@Se klart det blir ju alltid mycket och över tid komprimerat arbete när man ska flytta. Jag tycker det är URjobbigt. Någon gång kommer jag nog flytta från min lägenhet men helst stannar jag nog tills de får bära ut mig ;-) Men så är det skönt att rensa bland grejerna, få ordning, hitta de där sakerna man trodde inte fanns längre eller konstatera att den grejen jag trodde fanns faktiskt inte gör det längre, göra sig av med bra-att-ha-grejerna. Blir många kapitel man kan avsluta i samband med en flytt.

Kram!

@Charlie70 Jag HATAR att flytta. Så här bor jag kvar i samma lägenhet, som bara var ”tillfällig”. Efter min egen flytt för 7,5 år sedan har jag flyttat min mamma, äldsta dottern och yngsta dottern. Snart dags för äldsta igen. Så just nu är jag extra flyttrött.

Kram 🐘

Haha hörni @andrahalvlek och @charlie jag älskar inte överdrivet mycket att flytta men sist det hände var från ett stort hus och att då flytta från en medelstor lägenhet känns som... förvärkar!
Kram på er och njut av flyttfritt!
Ps. En flytt från landet skulle jag inte ens orka tänka på. Det är mer vårt ”hem” sett till julkartonger och vinterkläder, serviser och bra att ha-grejor...

Var på middag med några nära vänner ikväll. Folk dricker egentligen rätt lite! Det var kul och trevligt, GOTT och roliga samtal. Sen åkte alla hem och verkade nöjda. Är säker på att jag förr hade känt mig besviken. Åkt hem och druckit ett par glas till. Men då var då och nu är verkligen något annat!

@Se klart Det var snabba ryck med flytten, känns som det var alldeles nyss du köpte lägenheten. När jag har flyttat har jag alltid haft ett par månader på mig till inflyttning. Låter trevligt med middagen! 😍 Så länge folk inte blir berusade så tycker jag det är mer avslappnat för egen del numera. Jag är mycket mer skärpt och får ut mycket mer av samtalen med släkt och vänner.

Kram 🤗

Godmorgon @torn du har rätt i att det var ett par veckor sen vi köpte lägenheten men nu ska den fotograferas inför försäljning- flytten blir först i augusti/september!
Vi har visning nästa helg därav lite målning rensning och några mindre inköp i samråd med stylist. I helgen blir det paus på landet med mina plantor och rabatter!

@Se klart Ja just det ja, man ska sälja sitt gamla boende också, det hade jag nästan förträngt.😅 Landet blir bra för paus.😍 Jag har paus hela veckan, men det är väldigt kyligt väder för årstiden här i väster tycker jag. Kram

Grattis till 500 nyktra dagar! 🥳🥳🥳🥳🥳 Jag värdesätter din vänskap och klokskap jättemycket. Du känns lite som den storasyrra jag aldrig har haft eftersom jag är ensambarn.

Kram 🐘

Håller med Charlie, att man rensar o fixar vid flytt. Det är bra. Men annars är det bara jobbigt... och kul😅 Här har ju maken flyttat. Det rör om i grytan kan jag säga. Köper en massa nytt nu, och lite också av bättre begagnat.

Grattis till 500 dagar!!🌹🌹🌹🌹🌹🤗💝💪🤩

Tack för grattisar alla snälla. @andrahalvlek jag är ju storasyster av födsel och ohejdad vana och det värmer att läsa din kommentar, har aldrig reflekterat över att du är ensambarn och det förvånar mig lite med tanke på din starka känsla för flocken här 😍
@varafrisk- tack och äntligen är du mig i hasorna 😍 @pilla och @sattva - ja det är nog galet många dagar om jag tänker på när jag började sluta 😊 Men nu rullar livet på och jag tänker allt mer sällan på mina ”dagar” och längtar inte efter att ha nått någon annanstans.
Det är mycket tryggt att läsa om de som räknar in ett par år, då det blir så tydligt vad som fortfarande gäller; jag bestämmer.
Kram på er!

Regndansen måste haft ett stort jubileum nånstans där jag definitivt inte var med.
Idag fick jag två timmar sol och tid i trädgården med ogräsrensning sen gick det inte att fortsätta.
Däremot fick jag tid till två timmar sömn i min soffa. Emedan barnbarnet fick obegränsat med skärmtid, win-win alltså!
Trött efter veckan märker jag, stort behov och längtan efter att vara fri från krav.
Var hos min hudterapeut:
”Vad vill du att vi ska fokusera på idag?”
Jag: ”Ingen aning. Du bestämmer. Det är därför jag är här”.
Att överlämna sig en stund åt andras omsorg och expertis är viktigt, händer så sällan, är alltid om top of things, övar på att vara mer av ett smådjur i den undre vegetationen som därmed inte kan veta än mindre kontrollera vad som sker i trädtopparna.
Nu ska jag ut och kasta ”10 meter snigel in i häck”. Apropå smådjur! Njut av kvällen 🙏🏻🌱

Idag sa jag till min man som föreslog att vi ändå skulle laga nån mat... att jag inte orkar. Jag vill ligga i soffan och läsa helgens papperstidningar med en filt över benen och kanske äta choklad.
Jag förklarade; att min vardag är så.. ja det känns som det är kö till min tid, måndag till fredag. Så då blir de där stunderna när jag äger min tid så extra viktig.
Nu kan jag räkna till fyra timmar då jag kan göra precis det jag vill.
Det är min luftficka, sa jag.
Sen gick han ut och handlade nån middag. Tror jag.
Lyssnade på filosofiska rummet idag om paus och effektivitet men vill hävda att det finns större kompetens på området här än bland dessa professorer och filosofer.
Lyssnar på Vigdis Hjort nya roman. Tyckte mycket om den förra. Den här retade jag mig på första timmen men sen tog den tag.
Så jag kanske bara fortsätter med den och tar en dusch och provar en klänning.
Eller bara ligger kvar med mina trädgårdslortiga fötter och mycket slarvigt knutna hår och äger min lilla stund på jorden.
Kram på er.

@Se klart skrev:"det känns som det är kö till min tid, måndag till fredag. Så då blir de där stunderna när jag äger min tid så extra viktig."

Enorm igenkänning på det. Mer tid att själva äga fullt ut behöver vi!

Kram 🐘

Tröttheten eftersläntrar i kroppen.
Har bokat lite städning och morsdag-presenter denna korta lunch som straxt är slut.
Men har tagit ledigt på fredag för att fixa med lägenhet som ska säljas ju. Innan det är klart har jag svårt att känna mig helt avkopplad utan försöker snarare att inte stressa upp mig.
Kallt som vanligt denna vår. Men nu är det bara att kämpa sig genom eftermiddagen.
Mer egen-ägd tid ja tack @amdrahalvlek
Kram på er!

@Se klart Det här med trötthet och sömn/vila har du det lite kämpigt med till och från.❤️ För egen del har det ju fungerat bra hela tiden. Om än väldigt ombytligt mönster under resans gång. Jag har inte riktigt fått kläm på hur mycket sömn jag behöver förrän nyligen. (Skrev lite i min tråd om det)

Ser att du forfarande kastar sniglarna in i häcken. Din ”snigelskräck” har inte försvunnit med nykterheten i alla fall.🥰 I Aftonbladet läste jag att ni ska få ”skräckregn” i dina trakter om något dygn.😧 Nog första gången jag läst just det ordet.😂

Lycka till med lägenheten! Kram

@Torn Är det inte bättre att klippa sniglarna? Det gör mina kompisar som besväras av mördarsniglar. Klipper dem, dumpar dem i plastkassar och kör dem till tippen. Man måste ju bli av med eländet.

I skogen där jag bodde innan hade vi inga mördarsniglar. Det vi besvärades av var sork 😫 De kan förstöra en gräsmatta på nolltid. De håller sig undan om man har barn som brötar runt på tomten, men när barnen inte brötar runt mer pga ålder så tar de sin chans. Jag försökte skrämma iväg dem med vitlök. Bökade ner en krossad vitlöksklyfta i varje grop, de gillar inte lukten. Gick hyfsat, men man fick vara enveten.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Jo det är ju ett väldigt bra sätt, att klippa dem. Men Se klart gillar inte att göra det minns jag.😅 Sork har jag aldrig haft besvär av, men det räcker med mördarsniglar, rådjur och grannens katt som använder vårt trädgårdsland till toalett. 😂

Kram