (Du kanske oxå kan prova att visualisera det?) - ”Vi styr skeppet mot okända vatten, med stolthet i blick, ryggen rak o med flaggan i topp!! O så upptäcker vi att det GÅR att leva utan alkohol o att vi liksom tar över rodret o återerövrar livet o möter det med klar blick som våra sanna underbara vi!!!” Eller nåt sånt!!!

Det där kändes kanske lite VÄL klämkäckt!!!! Hahahah; jag kanske blir helt odräglig som nykter person!!!

För egen del har jag iaf emellanåt allt oftare känt mer sann glädje o ganska så mycket mindre ångest, helt klart! Trodde ABSOLUT inte jag skulle säga så än mindre sätta det på pränt här! Tänkte mer som att jag nu skulle behöva vänja mig vid att bara ha ett skittrist ”resten av mitt liv”! För det är det väl så det är utan alkohol??? Blink blink!

Hejja Ase o alla andra härinne som kämpar på i motvind! Men att segla i medvind är absolut inget vidare, det behövs åtminstone lite sidvind för att seglen ska få fart o man ska komma framåt!!!