Hej! Ny medlem här sen några minuter.
Idag är första gången jag erkänner för mig själv att jag är alkoholmissbrukare. Sitter med tårar i ögonen, undrar hur kunde jag bli så här? Har varit så lätt att skylla på ensamheten i coronatider. Man behöver ju tröst o "nåt roligt".
Men sanningen är att jag druckit mer eller mindre dagligen i måånga år. Varit utbränd 2 gånger o så här i efterhand är jag övertygad om att alkoholen varit en bidragande del! Även om livet varit jobbigt med relationer o bråk i familjen. Så är det nog alkoholen som fått psyket att lägga av.

Läst några av Era inlägg o känner att jag tack o lov inte är ensam! Känns SÅ bra att jag "vågade" anmäla mig här! Det är ett Första steg! Tjohoo!
Jag har ännu inte berättat för någon även om flera av mina vänner o barn vet att jag dricker mycket. Men inte hur mycket. Men ska ta upp kontakten med min underbara terapeut o börja med att erkänna för henne. Hon vet redan men väntar på att jag själv ska ta steget. Vi har pratat om det tidigare men jag har skyllt på att livet är trist o att jag har kontroll. MEN det har jag inte!
Kram på Er alla där ute.

@Smurfan_ Hej! Ni har inte era trådar under ” måttligt”, utan direkt i ” förändra” .Jag håller med Li-lo, det kan finnas personer som mår riktigt dåligt, som kan bli triggade när någon romantiserar drickandet.

Med vänlig hälsning, Torn

@Torn

Vill inte stöta mig med någon eller få någon att må sämre men själva rubriken är ju ”Här hittar ni alla diskussioner och beskrivningar som handlar om att dricka mindre.”

Kanske hamnat fel - var bara sååååå vansinnigt glad att jag har lyckats med en förändring - tack vara forumet...

Känner som @Smurfan_. Tappar lusten lite att dela.. Fick "tillsägelse" att inte försköna vindrickande i andras trådar utan att skriva i min egen tråd o skriva Triggervarning.
Det står tydligt Triggervarning o det är i min egen tråd.

@Cilla8

Vi är såååå bra för varandra och kan stötta varandra på en väg till ett nytt måttligt bättre liv...Vet inte riktigt hur vi ska göra...

Kan man inte bara låta bli att läsa och lägga sig i om det dessutom står triggervarning och det är en dialog mellan oss?

@Smurfan_ Ja! Vi har verkligen varit ett bra team du o jag!🙏 Är så glad att jag haft dig som förstår precis o har samma mål som mig! När jag läste tillsägelseinlägget var min första tanke att jag skulle gå ur gruppen men då mister jag ju dig..😪

Idag var första riktiga balkongvädret. 🌞 Balkong+ sol= VIIN!! Har alltid varit så i alla år! Men idag bröt jag vanan- innan det blir en vana. Åt hälsomat o drack sodavatten med citron. 👏💪Och det är typ fredag. Långhelg. Då brukar jag få dricka extra mycket. I flera dagar! O jag sitter här med vattenmelon, mynta o sodavatten. VARKEN vin eller godis!
Jag är så galet STOLT o GLAD över min framgång! 💪👏♥️💃

Korpen70

@Cilla8 Härligt! En fördel är ju också att det eventuellt röda är solbränna och inget annat 😉. Härligt med balkong, jag får hänga i min lilla lund 🙂🌺

Ojoj...... nu skrev jag visst i något privat??? Jag var inne på senaste inlägg.... sorry!

Mäh! Jag åkte dit idag 😶 Fasiken vad besviken jag är på mig själv 🥺
Var så jäkla stressad o ledsen efter jobbet så jag bad sambon köpa en flaska till mig. Nu känner jag bara bläääää 😶
Fattar att det är nya tag i morgon men är bara ledsen på mig själv för att jag vet att jag inte blir nåt mindre stressad eller något gladare av det här.
Usch på mig!

@Draken Vi faller igenom ibland! Vissa dagar är vi starka, andra dagar mindre starka. Vi är bara människor. Som gör det bästa vi kan! ♥️
Du har så mycket framgångar att vara stolt över!! Glöm inte det!!
O du vet ju att du kommer igen!👏 Så krama om dig själv! Du är grym!👏

@Draken

Håller med Cilla!! Du har varit sååååå fantastiskt duktig! Försök fokusera på allt du har klarat sedan påsk!! Detta var bara en dikeskörning- imorgon är en ny dag och då tar du nya tag! Är så stolt över dig och hur duktig du är!

Läs din tråd imorgon och se tillbaka❤️❤️❤️

@Cilla8 @Smurfan_
Ja, vad säger man.... var helt säker att jag inte skulle dricka men så blev jag hemskickad från jobbet pga att en kollega jag arbetat nära med har bekräftad covid. Så mitt i allt när jag hade som mest att göra skulle jag plötsligt stressa hem o jobba färdigt. Jag visste att sambon var på systemet o då ringde jag bara och sa: köp vin!
Sjukt besviken på mig själv! Och så var det inte ens gott! 😶 och inte blev jag mindre stressad heller.
Ingen fara på så sätt att jag blev onykter eller så, men så onödigt! Är bara besviken o arg efter att ha slängt mina 38 vita dagar i papperskorgen. Okej, jag veeeet det är inte jordens undergång, och jag kommer ta nya tag. Men jag är ändå så irriterad på mig själv.

@Draken Det bästa i "kråksången" är ju att det inte var gott o att det inte hjälpte mot stressen! O att du är så irriterad på dig själv just nu. Det gör ju att du troligen inte kommer vilja göra samma val nästa gång stressen slår till, eller hur?!🙏
Angående att du slängt 38 dagar i papperskorgen.. Så kan inte jag se det!!
I mina ögon har du 38 st framgångar o 1 dipp. Det är ju ingenting!
Du är tillbaka på banan. Visare än innan! Hejja dig!!🙏🤩

@Draken Du har ju inte alls slängt dina 38 dagar i papperskorgen..du har ju dem och ingen kan ta dem ifrån dig!! Du körde i diket igår och nu är det upp igen! Tänk att du har fixat 38 dagar! Det är stort..glöm inte det! Jag förstår att du fokuserar på dikeskörningen för så gör vi ju alla...fokuserar på det som går dåligt istället för det som går bra! Varför tänker vi så??Jag som endast har 18 dagar tycker att du är helt fantastisk!

Heja heja dig!

Kram:)

@Cilla8 Ska försöka tänka så, en liten dipp! Nu kör vi igen! 💪🏼😊 Tack för du finns! ❤️

@Varafrisk Du har rätt, vi ska ju fokusera på det positiva! Varför är det så svårt? Har straffat mig med kroppsarbete hela dagen så det känns lite bättre nu 😁
Tack för pepp, det behövs idag! 🥰
Kram

Idag har jag haft en HELT MAGISKT FIN DAG!!!♥️🙏🤩 8.5km rask promenad I skogen o sen ut till kära far. Tog med honom på sin första utflykt sen han kom in på hem för 6 månader sen.🍦🏞 Till skogen o en liten sjö o köpte strut med romrussin (hans absoluta favorit) Han började gråta av glädje! o sen åkte vi förbi huset han byggt o vi bodde i över 20 år. Känner mig uppfylld av delad glädje!!♥️🙏 Jag känner också att jag blivit en bättre människa sen jag förändrat mitt missbruksbeteende!!🤩 Minskat vin- o godiskonsumtionen med över 80% (mitt mål är måttlighet). Min livsglädje o sprudlande energi som alltid varit min största tillgång, har kommit tillbaka!!🙏 Jag är mer närvarande, mindre rastlös o jag "ger" med hjärtat på ett annat sätt. Svårt att förklara.. men det känns så tydligt just idag. ♥️
Sen har man ju sin deppiga sida också (som igår!😭) men dipparna blir inte så djupa o långa längre.. Utan kropp o själ återhämtar sig snabbare. 🤩
Så TACK alla som stöttat o orkar läsa🙏 Ni är guld värda o en del i min framgång!🎉