Godmorgon Charlie ☀️

Så skönt det lät med en liten helgsemester😊. Nu längtar man verkligen att få komma ut i naturen på riktigt. Höra fågelsång och trädsus.
Där jag bor är det mycket trafik så det är bara tidig morgon man kan njuta av lite fågelkvitter.

Vad gäller rödvin i grytor och såser så är det inte min "tekopp". Har aldrig gillat rödvin i maten däremot i munnen 😉
Men då var det ju bra att vinet för din del luktade så illa när du skulle laga till din gryta😊
Känner du att din lukt och smak förbättrats när du slutat med snuset?

Charlie, jag önskar dig en fin tisdag ☀️
Kram 🧡

Helgsemester unnar jag alla. Fick verkligen möjlighet att lyssna på naturen, åtminstone dagtid. Den nattliga aktiviteten med inslag av hög musik var mindre bra.

Nej jag känner ingen skillnad på lukt och smak. /Jag redigerar: Jo men lukt och smaksinne kanske har förändrats? Vinet luktade skräp tex och mat är godare än någonsin. Får fundera en sväng på detta. Slutredigerat./ Tyvärr har jag fortfarande svårt att se fördelen med att sluta snusa mer än att jag slipper tänka på att handla och ha i fickan (vilket är en STOR fördel). Vet att jag inte är någon reklampelare här Förlåt sluta-röka/snusa-terapiSverige!!!

Skön morgon. I går morse var det kaos med flickan. Mycket ovanligt. Hade väl noll rätt på samtliga punkter. I dag var det alla rätt igen (frukost i magen, kläder på, borstat hår osv). Puh. Nu dags för pass nr 2 med väckning av 16-åring. Någon som vill byta med mig?

Kram!

@Charlie70 Hade jag kunnat hade jag gärna avlastat dig. Det är tufft som sjutton att orka med att räcka till för sina barns olika behov, man går bara från det ena till det andra växelvis i princip. Klappar medhårs och föser varsamt framåt, försöker hålla det egna humöret i schack. Hoppas innerligt att du får korta stunder av egentid åtminstone ❤️

Kram 🐘

@Andrahalvlek absolut, egentid får vi ju på jobbet, eller hur! Det funkar för att vi har skiljt oss. Det var inte skälet till skilsmässan men en positiv effekt av den. Hade inte klarat detta längre, inte varje dag utan paus. Hemskt att säga men fakta. PS när jag skulle väcka sonen i morse förekom han mig när han hörde mina steg. "Jag är uppe" sa han. Så slapp vi den striden!

Kram!

@Charlie70 Exakt så var det för mig också. Separation och växelvis boende gjorde att vi kunde avlasta varandra på ett naturligt sätt, och det var min räddning. Sorgligt. Skilsmässostatistiken för funkisfamiljer är verkligen dyster läsning. En stor del i mina sjukskrivningar för utmattningsdepression berodde på att det var slitsamt hemma. Också. Man kan inte både ha det stökigt på jobbet och hemma hur länge som helst utan att gå sönder.

Skönt att du slapp striden med sonen 🙏🏻

När min yngsta dotter gnäller på morgonen, vilket hon gör ytterst sällan faktiskt, så brukar jag dra kortet ”okej, då gick du och la dig för sent igår - så det blir tidigt i säng ikväll”. Då brukar hon sluta gnälla 😂

Kram 🐘

I dag är det HURRAAAAA för mig! Klappar mig själv på båda axlarna för i dag har jag varit nykter 1,5 år. På onsdag har jag varit snusfri 5 månader. Obeskrivligt skönt att slippa vara beroende. Bara det är som är meditation för själen :D

Kram!

@Andrahalvlek jamen precis. Och nu sitter jag här med min stora Pys mittemot mig. Han har rapporterat till mig om natten (drömmar, antal timmar, när han gick och la sig osv) gulligt. Vi byter ett par ord om våra husdjur som vi gemensamt värnar om i lilla familjen. Han är trygg, harmonisk, tar mig för given, ber om mitt stöd, vill ha min hjälp att lära sig saker om matlagning och annat hushållsarbete. Jag finns för honom 100 procent. Asså jag älskar honom från månen och tillbaka. Tänk så dåligt det kunde ha blivit om jag inte stoppat drickande där och då. Har han fått beroendegenen hoppas jag att jag har gett honom krockkudde nog att hantera den på bästa sätt i sitt vuxenliv.

Jag bugar, både för 1,5 år nykter men det vet jag på ett ungefär hur man gör. Att dessutom bli snusfri är värt en eloge. Och inspirerar, tack!
Jag glädjs åt hur du beskriver relationen med dina barn, och just din son eftersom ni hade att lappa och laga. Men det betyder också att nästan inget i mänskliga relationer är irreparabla, tvärtom tänker jag att människorna är mot varandra som mina förbannade maskrosor, de vill upp och upp, och gärna mötas halva vägen.
Klappar på båda axlarna och grattiskram från mig! 🌸

@Charlie70 Älskar verkligen hur du beskriver relationen till din stor Pys ❤️ Så mycket kärlek mellan er, och vilken värdefull tid i livet ni delar just nu. Och du kan vara närvarande till 100 procent eftersom du är nykter. Jag har alltid tyckt att det blir roligare och roligare att vara förälder ju äldre barnen blir, långt upp i åldrarna. Att etablera en vuxenrelation till äldsta dottern är också helt fantastiskt. Relationen till våra barn är de allra värdefullaste vi har, plus relationen till oss själva.

Kram 🐘

Grattis till nykter tid..🍃🌺🍃, och snusfritt..❤️..Mycket bra jobbat! Frågar du mig om snuset som själv använt, så tycker jag det ser lite ohygieniskt ut under läppen.😬..Det är ju heller inte morots-saft som rinner genom blodådrorna i kroppen, utan också ett gift. Jag ser massor av fördelar med att inte snusa, men alla gör sina val..Du är stark Charlie som slutat..Kram..🍃💕🍃

Håller med dig Andrahalvlek om relationen till barn..Jag har ju 3 vuxna döttrar som är väldigt framåt, och klarar sig bra..Jag har alltid sagt att det spelar ingen roll vad ni gör för jobb, bara ni är nöjda, och försöker vara så lyckliga som möjligt..🍃..Alla är inte gjorda för att plugga t ex..Men vill ni det, så är det också jättebra..Att finnas för ungarna både i glädje och sorg..Det är viktigt..💫🍃💫

@Charlie70 Grattis till 1,5 år alkoholfri och 5 månader snusfri!😍 Låter härligt med din son! Jag tror att det är den största vinsten med min egen nykterhet. Att mina barn kan lita på mig till 100 procent. Att min son dessutom verkar ha ärvt mitt fiskeintresse gör inte saken sämre.😅

Herregud, att få barn har verkligen varit något jag har sett fram emot i alla år, och när jag väl fick min önskan uppfylld, så höll mitt drickande på att ruinera allt! Det var ju samma sak för dig. Men se, det satte vi stopp för!💪😍

Kram

Stort Grattis Charlie70 till ditt 1,5 år och fem månader snusfri! Det är så himla imponerande!! Alltså du är helt galet imponerande...vilken styrka!! Å så pysrelationen på det med sonen:) Du är en förebild för mig...du är så ärlig...och förskönar inget...så jag lyssnar ganska bra på dig! När du sa häromdagen att jag hade för mycket inplanerat ...så kändes det så skönt...så jag tänkte...jahaja...jag får väl dra ner på mina ambitioner. I em har jag sovit ca en timma.

På tal om snus så snusar kuratorn på Rådgivningscentrum..jag har lite svårt för det måste jag erkänna. Även om jag inte gillar snus så är det inte snusandet i sig...men snus är ju ett beroende...Det är det som är det luriga med snus...du kan använda det överallt och hela tiden..utan att det stör någon annan.

Ha en fin lördagskväll!

Kram

Stort grattis! Låter som att du är över puckeln även med snuset nu, väldigt välförtjänt i så fall, du har verkligen kämpat! Och vad fint med din son! Har samma upplevelse att mitt yngsta barn tyr sig till mig och vill ha min hjälp på ett helt annat sätt. Kanske mest för att jag orkar så mycket mer nu, eller så märktes drickandet mer än jag trodde.

Det stämmer, jag är igenom snuset nu också. Har tankar på det men inget mer. Känns igen från vinsuget vid samma tid, 5-6 månader, då försvann mitt sug i princip helt. Om jag ska jämföra upplever jag att snuset har varit betydligt svårare att sluta med. Jag har haft ett ihållande sug dygnets alla vakna timmar under fem månader. Vinsuget kom i bland, kunde i och för sig vara kraftigt, men försvann sedan. Socialt så är det mycket svårare med alkoholen. Det borde självklart inte vara så, men de flesta av oss känner av stigmat någon gång och vissa får brottas en hel del med sin omgivning. Hur tas det emot när jag som aldrig spottat i glaset nu helt plötsligt inte vill ha något? Vad säger man? Hur får man det att verka som det naturligaste i världen att jag inte dricker utan att någon ska tro att jag är alkoholist? Den typen av frågeställningar uppstår ju aldrig med nikotinet.

Jag är ännu inte helt på det klara med vad jag vunnit med nikotinstoppet. Jag sover om möjligt ännu bättre nu och jag slipper handla och tänka på om det finns tillräckligt. De grejerna är i sig en stor vinst att slippa faktiskt.

Projekt vikt går trögt. Jag håller igen och jag är hungrig och jag äter de grejerna jag ska äta och inte de andra. Känner att jag gör rätt, mår bra av att minska kolhydraterna och de jag äter är långsamma. Jag mår bra av att äta ganska mycket protein. Det är bättre att jag gnager på vitkål när jag är sugen än att jag tar en knäckemacka med smör och mjukost på. Men vikten står still. Jag plockar fram pannbenet även här. Tänker att om jag fortsatt som vanligt hade jag gått upp ännu mer i vikt. Nu står jag still, samtidigt som jag förändrar mina vanor för framtiden. Hoppas det blir ett skutt ned på vågen snart. Mitt självförtroende skulle behöva det.

Flickan ville baka (vill hon för det mesta) så det är projektet i dag. Inbjuden gäst till kvällsmaten fick avbokas på grund av ångest. SUCK. Trodde det skulle funka... Gästen som dessutom har hund och flickan känner varandra, men det hjälpte inte. Glad att vi varit i väg på hennes aktivitet på morgonen i alla fall. Jag är nöjd med det som funkat och nu säger flickan att det räcker för idag. Jag måste lyssna på det helt enkelt.

Kram!

@Charlie70 Gulle ❤️ ”Det räcker för idag.” Jag tänker att det är jättebra att hon känner det själv. Det kommer att vara en styrka för henne i framtiden, att hon känner igen signalerna.

Min dotter har också stort behov av att vila och glo på film. Det är både hennes avkoppling och flykt. Men att göra något litet varje dag är bra, för att sakta utöka deras komfortzon. Vi gör saker med dottern idag som hade varit otänkbart för fem, tio år sedan. Det går att bredda deras cirklar, men man får både gasa och bromsa samtidigt. Fösa varsamt och vara enormt lyhörd. Veta när det är läge att pusha och läge att backa. Snudd på ett heltidsjobb 😫

Stort grattis till att du äntligen blivit av med snussuget! Så jävla bra är du! 🥳🥳🥳🥳

Kram 🐘