Kan inte klippa kan bara kasta- som ett litet barn, blundar helst samtidigt haha.
Men- mina sniglar har skal. Jag vill inte fylla hinkar och massmörda dem. Kan tänka mig att köra dem (i limousin) till skogen... skoja.
Ja min trötthet är egentligen inte sömnbrist i första hand utan periodvis väldigt mycket jobb och många saker att hålla i detta lilla huvud. Nä det är väl medelstort.
Idag däremot har jag låtit mig själv ta sllt i så lugn takt. En vecka i månaden är något lugnare för mig och den inträder nu. Har tagit ledigt på fredag, bara en sån sak!
Tack för stöd och omsorg! 🥰

Åh fy va läskigt att klippa dem dvs sniglarna😱Jag har lagt dem i en hink med kokande vatten😱Vet inte om det är så mycket trevligare?? Tur att man inte är snigel!! Att bära bort dem är ju himla gulligt men man får nog gå väldigt långt då😅 men fästingar är nog läskigast😬

Ha en fin dag!

Kram😍

@Se klart jag läste att den behagligaste döden för sniglar är att frysas. Blir det kallt går de tydligen i ide och somnar.
Djurvän som jag är så plockade jag mördarsniglar och la i fryspåsar. På landet har vi en reservfrys i en bod, så jag la sniglarna längst ner i ett fack.
Jag tänkte att de får ligga där ett dygn och sedan kasta bort dom.
Men jag glömde givetvis bort dom, tills min gamla pappa kom gåendes med påsar med något mörkt kött i, och frågade om det kan vara något att ha till köttfondue.
Då kom jag på vad de var i påsarna 🙈😂🤮🤢🤮 😂🤢😂

💕sländan

@Se klart Vinbärssnäckor med skal är jättefina tycker jag 😍 Hittade två häromdagen som var nästan lika stora som en pingisboll. Gigantiska. De hade fem meter mellan sig, men jag la dem sida vid sida, de hade nog kommit ifrån varandra.

Kram 🐘

@Sländan 😂 Tur att han frågade först, och inte bara körde på! @Andrahalvlek, vinbärssnäckor är ju ätliga, du skulle ha plockat hem dem!😂Vi har en del sådana där jättar här och jag har faktiskt funderat på att tillaga dem. Men så läste jag att de behöver kokas väldigt länge, och nä, det lockar faktiskt inte. 😅

Kram

Halloj,
Underbar snigeldebatt- @sländan, jag hade en avliden hamster i frysen (i väntas på att begravas när tjälen gått ur marken) som min mamma tog fram i tron att det var en (hårig?) falukorv...
Vinbörssnäckorna ska, ursäkta ordvalet,- bajsa 48 timmar innan man kan tillaga dem och detta känns aningen. ja jag blir inte så hungrig helt enkelt.
Gissar de har fest i mina rabatter med tanke på vädret.
Det här forumet- det vill säga NI- är underbara pga så oförutsägbart att snigel-storisarna blir en snackis.
Hes idag, har talförbud och väntar på ett covid-test, ändå vilsamt att vara tyst!
Kram på er. 🐌

@Se klart Alltså....jag kan inte annat än hålla med....hamster i frysen 😱😂
Från djupa samtalsämnen till sniglar...melodifestivaler....ja vad mer har inte berörts🤔För mig som har otroligt beiga dagar emellanåt kan ett samtalsämne om sniglar förgylla dagen😃

Kram❤️

Idag har jag lämnat covid-test om intresseklubben är vaken 👀
Snuvig och hes. Haft ett par riktigt jobbiga samtal, alltså som ingår i mitt jobb och som jag försöker sköta med så hög proffsighet som det bara går. Men det är ändå jobbigt när andras känslor- av besvikelse och förhoppningar- projiceras på en.
Så jag loggar ut för (jobb)dagen och loggar in här.
Sa till min man ”om jag hade druckit - så hade jag druckit sprit idag”.
Sån dag. Men jag dricker ju inte.
Så jag ska göra ansiktsmask. Ska måla naglarna. Köpa hämtmat. Ska ta hand om mig lite extra som ni hör, det behövs idag. Kram 🌱

Vilken tur för mig att jag har er 😍
1000% mer krya än från hela min släkt sammantagen... tack vad ni är omtänksamma.
Idag har jag läst en hel del trådar för att komma ikapp och noterat en del diskussioner kring sug efter alkohol och när det inte släpper.
Jag vet egentligen inte säkert vad som definierar sug- om det är just kopplat till ”nu vill jag ha ett glas” eller ner ”behöver lugn och ro”.
Men oavsett.
Jag har snart varit nykter 1,5 år och åtminstone hela första året var det enormt mycket fokus på alkohol. Både i mina tankar och beteende- det vill säga - stillhet, vila, stress-hantering, läsande, närmanden till mitt inre. Ett jättejobb- precis så som jag uppfattar att de allra flesta gör. (Så mycket klokskap här, fattar inte hur koncentrationen kan vara så stor just hos alkisar 👀)
Men det är också ett arbete som vi liksom inte gjort- när vi har druckit. Även om det har varit nog så jobbigt.
Idag kan jag säga att sug inte existerar, men stress- och oro- absolut. Däremot är jag inte så rädd för varken det ens eller andra, för jag vet bättre hur jag tar hand om mig.
Jag drack ofta av rädslan för hur stress, trötthet skulle BLI. Jag drack ofta för saker jag inte orkade ”ta itu med” och det kan ha varit hur små saker som helst.
Jag tar fortfarande inte itu med allt- men jag står ut med känslan av att vara inkomplett- så som vi människor är.

Jag är 55+ och är långt ifrån klar- ibland känns det som en ny resa just har börjat.
Så jag vill ödmjukast säga om nån vin-sugen skulle läsa. Att vänta, och vänta lite till. Det händer en massa saker på vägen. Stora saker, omvälvande.
Önskar er alla en fin kväll. 🥰

Tänkte också på att man kanske definierar sug på olika sätt. För mig är sug lika med ”jag MÅSTE ha vin för annars dör jag på fläcken nästan”. Då man får distrahera halvt ihjäl sig för att sluta tänka på att man måste ha vin nu, nu, nu. Sådant sug har jag typ inte haft alls, tack och lov. Inte under den här nykterhetsresan i alla fall, men under de år jag försökte kontrollera drickandet kände jag det ofta.

Däremot tänker jag på alkohol ibland. Tankarna är förknippade med vanor, så de kommer automatiskt i vissa situationer. Uteservering, fredagkväll, kompismys, extragod helgmat etc. Men efterhand som månaderna har gått så förknippar jag numer dessa situationer med andra saker. Jag har skaffat nya vanor. Fredagkväll har inte varit förknippad med alkohol på evigheter, då varvar jag ner på annat sätt.

Fortfarande kan tankarna på vin komma i samband med stress och oro, när känslan ”jag orkar inte ta itu med detta också” landar i magen. Men den känslan kommer sällan numer, av två skäl tror jag. Ett: Jag lyssnar inåt och försöker ge både kropp och hjärna vad den behöver (vila, stimulans etc). Två: Min tröskel för stress har höjts enormt mycket, tack vare att jag får läkande sömn sannolikt.

Så för mig är sug och tankar på alkohol två helt olika saker. Och tankar är ofarliga, de kan aldrig lyfta glaset till munnen.

Kram 🐘

Håller verkligen med om det där med nya vanor, eller jag gör förresten ganska mycket likt men uppskattar nya saker. Planerar lagom mycket för fredagsmiddag- för kvällen består av mer än det. Och snarare ligger längtet på lördagsfrukosten då jag verkligen äter, mycket och länge!
Det hade man ju svårt att tro men det var väl för att man hade glömt hur det var att inte vara bakis en lördag.... kram, chill sådan kom jag på! 😍🌱

En parodi, en pappahammar-tant med förkylning, så känns det idag. Trött pga vaknade klockan 05. Har inte hänt på ett år. Jobbat oavbrutet till för en halvtimme sen. Har rätt så svåra grejer på jobbet. Sånt där som jag tidigare tänkt ”tur jag inte är en sån chef som behöver hålla på med sånt”.. Knöligt. Baby steps för vissa, andra tar sjumilakliv direkt. Men det som faktiskt är intakt är att jag verkligen gillar ”mina” människor, även myrstegarna. Det ger mig energi. Att göra ihop, att ett plus ett blir tre.
Ja det ligger djupt i mig, det här att alla ska känna att de hör till. Kanske för att jag själv så ofta känt mig udda även om det nog inte verkar så.
Himlen är larvigt blå utanför mitt fönster.
Min man har cyklat för att handla mat. Jag borde städa men min lekamen säger; tyvärr men nej. Som vanligt har jag inget att sätta emot då utan kapitulerar för behovet av: att nån bara gör snälla grejer, kommer hem med lite smågodis och en tidning kanske.
Önskar er alla en fin kväll! 🌱🌸🌱🌸🌱