Mitti80

Tack alla för peppen alla! Verkar som tankarna som snurrat i huvudet under dagen försvunnit för stunden iallafall. @Andrahalvlek jag började tänka i dom banorna för ett tag sen och ville egentligen inte se 100 som något speciellt just av den anledningen. Men samtidigt då är det ju det, annars hade jag ju inte hållt koll 😁 Jag får bara acceptera att jag har dessa känslor nu och får stå ut ett tag 💪

Ska se till att få vila och hitta på något roligt i helgen så jag tänker på annat.

Kram på er 🤗

Mitti80

Åkte och köpte en flaska vin till middagen till frun och mig. Vet inte hur jag tänkte men är väl inte någon överraskning eftersom jag haft de här tankarna en tid. Hällde upp ett glas nyss och hade vinet i munnen men kunde inte svälja. Gick bara inte. Spottade ut och hällde ut glaset och tankarna flög omkring. Efter 10 min resonerade gjorde jag ett nytt försök med nytt glas. Samma resultat sen hällde jag ut hela flaskan efter ett tags dividerande med mig själv. Frun vet inte ens om att jag köpt den.

Var nära men till slut kunde jag bara inte. Vet inte varför för innan var det inte någon stor grej tänkte jag. Uppenbarligen sa något annat i mig nej och just nu är jag väldigt tacksam för det. Funderar mycket på varför jag skulle ha glaset till maten. Kan ärligt säga att smaken är sekundär och ruset eller nyfikenheten är större.

Nu har jag satt på kaffe, käkat choklad (äter typ aldrig godis) och skriver en liten notis till mig här. Verkligen sjuk känsla att inte kunna svälja. Var tvärstopp och det är jag glad för just nu. Känner mig faktiskt stärkt av det som nyss hänt.

Ha en fin lördagskväll alla!

@Mitti80 Pust. Det var på håret. Du behöver onekligen fundera en del över beslutet du tog att köpa en flaska. Hur tänkte du innan? Hur tänkte du när du inte kunde svälja vinet och sen hällde ut flaskan? Kanske behöver du repetera lite? Kolla in Craig Beck på youtube, han är en av mina husgudar.

Kram 🐘

Mitti80

@Andrahalvlek Ja ska ta och få ordning på tankarna. Själva inköpet var egentligen inget som jag reflekterade över så mycket. Kändes helt oladdad. Har väl fått helt andra rutiner nu på helgerna så det kändes väl helt enkelt fel när jag skulle smaka. Kan nämna att frun dricker bubbel eller vin någon gång i veckan utan att jag påverkas av det. Men bra att jag har fått nya tankar och rutiner under alla mina dagar sen januari.

Mitti80

Insåg det var ett tag sedan jag loggade in. Hoppas allt är bra med er alla. Jag har väl inte hållt upp 100% sedan maj utan smakat vin vid några tillfällen. Inte så jag tänker så mycket på det men kan helt säkert koppla kemisk ångest till även mindre intag av vin.

Inte så jag räknar dagar längre, tror jag slutade med det runt 125 dagar. Ville ju ha koll på min tre månader 😁 Nu känner jag att alkohol faktiskt inte ger något för mig. Kanske avslappning men det kan jag få på så mycket annat håll som jag fick under jan-april.

Näe nu bestämmer jag mig månad för månad istället och juni blir vitt för mig. Känner att det är en hållbar horisont för mig. Vill ha en vit semester också men juli tar jag när det dags. Får bli besök här också och läsa/skriva mycket.

Kram på er ♥️

Bra att du lyssnar inåt och väljer det som är bäst för dig. Månad för månad tog jag också ett beslut, men sen länge har jag bestämt mig för att alkohol inte ger mig någonting så numer är alkohol en icke-fråga för mig. Jag tror att det är bra att ha regelbunden kontakt med forumet, det ger oss tid att reflektera och påminnas. Minnet är selektivt.

Kram 🐘

Mitti80

@Charlie70 @Andrahalvlek Tack! Ja nu rullar det på som det ska iallfall. Man blev lite forumberoende ett tag men det kanske var en bra sak 😊 Varit mycket med jobb och allt så har inte haft så mycket tid att surfa runt. Men jag ska börja prioritera det igen. Forumet är så bra!

Känner att jag har balans i livet nu (eller iallfall på väg) och det var många år sedan jag kände det. Men jag släpper inte ner garden utan ska se till att fortsätta tänka och vara som jag är idag. Allt kan alltid bli bättre!

Kram ❤